תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 04:51
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חלון בין חדר הקלטות לחדר הבקרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  nir_alon  
חלון בין חדר הקלטות לחדר הבקרה
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 06:57   
שלום,

רציתי לדעת למה החלון המפריד בין חדר הבקרה לחדר ההקלטות מוטה בזווית כזו שההחזרים חוזרים מטה לכיוון הישיבה האוזניים של העורך.

ראיתי כבר מספר אולפנים שבהם החלון מוצב כך, והרבה ספרים ממליצים על השיטה הזו, אך למעשה היא לא נכונה, החלון אכן אמור להיות מוטה על מנת למנוע מצב של שני קירות מקבילים ובכך למנוע גלים עומדים, אך כיוון הנטייה של החלון אמור להיות כלפי מעלה, כלומר שההחזרים יופנו למעלה.

לא משנה באיזו שיטה של אולפן נבחר LEDE ושאר חבריו, החלון שמוטה למטה הורס את העיקרון שלהם, אז האם ישנה סיבה אחרת לחלון המוטה מטה?!
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 07:58   
ראה כאן בפורום בנושא החלון.
למניעת הקבלה וגל עומד במכלול עצמו, ולא פחות חשוב - מניעת השתקפות התאורה מהתקרה בזכוכית.
זו עדין לא הסיבה לטעמי
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 09:14   
כמו שרמשתי... בשביל להימנע מגלים עומדים אני יכול להטות את החלון כלפי מעלה וככה ההחזרים לא יוחזרו לאוזניים שלך שאתה יושב לעבוד.

ובשביל להימנע מהחזרים של אור זה לא ממש מסובך, פשוט מציבים את האור אחרת.

כבר ראיתי מספר (מצומצם) אומנם של אולפנים שהחלון מוטה למעלה, השאלה היא למה אנשים ממשיכים להטעות את החלון ולמטה ולמה ספרים ממליצים על השיטה הזו?!

ברגע שאתה עובד עם השיטה הזו אתה הורס לחלוטין את הרעיון של LEDE, יש למישהו תשובה יותר משכנעת למה ממשיכים לעשות את זה ככה?
קלימרו
Expert
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 09:48   
ציטוט:
ראה כאן בפורום בנושא החלון

זאת למעשה התשובה.

אתה לא באמת חושב שכל פעם שמישהו יקום ויגיד "כולכם טועים או שכנעו אותי אחרת" יתחילו להסביר לו את כל התורה מחדש...
הענין הוא..
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 10:36   
אני לא מנסה לתקן אף אחד, אני מנסה להבין לפי איזו תורה הם הולכים?!

הרי זה בניגוד לתורה של אקוסטיקה לאולפן שבחר בצורה LEDE.
sahara
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 11:31   
השיקול בהטיית זווית הזכוכיות נובע מהצורך לבטל גלים עומדים בין שני החלונות. הכל תלוי בגובה החלון לעומת איפה שאתה יושב. זה לא דבר שלא חשבו עליו הרי מטבע העולם שלזכוכית יש החזרים.
קח בחשבון שלא צריך להיות ייבוש מלא של החדר, וקח בחשבון את האור מהתקרה, ואת המיקום שלך בחדר יחסית לזכוכית. אם עדיין תרצה לשים אותה כלפי מעלה שים אותה כלפי מעלה.
אני אישית לא שמעתי בשום מקום שכתוב שהזכוכית צריכה להיות כלפי מעלה וזהו... יש חישובים אקוסטיים שעל פיהם קובעים בדיוק מה לשים ואיך.
  nir_alon  
נראה לי כי אנו הולכים סחור סחור
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 11:35   
אעשה את זה ככה, אני לומד אקוסטיקה והעיקרון הזה של החלון כלפי מטה לא מובן לי למה, שאלתי את המרצה והוא אמר שאין לו מושג מהיכן זה נובע, הרי כל מעצב אקוסטי יאמר להציב את החלון כלפי מעלה (ואני מדבר בדגש על אולפנים), ולכן אני מחפש עכשיו את התשובה איך זה שכולם משתמשים בזה בניגוד לתורת האקוסטיקה.
sahara
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 11:53   
לא כל מעצב אקוסטי יאמר להציב את החלון כלפי מעלה... כל מעצב אקוסטי יציץ ברישומים של המקום ולפי זה יידע איך למקם את הזכוכיות. זה לא תורה מסיני, לא הכל מובן מאליו בתחום הסאונד כמו שאני בטוח שאתה יודע...
noamraz
Act Compatible
אקוסטיקה - LEDE Criteria
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 12:34   
אהלן ניר,

ציטוט:
החלון אכן אמור להיות מוטה על מנת למנוע מצב של שני קירות מקבילים ובכך למנוע גלים עומדים, אך כיוון הנטייה של החלון אמור להיות כלפי מעלה, כלומר שההחזרים יופנו למעלה.

קצת עזרה בעניין ההודעה הראשונה, הזווית של החלון אמנם תשפיע (לא בהכרח תמנע) על תופעת הגלים העומדים אך אין להתייחס אל זווית החלון כזווית הפיזור של אותם גלים שעלולים להעמד - כך בחשבון שכל חדר ותדר "שרוידר" שלו וההתפלגות של התנהגות הגלים בתדרים השונים שונה מחדר לחדר.

מה גם, שלא נראה לי שאפשר להגיע למצב שבו יש Dead End כאשר יש זכוכית בקדמת חדר הבקרה, אולי אתה מתכוון לתכנון של חדר Reflection Free Zone ?

יום טוב, נועם.
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 23 מרץ,08 15:31   
הטייה אינה מבטלת גלים עומדים. אין דרך לבטל גלים עומדים. גלים בין שתי פיאות, מקבילות או לא, תמיד יעמדו בתנאי שירוגשו בתדר המהוד הטבעי שלהם, אלא אם מדובר בתנאים אנאקואים מושלמים.

החריג היחיד הוא שינוי הפיזור המרחבי של הגל העומד בתוך מכלול החלון עצמו, ובלי קשר לחדר, אך זוהי לא הסיבה המרכזית.

הטיית החלון הכפול מקורה בשתי סיבות:

א. הנושא האופטי כפי שהוזכר כאן.

ב. בקרת החזרים אקוסטיים ספקולאריים בנקודת המיקס. החלון המוטה כלפי מטה משמש כדיפלקטור אקוסטי ומסיט את ההחזרים מהקיר הקדמי אל מתחת לשולחן הבקרה, במקום ישירות לפרצופו של הטכנאי - ובכך נוצר נתיב תנועה ארוך יותר של הגל המוחזר מהקירות.

החסרון העיקרי בחלון מוטה הוא העובדה שבאזור הצר בין שני החלונות, כושר הבידוד האקוסטי נפגם בצורה משמעותית.

מערכת של שני חלונות מופרדים בחיץ אוויר מקבילה למערכת מסה-קפיץ-מסה קלאסית. תדר הרזוננס של המערכת הוא פונקציה של שתי המסות ושל קשיחות הקפיץ (אוויר) שביניהם.

כאשר מקרבים את שני החלונות אחד אל השני, נפח האוויר קטן = קפיץ יותר קשיח = תדר רזוננס יותר גבוה.

מכיוון שמערכות כאלה מבודדות היטב מתדר הגבוה בכ-2 אוקטבות מתדר הרזוננס שלהן, ככל שתדר הרזוננס יהיה גבוה יותר כך כושר הבידוד בתדרים נמוכים יפחת.

פתרון לבעיה זה, תוך שמירה על חלונות מוטים יהיה הטיית החלון כלפי חוץ (כאשר הקטע הרחב בולט ממסגרת החלון) ולא צמצום נפח האוויר כלפי פנים.

מקווה שזה עוזר קצת להבין את השיקולים.

אני חייב לשאול עוד משהו -

ציטוט:
לא משנה באיזו שיטה של אולפן נבחר LEDE ושאר חבריו, החלון שמוטה למטה הורס את העיקרון שלהם, אז האם ישנה סיבה אחרת לחלון המוטה מטה?!

ציטוט:
ברגע שאתה עובד עם השיטה הזו אתה הורס לחלוטין את הרעיון של LEDE, יש למישהו תשובה יותר משכנעת למה ממשיכים לעשות את זה ככה?

ציטוט:
הרי זה בניגוד לתורה של אקוסטיקה לאולפן שבחר בצורה LEDE.

אני לא מבין למה לטענתך חלון מוטה "הורס" את עיקרון LEDE ?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון