תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:46
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
למה בבוקר הקול יותר נמוך?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  shahar  
Supporter
למה בבוקר הקול יותר נמוך?
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 15:46   
מה קורה למיתרי הקול ו\או הגרון אחרי שינה ממושכת ולמה זה קורה?
והאם יש דרך לגרום לאותה תופעה גם בצורה אחרת?
#singer
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 16:18   
שאלה מעניינת.

אני מוצא שסאונה רטובה מורידה לי את הטון משמעותית... הרבה יותר משינה.
StupiDream
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 17:45   
שאלה מעניינת, גם אני חשבתי על זה. אני מתעורר הרבה פעמים בשעה שרפי רשף משדר בגל"צ וכל פעם אני מחקה אותו לעצמי. בנוסף, במסגרת העבודה שלי אני מדבר לא מעט (אין קשר לרדיו) - בהתחלה הקול נמוך, לאט לאט הוא משתנה לקול הרגיל שלו ובסוף יום העבודה, שוב הקול נמוך, אני משער שעקב דיבור יתר.

אגב, בהזדמנות זו - לכמה dB SPL שקולה שיחת טלפון? (האוזן צמודה לרמקול הקטן של הטלפון)
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 17:50   
מתח/הרפיית שרירים היא אחת הסיבות, אבל האמיתית היא התייבשות הרירית, בייחוד אם ישנים עם פה פתוח או קורעים את הלילה בנחירות, מעשנים הרבה או מתייבשים מסיבות אחרות. שתיה קלה וזה מיד עובר. זו הסיבה שדבר ראשון אחרי שינה מרטיבים את הגרון, והרצון במשהו חם עוזר בפינוי זבלה' שכיסו את הגרון בפעילות הלילית.
לעשות את זה בכוונה?! אפשרי בסימולציה הנ"ל (בתמיכת משהו מלוח, קפה, משהו מייבש כמו סיגריה או אלכוהול {שים לב שלנשים מעשנות יש קול נמוך במיוחד} ), אך במתינות, ואולי להעדיף פלגין #smile )
הרירית של מיתרי הקול חייבת להישאר 'משומנת' עם לחות, וכשזו חסרה, הסאונד נמוך וחורק.

למעשה, אחד הגורמים לשמירה על קול טוב היא שינה בריאה. אבל "בריאה" היא מילת מפתח.
באותה מידה, חוסר שינה יביא לצרידות או ליקוי אחר.

באותה נשימה (תרתי משמע, ושלא נדע) אם זמר סובל מריפלקוס של מיצי קיבה לוושט, יש להיזהר בתנוחה ולא לאכול זמן רב לפני השינה, כי זה עשוי לצרוב את מיתרי הקול.
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 18:43   
זהירות לא להתבלבל בין צרידות לקול נמוך, למרות שלפעמים הם הולכים יחד ויש "אפקט משולב" (למשל בבוקר).
הצרידות נובעת בעיקר מיובש כפי שציין ראובן (מה שיוצר סגירה לא מלאה של המיתרים), ואילו הפיץ' נובע מאורך מיתרי הקול- מה שקשור בעיקר בפיזיולוגיה (מיתרי הקול אצל גברים ארוכים מאלו של נשים, מיתרי הקול של בעלי מנעד וצבע בסיים ארוכים מאלו של בעלי מנעד וצבע טנוריים וכו').

הסיבה העיקרית לפיצ' הנמוך בבוקר היא באמת הרפייה של המיתרים (שריר) לאורך הלילה במצב מנוחה והגעה למלוא אורכם.
הסאונה הרטובה- משובחת משתי הבחינות- גם מרפה את השרירים (כמו בשאר הגוף) וגם שומרת על לחות שתורמת לסגירה מלאה.

מצטרף להמלצה של ראובן על שינה כפתרון אולטימטיבי לרוב הצרידויות הנפוצות (אלו שלא הידרדרו למצב כרוני), כמו גם על שמירה על לחות על ידי סוכריה, מסטיק, שתיה מרובה של נוזלים לא מייבשים (ממותקים למיניהם וקפה) - לאו דווקא כמות גדולה אלא במרווחים קצרים לאורך היום.

אגב, לצד שינה בריאה ולחות - הסיבה השלישית המשפיעה השפעה אדירה על מצבנו הקולי היא רמת הסטרס שבה אנו נמצאים, אז בנימה זו- מאחל לכולכם להתחיל (ולהמשיך) את השבוע עם חיוך!
unknown_
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 22:33   
ציטוט:
שים לב שלנשים מעשנות יש קול נמוך במיוחד

מעניין למה רק אצל נשים (אמנם לא אצל כולן) עישון גורם לקול להיעשות נמוך יותר, בעוד שאצל
גברים התופעה כמעט ולא קיימת או קיימת במידה פחותה בהרבה.
למישהו יש אולי הסבר?
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 22:49   
אין לי מושג אני רק אמליץ על מים רותחים עם נענע בבוקר,
או צ'אי מסאלה \ תערובת רויבוש\ קמומיל בבונג + חלב חם במקום הקפה,
פחות לחץ דם, וללא צרבת.
amihai
הסבר למוסיקאים: הקול נמוך בבוקר כי
הודעה פורסם: שבת 12 אפר',08 23:04   
כי במשך הלילה מצטבר לכלוך על מיתרי הקול. המיתרים הופכים עבים יותר ובדיוק כמו בגיטרה בס - הקול שמופק ממיתרים עבים הוא נמוך יותר.

כשאתה מצחצח שיניים, מדבר קצת ושותה משהו, המיתרים חוזרים למידה הרגילה שלהם ולתדר הנורמלי שהם מפיקים.

הדרך היחידה שאני מכיר "לזייף" את הלכלוך הזה על המיתרים, היא פשוט לעשן כמו קטר. כך גם תזכה למיתרי קול מטונפים ולקול נמוך, וגם תגביר פי עשר את הסיכויים שלך למות בהקדם ולהפוך לאגדה בקרוב.

ייתרון נוסף של העישון, הוא הסירחון הדוחה שינדוף ממך ויבטיח שאנשים לא ירצו לשהות לידך, מה שישאיר לך את כל הזמן ליצירה ונגינה.

בהחלט מומלץ!
הודעה פורסם: ראשון 13 אפר',08 11:56   
תודה על התשובות (עמיחי כמה ציניות הצלחת לדחוף בהודעה אחת. סחתיין!)
יש לי פרוייקט שלם שאני מקליט עכשיו שפשוט דורש את הלכלוך הזה בשירה ואני מקליט מיד אחרי שינה. (יחי האולפן הביתי #thumbsup איפה עוד אפשר לרוץ עם תחתונים ישר אל המיקרופון?)
אך מכיוון שאני לא מעשן, מה יהיה בהופעות?
אולי נכתוב על הדיסק: "נא לא לצפות לאותו סאונד שירה בהופעות"#smile
הודעה פורסם: ראשון 13 אפר',08 17:53   
שתיי מילים: ג'וני קאש
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון