Act Compatible
פורסם: שבת 12 אפר',08 16:18
שאלה מעניינת.
אני מוצא שסאונה רטובה מורידה לי את הטון משמעותית... הרבה יותר משינה.
פורסם: שבת 12 אפר',08 17:45
שאלה מעניינת, גם אני חשבתי על זה. אני מתעורר הרבה פעמים בשעה שרפי רשף משדר בגל"צ וכל פעם אני מחקה אותו לעצמי. בנוסף, במסגרת העבודה שלי אני מדבר לא מעט (אין קשר לרדיו) - בהתחלה הקול נמוך, לאט לאט הוא משתנה לקול הרגיל שלו ובסוף יום העבודה, שוב הקול נמוך, אני משער שעקב דיבור יתר.
אגב, בהזדמנות זו - לכמה dB SPL שקולה שיחת טלפון? (האוזן צמודה לרמקול הקטן של הטלפון)
S.Supporter
פורסם: שבת 12 אפר',08 18:43
זהירות לא להתבלבל בין צרידות לקול נמוך, למרות שלפעמים הם הולכים יחד ויש "אפקט משולב" (למשל בבוקר).
הצרידות נובעת בעיקר מיובש כפי שציין ראובן (מה שיוצר סגירה לא מלאה של המיתרים), ואילו הפיץ' נובע מאורך מיתרי הקול- מה שקשור בעיקר בפיזיולוגיה (מיתרי הקול אצל גברים ארוכים מאלו של נשים, מיתרי הקול של בעלי מנעד וצבע בסיים ארוכים מאלו של בעלי מנעד וצבע טנוריים וכו').
הסיבה העיקרית לפיצ' הנמוך בבוקר היא באמת הרפייה של המיתרים (שריר) לאורך הלילה במצב מנוחה והגעה למלוא אורכם.
הסאונה הרטובה- משובחת משתי הבחינות- גם מרפה את השרירים (כמו בשאר הגוף) וגם שומרת על לחות שתורמת לסגירה מלאה.
מצטרף להמלצה של ראובן על שינה כפתרון אולטימטיבי לרוב הצרידויות הנפוצות (אלו שלא הידרדרו למצב כרוני), כמו גם על שמירה על לחות על ידי סוכריה, מסטיק, שתיה מרובה של נוזלים לא מייבשים (ממותקים למיניהם וקפה) - לאו דווקא כמות גדולה אלא במרווחים קצרים לאורך היום.
אגב, לצד שינה בריאה ולחות - הסיבה השלישית המשפיעה השפעה אדירה על מצבנו הקולי היא רמת הסטרס שבה אנו נמצאים, אז בנימה זו- מאחל לכולכם להתחיל (ולהמשיך) את השבוע עם חיוך!
תומך
פורסם: שבת 12 אפר',08 22:49
אין לי מושג אני רק אמליץ על מים רותחים עם נענע בבוקר,
או צ'אי מסאלה \ תערובת רויבוש\ קמומיל בבונג + חלב חם במקום הקפה,
פחות לחץ דם, וללא צרבת.
תומך
פורסם: ראשון 13 אפר',08 17:53
שתיי מילים: ג'וני קאש