תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  אורח  
האם יש כאן מורים לגיטרה? הייתי רוצה לקבל כמה עצות
הודעה פורסם: רביעי 07 מאי,08 02:39   
כמי שרוצה להתחיל ללמד, לגבי שיטות לימוד, עם מה להתחיל קודם, מתי הזמן לכל דבר ובאופן כללי עצות או טיפים בנושא של לימוד עם דגש על לימוד מאפס (לאו דווקא לימוד מתקדם), והכנת תלמיד לשלבים הבאים בנגינה וקידומו...

בתודה וורי
#sorry
eran l
הודעה פורסם: רביעי 07 מאי,08 12:04   
חשוב לזכור שלכל תלמיד יש את הקצב שלו ואילוצים שונים...לאדם מבוגר בד"כ אין כמה שעות ביום להתאמן כמו לילד.
בד"כ לילדים עד גיל 10-11 קשה לנגן אקורדים אז לא רצוי ישר על השעור הראשון לדחוף להם שיר עם שלושה אקורדים
רצוי להתחיל עם יסודות של קצב:פעמות,משקל,טמפו וכו'
בשעור ראשון חשוב לעבור על מבנה הגיטרה והחזקה נכונה,אפשר גם ללמד טאבים...
לגבי לימוד תווים-כל מורה והשיקולים שלו...אני בעד!
  אורח  
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 00:46   
תודה רבה.

עוד מישהו? משהו לגבי סדר הלימוד של הנושאים? או שיטת לימוד?
teslerg
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 01:11   
אם נדבר רגע על לימוד של ילדים אז אני יכול להגיד לך שמנסיוני האישי, אני ניסיתי ללמוד גיטרה שהייתי ילד (גיל 9 או 10) ופשוט זכור לי שלא התחשק לי להתאמן, הסיבה לך לדעתי היא בגלל שהמורה שלי לא הכניס לי שום עניין.

אל תשכחו שמדובר בילד ולהרבה ילדים (לא כולם אבל רובם) אין סבלנות ולא מעניין אותם מה זה תווים וקצב ומבנה הגיטרה (לפחות אותי לא עניין) ילדים רוצים לנגן שירים, אני חושב ששווה לנסות להלהיב את הילד ע"י כך שאתה מלמד אותו שיר שהוא אוהב - כמובן שאתה מפשט את זה לרמות הכי נמוכות של מורכבות ואז על הבסיס הזה אתה עובר על כל היסודות ומראה לילד איך הם באים לידי ביטוי בשיר שהוא מנגן.

אחרי שהתבגרתי קצת (גיל 21) מצאתי את הריכוז לשבת ולהתאמן (ללא מורה) ואט אט התפתח לי הרצון ללמוד יותר ויותר על האספקט התאורתי, בקיצור ולעניין מה שאני מנסה להגיד זה *** תכניס לתלמידים עניין בכל התהליך הזה של ללמוד לנגן בגיטרה כי השלבים הראשונים יכולים לתסכל מאוד, שזה אגב משהו שנגנים ותיקים נוטים לשכוח***

בהצלחה #thumbsup
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 01:27   
ידוע שניתן לסמוך על החברים באקט שיעזרו מעל ומעבר, עד כדי מתן "סודות" מקצועיים (עם או בלי הגרשיים).
ואולי אתבדה ויפתיעו אותך מחר בכמה הודעות ארוכות ורוויות מידע.
אבל הבקשה שלך היא, איך נאמר בעדינות, קצת נאיבית. נדמה לי שאתה שוכח שיש כאן לא מעט גיטריסטים המתפרנסים ממש מהוראה, ואין דין בקשת עזרה נקודתית בבעיה עם תלמיד מסוים כדין בקשה לקבל על מגש של כסף תורה שלמה או חלקים ממנה.

אם השכלת ממספר מלמדים (מורים) מכובדים, ודיברת עם גיטריסטים אחרים והשכלת גם מהם, והכרת לעומק מספר ספרי תאוריה וספרי עזר וקלטות וידאו ללימוד גיטרה, אני חושב שיש לך ידע מספק כדי לשבת בשקט ולהרכיב תוכנית לימודים בעצמך ולשפר אותה בהתמדה עם כל תלמיד חדש.

שיהיה בהצלחה.
guitar master
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 02:33   
מסכים מאוד עם גל..
כשרק התחלתי ללמוד גיטרה המורה הראשון שלי לימד אותי רק טומבלליקה טומבלליקה כל הזמן ורצה שאני אתאמן אז הפסקתי וחזרתי לנגן אחרי כמה שנים אצל מישהו יותר נורמלי.
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 05:54   
אתה צריך לשאול קודם כל את עצמך מספר שאלות.
האם יש לי סבלנות של פיל? ואני לא חוטף קריזה על תלמיד שלא הולך לו?
האם אני מתחיל ללמד רק בגלל שחסר לי כסף לגיטרה משובחת ואז אגיד ביי למקצוע ?
האם יש לי מקום מסודר שהתלמידים יגיעו אליי?
ואם אותו יום יש לי מצב רוח מהתחת ואין לי כוח לראות אף אחד,האם אני מבטל את השעור?
ועכשו אחרי כל השאלות ששאלת את עצמך אני אתן לך טיפים מניסיוני.

ללמד גיטרה זו אחריות,אתה הולך לייצר דור של מוזיקאים וגיטריסטים שאו שהם יאהבו את הגיטרה בגללך או שישנאו עד מוות ת'כלי.
תאמין לי קיבלתי כמה תלמידים שלמדו אצל מורים שהצליחו לגרום לילד לשנוא את הכלי,והייתי צריך לעבוד קשה מאד על הילד רק להחזיר לו את האמונה בכלי.
תיהיה רציני,תעבוד במחירים קבועים,תבטל שעור רק אם מחכה לך אמבולנס ליד הבית,תגיע לשעור עם חיוך,הומור בשעור עושה את השעור ליותר נעים.
זהו #smile
עכשו אתה יכול לדבר על מה ללמד.
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 15:47   
רביץ, אני זוכר שבעברי כנער בדרום הכרתי לא מעט תלמידים שלך ובאמת לכולם היה דבר אחד משותף, הלהט הזה בעיניים על הגיטרה.
אני מסכים עם דבריך לחלוטין
לגבי ילדים, אלי פנו לא מעט חברים וחברים של חברים שאלמד ילד זה או אחר ואני הודעתי חד משמעית שאני לא לוקח שום תלמיד צעיר בגילאים האלו מאחר ואין לי את ההכשרה המתאימה ללמד ילד שהאצבעות שלו עדיין לא התפתחו מספיק.

צריך למצוא לדבר מורה מתאים ולוודא שיש לו החיבור הנכון עם התלמיד וחיבור נכון לעובדת היותו מורה מתוך ברירה ולא מתוך צורך לגייס כספים לרכישת הגיטרה הבאה.

רביץ כן ירבו מורים כמוך #thumbsup
שני טיפים קטנים גדולים
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 19:50   
א. בנה לך מערך מסודר - מה היעד אליו אתה רוצה להגיע עם תלמיד ומה בכל שיעור.
אני אומר את זה מנסיון של כמה שנים טובות בהוראה בכמה פורומים (קבוצות/פרטי וכו') -
כשאתה לא מספיק בטוח מה היעד של שיעור אתה בלחץ לפעמים שהתלמיד ישתעמם - ויותר מזה, שחברים שלו לומדים לבד חצי מהזמן וכבר יודעים מלא דברים ואתה צריך לספק את הסחורה של היתרון של ללמוד אצל מורה וכל הסיפור הזה...
מה שזה גורם זה דחיסת חומר כביכול "ברמה גבוהה" כשבפועל תלמידים רבים לא מבינים כלום ואתה בלחץ...
ד"א אני נזכר שלא רק אני כמורה אלא גם כמה מורים שעברתי דרכם לקו בתסמונת דומה.

כשברור לך שהשיעור אתה מלמד שני אקורדים ימות העולם זה מה שתעשה. אתה לא בלחץ כי שיעור הבא כבר תוכל ללמד אותו שיר שלם, ואתה בטוח בדרכך.
כשאתה מפחד להוציא תלמיד "רק" עם שני אקורדים משיעור תדחוף לו מלא חומר ותמצא את עצמך חוזר על אותו השיעור עשרים פעם...

עוד יתרון במערך מובנה הוא התאמת חומר לכל תלמיד חדש - אתה מזהה מיד איפה הוא נמצא על הסקאלה ומשם אתה מתקדם איתו הלאה.

זה בבסיס - וכמובן שאם תלמיד מתגלה כמוכשר אין טעם להתעקש איתו להשאר במקום כשהוא יכול להתקדם הלאה...

ב. שמור לך חומר[U] כתוב[/U] - אני אחרי שנתיים בהוראה מצאתי שאני כמו איזה לא יודעמה חוזר וכותב מחדש את אותו החומר כל שבוע מחדש (כל פעם מצלם ונותן את כל העותקים כולל האחרון שבהם לתלמידים, סוג של טמטום..)

זהו - את כל זה כטיפים ראשוניים תוסיף כמובן למה שרביץ כתב...

בהצלחה #thumbsup
evish
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 08 מאי,08 23:57   
רביץ עשית לי חשק לשכוח את כל מה שאני יודע ("גיטריסט מהולל שכמותי")
ולבוא ללמוד אצלך מההתחלה #thumbsup

אבל שתדע לך שאצלי אמבולנס זה לא תירוץ ! #mad
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון