אז היום זה קרה - הפונטציומטר של הווליום הלך לעולמו ! הציר שבור
ניסיתי כל מיני נסיונות אבל אין מנוס חייב להחליף אותו - חוץ מניסיון בהלחמות אין יותר לי מידי ניסיון באלקטרוניקה - אז רק פירקתי אותו מהבורד ועשיתי לו כמה תמונות שאולי יעזרו יותר לחברים כאן - היכן אני יכול להשיג את אותו חלק בדיוק - והאם אפשרי לשים פונטציומטר אחר (בעל אותו מבנה רגליים - וערך דומה) כי החלק הזה קצת ישן ואולי לא יהיה אפשר למצוא - אבל בשביל זה אני כאן !
אני יצרף כמה תמונות - על אחד מהם אפשרי לראות את הדגם אבל עם לא מובן אז הדגם המדויק הוא : M100K(ohm)A 32 7
צלם מהיכן שלפת אותו במעגל.
אמנם מדובר בפוטנציומטר שננעץ במעגל מודפס, אך הוא לא חייב להיות כזה ולעתים ניתן לאלתר, כך שמספיק למצוא פוט' עם קוטר וראש משונן דומים (וערך כמובן, של 100K לוגריתמי אם זה ווליום), ולחבר אותו באמצעות שלשה חוטים קצרים ולקבע היטב למכלול. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
או עם ידוע למישהו על מקום שאפשרי למצוא קרוב לאילת ?
פוט' דומה אמור להיות בכל מעבדת אלקטרוניקה או כפי שציינת בחנויות שבשד' הר-ציון או אצל אריהב (מושב נורדיה, שגם עושים משלוחה)
אבל שים לב.
הפוט' המקורי מוקשח ע"י ריתום לפרינט (שני הטאבים שבצדדים, שגם מספקים סיכוך למכלול)
אני מסופק אם תמצא פוט' עם מבנה זהה.
תצטרך לאלתר גשר דומה אבל יותר גבוה, שאליו יתחבר הפוט' באמצעות אום הצוואר ולו יהיו טאבים שיולחמו לפרינט כמו במקורי.
כמו כן נראה שיש קצת מרווח בין הפוט' לפרינט כך שיש 'מקום' למשחק ולהתאמה (גם) של פוט' בעל מבנה קצת יותר גדול
ו/או שסידור/מיקום הרגליים בו שונה, ואז ניתן באמצעות חוטים קצרים לחבר לנקודות הנכונות בפרינט.
אתה שואל או טוען?
אז בוא נתחיל מזה שתקרא (כאן או שם), כיצד האוזן מגיבה, ותראה לאיזה סמטוחה נכנסנו עם האודיו הזה... _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו