תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הגברת תדרים גבוהים כדי לתת סאונד יותר פתוח ונוצץ.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג
  ruffin  
הגברת תדרים גבוהים כדי לתת סאונד יותר פתוח ונוצץ.
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 01:59   
עשיתי מיקס לשיר מסוים ועברתי עליו אחר כך במעין "מאסטרינג ביתי" שכזה, איקיו ולימיטר.
המיקס היה נשמע לי קצת סגור, עמום.
הגברתי טיפה את התדרים באיזור 5-10KHZ, ממש טיפה וזה פשוט עשה הבדל ענקי. זה כאילו פתח את כל המיקס, נתן לו אוויר, גרם לו לנצנץ, גרם לו להשמע הרבה יותר צלול ופחות LOFI.
עכשיו השאלה שלי היא כזאת, האם זה נורמלי לעשות דבר כזה בתהליך המאסטרינג? להגביר את התדרים הגבוהים בקצת?
אני תמיד חשבתי רק על להנמיך תדרים, אף פעם לא להגביר.

תגידו מה אתם חושבים.
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 02:54   
אם אין ברירה כן. אבל בשלב המיקס, דאג שכל התפקידים ממלאים ביחד את הספקטרום. ועם הזמן תדע איזה תפקידים ימלאו את תפקיד הטריבל בקטע, ואילו את תפקיד הבאס, וכו', למשל לתת למצילות להשתלט על התדרים הגבוהים זה אחלה.. לפעמים תגיע למצבים שהבייס דראם יצטרך גבוהים או הסנר או אפילו הבייס ליין.
עצה שלי, תנסה להוסיף לכל כלי גבוהים, אם המיקס יהיה צורם, תפחית, כי כשהאוזן מתרגלת למיקס עמום הוא נשמע לך בסדר, עד ששומעים קטעים אחרים.
Administrator
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 08:04   
מה שקרה לך הוא שקיבלת יותר רמזים ממקורות הצליל המוקלטים, ואלה מצויים בתחום הגבוה יותר.
זה שעדיין הייתה לך תכולת גבוהים שיכלת להגביר, אומר שאולי לא שמעת את המיקסר נכון. נסה לבחון את התוצאה במערכות אחרות, וזכור שלכל שינוי מתרגלים; אפשר שמה שהוספת עכשיו יישמע לך שדורש עוד בעתיד. האיפוק והריסון חשובים לא פחות, תוך בחינה אובייקטיבית של התמונה המתקבלת. כמו כן אפשר שהערוצים שלך אינם 'מבריקים' מספיק.
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 11:22   
רף

בכל מקרה נסה להגיע לשלב המאסטרינג מבלי שתצתרך לעשות בו תנועות איקיו גדולות.
עלה לי דימוי אינפנטילי אבל עובד:
להרים גבוהים במאסטר זה קצת כמו לקחת בניינים נמוכים בעיר
ולשים גבעה מתחתם כדי שיגיעו יותר גבוה במקום לבנות בניינים גבוהים מלכתחילה #smile
כי אולי יש במיקס דברים שעולים ביחד עם ההגברה בתחום הזה שאתה לא רוצה שיעלו.
יעזור לך מאוד אם במהלך המיקס תעבוד עם רפרנס מתאים
ואז אם המיקס שלך יהיה סגור מידי או לוקה בחסר ביחס לרפרנס אתה תדע בדיוק מה לעשות
זה הרבה יותר נוח ונכון להוציא החוצה את האלמנטים שאתה רוצה שיצאו במיקס.
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 13:10   
קונדרה מה שאמרת זה נכון מאוד, מיקס לפעמים נשמע טוב כשמתרגלים אליו ואז אחרי שמתרעננים קצת, מוציאים אותו והוא נשמע פתאום עמום מדי בהשוואה לרפרנס.
מה שקרה לי במקרה הזה זה שעבדתי עם רפרנס ובאיזה שהוא שלב הזנחתי אותו ושמתי אותו בצד ואז המיקס קצת "ברח" לי כנראה.

בכל מקרה גם בשלב המיקס אני נמנע כמה שאני יכול מלהגביר תדרים, אלא רק להנמיך תדרים לא רצויים, ממש לעיתים רחוקות אני מגביר תדרים גבוהים, לא יודע, להגביר תדרים נשמע לי לא טבעי לעשות, כאילו אתה מכניס משהו לכלי שאין בו.
מה אתם אומרים, זה פאק אצלי ואני צריך להפסיק עם זה?
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 14:44   
יש לי דימוי גם לזה #smile

אתה מנסה להמנע מכל העליות בעיר בדרך הביתה
אז יוצא שאתה נוסע מחדרה לחיפה דרך תל אביב. 
טוב הדימויים שלי עוברים כל גבול,
נו מלעשות לדיסלקטים יש הבנה ציורית מפותחת #biggrin

אל תנסה להרויח גבוהים על סינטי מסוים בכך שתוריד לו את הבאסים, כי אתה לא רק מפסיד את ה"לו באטם", אתה גם משנה את תמונת האיקיו של הערוץ כולו.

באופן כללי נסה לא להגביר בצורה קיצונית כי אם זה קורה אז משהו לא בסדר בסורס,
אבל אתה יכול להדגיש איזורים מסוימים בערוץ מסויים כדי להוציא אותם וכו
בשביל זה יש חברות שמייצרות איקיואים שאתה יכול למתוח אותם
לכיוונים קיצוניים וזה לא ישמע "לא טבעי" יש כאלה,
סונאלקסיס למשל.
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 15:22   
תודה אבישי
סונלקסיס לא ניסיתי אבל נראה לי שאני חי די טוב עם ה-URS שלי #smile
הודעה פורסם: שבת 31 מאי,08 23:34   
שים לב שלפעמים הגברה באיזור ה-8-10khz לא באמת פותרת את הבעיות. נסה להגביר משהו במתחם הנמוך יותר ואז גם ב-12-15khz (זהירות לא להגביר רעש מיותר). ואז פתאום נפתח עוד משהו, שלא שמת לב אליו (או לחליפין - מתגלה זוועה שכדאי לפתור במיקס או להנחית לקיבינימט).
הכי חשוב - Reference ולהשוות בכמה מקומות (וגם אוזניות)

אם בשלב המאסטרינג הרמת גבוהים וזה לא בהכרח עוזר ורק מתקבלים קל מני "היסים" חזקים וצורמים, סימן שמשהו במיקס (לעיתים בהקלטה) לא נכון.
UV
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 01 יונ',08 08:57   
אני דווקא לא חושב שהגברת גבוהים לכל המיקס היא בהכרח בעייתית. לדעתי זה מהלך די סטנרטי. אם זה נשמע טוב - זה טוב. כמובן שצריך לא להגזים, להשוות לרפרנס אחר וכו'.
זה לא מקרה שלרוב הקונדנסרים יש תחום היענות עם Presence peak איפשהו בין 6 ל-12 קילוהרץ. החוכמה היא כמובן לדעת כמה ואיך להגביר, ואולי גם יותר מכך, לדעת לשמוע את המיקס מראש עם "צפי להגברת תדר X" - כלומר, ליצור תמונה מספיק בריאה ומאוזנת שהגברה או הנחתה כלשהי במאסטרינג לא יחשפו בה בעיות.
montigo
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 01 יונ',08 12:15   
אני אישית חושב שאם מדובר על EQ קליל ושקוף של עד 2-3dB, עם שיפוע שאינו חד מדי, זה סבבה.
לעתים מזהים את הדבר הזה רק בשלב המאסטרינג, כאשר חשבנו שהמיקס נשמע מושלם ופתאום מסתדר שניתן טיפה להדגיש תדרים מסויימים.
זאת למעט איזה High Pass במאסטר לתדרים שמתחת ל-20-30Hz, שלא נשמעים בלאו הכי וסתם מנפחים את המיקס.

ברגע שמדובר על שינויים מהותיים יותר, כנראה שניתן לעשות זאת בצורה יותר טובה באמצעות EQ על ערוצים מסויימים ו\או ושינוי במיקס.

אגב, אני נעזר הרבה ב-Groups וכך יותר נוח לאתר האם אלו ה-Leadים שדורשים יותר פרזנס, או אולי כלי ההקשה, ולעתים לא רחוקות גם לתת EQ על הגרופ כולו וכו'.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון