תומך
פורסם: ראשון 10 אוג',08 10:45
כשאני שומע כל מיני שירים ברדיו, בעיקר שירי פופ, R&B, ומוזיקה שחורה שבאה מארה"ב אני לפעמים פשוט נפעם מהשירה, לפעמים היא לא נשמעת אמינה אבל היא מהורמנת להפליא ולעיתים יש עליה כל מיני אפקטים או הכפלות מעניינות, בזמן האחרון גם כמה שירים בארץ הפתיעו אותי בסאונד השירה.
לא עולות לי דוגמאות כרגע חוץ מהביצוע של תומר יוסף בעבודה עברית, אבל הייתי שמח אם הייתם יכולים לשתף בדרכים שלכם לניפוח שירה והצבתה במיקס.
יש לי ערוץ שירה שהוקלט טוב נגיד, קימפרוס במידה הנכונה, איקיו עדין ומחמיא, ריוורב בצורה נאותה ומתאימה למיקס, לאן הייתם לוקחים את זה מכאן אם הייתם רוצים לנפח את העסק ולעשות אותו יותר מעניין? כמובן שהכל תלוי בתוצאה הרצויה, במיקס ובסגנון אבל אשמח לכל מיני טיפים מעניינים על איך אתם עובדים.
פורסם: ראשון 10 אוג',08 13:26
יוצא לי הרבה" להכפיל" שירות אבל תמיד יש רגשות אשמה, לא יודע אם הייתי מעיז לעשות אלבום שלם בעברית כשכל השירות מוכפלות, אפילו אם זה נשמע פיצוץ. איי איי איי.....
תומך
פורסם: ראשון 10 אוג',08 13:46
תומר יוסף זמר ומבצע מצוין אבל תשמע את הדיסקים שלו ותשמע את הביצוע בעבודה עברית, שם הקול שלו נשמע כאילו יש עליו קורוס אבל זה לא באמת נשמע כמו קורוס, סאונד שמאד מחמיא לו. נשמע יותר כאילו מדובר בשני טייקים שונים של שירה שמדויקים שניהם להפליא עם פרמטרים שונים בסאונד, אבל אני לא מאמין שזה באמת המצב.
להבדיל מטיפול בשירה כדי להעמיד טייק ראוי מבחינת קצב, פיטץ' ודינמיקה אני מדבר על כל מה שאחרי, על היצירתיות שלכם, מה אתם עושים ועם מה.
במוזיקה שחורה (שירה, לא ראפ) זה מאד בולט, קטעים של פרגי למשל או בכלל הבלאק אייד פיז, קטעים של נלי, השירה תופסת המון נפח ונשמעת מצוין.
סתם מעוניין לדעת מה אתם שמים על השירה מלבד הקומפרסור/איקיו/ריברב ובכלל לפתוח את הראש ולקבל רעיונות יצירתיים.
תומך
פורסם: ראשון 10 אוג',08 14:01
יכול להיות שזה יחד עם בן, כי עד כמה שהקול שלו צבעוני זו בכל זאת הגשה די שונה מהביצועים בדיסקים שלו.
הדיסק השני שלו אגב פשוט מעולה, ממש כיף, מומלץ בחום.
תומך
פורסם: שלישי 12 אוג',08 19:49
אגב, בדקתי בחוברת של עבודה עברית ובן הנדלר לא מוזכר תחת השירה, אין גם קרדיט כלשהו לקולות רקע, כנראה שזה הכל תומר יוסף.
אם הייתי צריך להמר או לנסות לשחזר סאונד כזה הייתי משכפל את ערוץ השירה, מסיט אותו בכמה מיל' שניות ונותן עליו איקיו שונה, אני סתם מנחש שזה לא מה שנעשה כאן...