תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיות במיתרי קול
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  xjumpmasterx  
בעיות במיתרי קול
הודעה פורסם: ראשון 10 אוג',08 22:01   
כבר חצי שנה או יותר שאני לא מצליח להגיע לקול כמו שהיה לי בגיל 18 19 ולא בגלל שהתבגרתי אלא שאני כל הזמן צרוד
המורה שלי לפיתוח קול אמרה לי שזה בגלל שאני לא מדבר נכון כלומר שהעברת האויר שלי מרוכזת במיתרי הקול וגורמת ליבלות על מיתרי הקול...
האם זה נכון
ומה התרגילים שאפשר לעשות או מה לא אוכלים וכאלו דברים כדי שהקול ישתפר?
קסם המזרח
הודעה פורסם: רביעי 13 אוג',08 16:15   
מצטרף לשאלה
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 13 אוג',08 16:28   
המורה לפיתוח קול שלך אמורה ללמד אותך איך לשמור על מיתרי הקול ,ואיך לשיר נכון או לדבר נכון.
על מה היא עובדת איתך ?
פשוט לא להאמין?
אני הייתי פעם אחת אצל מורה לפיתוח קול והטיפים שקבלתי ממנה עוזרים לי עד היום.
קח תרגיל קטן שקבלתי ממנה , סגור את הפה ותצמיד ת'שיניים ותעשה זזזזזזזזזזזזזז ,
שים אצבעות על הגרון ותרגיש איך המיתרים זזים.
לעשות ת'תרגיל 3 פעמים ביום כל פעם 2 דקות רצוף, תוך שבוע יהיה לך קול כמו לחוזליטו בגיל 12.
הודעה פורסם: שישי 15 אוג',08 11:08   
בואו נחדד כמה דברים-
ראשית, חשוב להבין את המבנה הפיזיולוגי של מה שמכונה מיתרי הקול (אך בעצם מדובר בשריר טבעתי). קח לך איזו אינציקלופדיה אנטומית או חפש מידע ברשת, זה חיוני לפתרון הבעיה. צרידות נובעת מסגירה לא מלאה של המיתרים ממגוון סיבות, ביניהן גם יבלות (במקרים קיצוניים).
את קיומן של יבלות במיתרי הקול לא קובעת מורה לפיתוח קול (עם כל הכבוד). היא יכולה להעלות חשד, עקב צרידות מתמשכת/כרונית אך היחיד שיכול לקבוע בוודאות הוא רופא א.א.ג באמצעות בדיקה פשוטה.
בין אם קיימות יבלות ובין אם לאו, הטיפול מתחלק לכמה מישורים-
1. מנוחה (פיזית מנטלית) - חוסר שעות שינה או לחילופין סטרס הם הגורמים הראשונים במעלה לצרידות.
2. לחות - שמירה מתמדת על לחות מיתרי הקול באמצעות שתיה מרובה (הכוונה לאו דווקא לכמות גדולה של נוזלים, אלא למרווחים קצרים- אפילו לגימה בודדת, אבל כל רבע שעה).
3. מזון פחות קשור במישרין לצרידות, אך מוצרי חלב ומוצרים עשירים בשומן גורמים לליחה ולצרבות שבהחלט יכולות לגרום לצרידות.
4. תרגילים. להבין שיש להתייחס כמו אל כל שריר אחר בגוף (ממש כמו בחדר כושר): לא תרגלת- השריר רפוי וחלש. תרגלת יתר על המידה, או בצורה לא נכונה- גרמת לפציעה. כאן נכנסת לתמונה מורה מקצועית.
5. בנוגע לצרידות שנגרמת מדיבור לא נכון- הדבר נפוץ יחסית וניתן לטיפול ע"י סדרת מפגשים אצל קלינאית תקשורת (מורה לדיבור) וממומן (או מסובסד ברובו) ע"י קופ"ח (ע"י הפניה מרופא א.א.ג). בכל אופן, רוב המורות לפיתוח קול מוסיקלי לא עברו הכשרה פורמלית לתיקון דיבור ועדיף לעשות זאת אצל מישהו מוסמך (וגם בחינם, או כמעט חינם).
6. פציעה מתמשכת במיתרי הקול או יבלות ניתנות לטיפול גם באמצעות ניתוח ו/או קורטיזון (סטרואידים, להשתמש רק כמוצא אחרון!)

שאלות נוספות?
#smile
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 15 אוג',08 11:54   
ציטוט:
פציעה מתמשכת במיתרי הקול או יבלות ניתנות לטיפול גם באמצעות ניתוח ו/או קורטיזון (סטרואידים, להשתמש רק כמוצא אחרון!)

רם מעניין מה שכתבת ,אם יש יבלות אפשר להשתמש בקורטיזון ? או סטרואידים?
שניהם יכולים לבוא במקום ניתוח?
רם אני יודע שתגיד שכדאי להתייעץ עם רופא ,אבל סתם מתוך סקרנות,
לחבר שלי יש יבלות והוא לא מוכן לעבור ניתוח אז אולי פיתרון כזה יכול לעזור.
הודעה פורסם: שישי 15 אוג',08 20:22   
לפני כל טיפול- קודם כל חשוב להבין מה הגורם להופעת היבלות או לפציעת המיתרים (יכול להיות משהו מתמשך כמו דיבור לקוי או טראומה חד פעמית כמו צעקה).
אם מדובר במשהו המצריך שינוי באורח החיים (ראה הסעיפים בהודעתי הקודמת), או בדיבור לקוי, ניתוח או כל אופציה אחרת יכול להביא שיפור אך המצב יחזור לקדמותו.
לכן חייבת להיות הבנה של הגורם לבעיה ולא רק של הסימפטום, כדי לצרף טיפול מונע.

כמו שאמרת - אין סיכוי שאמליץ למישהו על טיפול רפואי כלשהו...
גם תלמידים שלי שיש לי חשד שסובלים מבעיות כאלה ואחרות נשלחים אחר כבוד לאבחון מדוקדק אצל רופא א.א.ג.

בכל זאת, כדי להבין באופן כללי מה מהות הפעולה-
סטרואידים (בטבליות או זריקה ממוקדת) גורמים לירידה והיעלמות של בצקת/דלקת שנוצרת סביב האיזור החולה.
יש מקרים שבהם טיפול כזה בתוספת סדרת מפגשים אצל קלינאית תקשורת יכול לפתור את הבעיה ללא ניתוח (יש מקרים שבהם גם הסטרואידים לא נחוצים).
בכל מקרה- כל מקרה חייב להבחן לגופו, ולפעמים טוב לקבל חוות דעת מיותר מרופא אחד.

* שימוש רצוף בסטרואידים הנ"ל גורם לתופעות לוואי שונות ומשונות:
ציטוט מתוך refua.info :
אם משתמשים בהם ברציפות במשך מספר חדשים עלולות להופיע תופעות לוואי בלתי רצויות. תופעות לוואי של סטרואידים בטבליות או בזריקות (בטיפול ממושך): תיאבון מוגבר, השמנה, פצעונים בעור, פטרייה בפה, כיב (אולקוס), יתר לחץ דם, סוכרת, דיכוי בלוטת יותרת-הכליה (אדרנל) והאטה בגדילה אצל ילדים. כאמור, תופעות לוואי אלה מופיעות רק לאחר שימוש במינון גבוה ולמשך שבועות רבים.
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 15 אוג',08 21:28   
תודה רם #thumbsup
הודעה פורסם: שישי 15 אוג',08 23:18   
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מעשן.

נקודה אחרת, סתם משהו מוזר ששמתי לב אליו, יש סוג מסוים של מסטיקים (ואני דיי מכור למסטיקים) שאם אני לועס אותם מהבוקר, עד הצהרים אני מצטרד קלות, לא משהו קיצוני אבל בהחלט מורגש אצלי שינוי בקול שלא קורה ביום שאני לא לועס את המסטיקים האלה, וזה רק סוג מסוים של מסטיקים.
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 16 אוג',08 06:41   
ציטוט:
אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מעשן.

החבר לא מעשן ,צמחוני, הוא זמר מקצועי הרבה שנים,נשמע שהוא מדבר נכון .
לי נראה שהמיתרים שלו עשו קילומטרז' גבוה בשירה ונוצרו לו יבלות (הוא היה בבדיקה והמליצו לו על ניתוח),
מה שרם אמר מעניין כי הרופא לא אמר כלום על זה.
יבלות על מיתרי הקול
הודעה פורסם: שבת 16 אוג',08 09:07   
אני סבלתי לפני פחות משנה מיבלות על מיתרי הקול וכמובן שלא רציתי לעבור ניתוח,
המליצו לי על מורה מעולה בשם נירה גל שנתנה לי סדרה של תרגילים והיבלות נעלמו תוך פחות מ-3 חודשים.
יש עוד סיבות לצרידות- אי סגירה של המיתרים (גם לזה יש תרגילים שיכולים לפתור את זה), יכול להיות שאתה מדבר המון בגובה שלא מתאים לך (נמוך או גבוה מדי) ,שירה לאורך זמן בלי חימום, ומישהו הזכיר פה מצב נפשי שהוא גם גורם חשוב.
תנסה להסתכל בספר שלה- "קולי זה אני", יש שם המון טיפים טובים.
בהצלחה! #thumbsup
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון