פורסם: שני 25 אוג',08 00:38
בשנים האחרונות ניכנסו לשוק כל מיני תוכנות כמו הezdrumer ושות" ולאט לאט גזלו את העבודה מהמתופפים . בתור אחד הקורבנות שאפילו שבשלב מסויים הלכתי וקניתי סט אלקטרוני כדי לעבוד עם התוכנות ,עדיין אנשים מיסתפקים בתיכנות מידי (שבד"כ נישמע כמו מידי )ולא מוכנים להשקיע סכום קטן ( ואני לא אפרט )על תיפוף לייב. בקיצור היה מעניין לשמוע עוד דעות בנושא ,ממתופפים ובכלל
Act Compatible
פורסם: שני 25 אוג',08 02:10
כמו כל כלי נגינה, אם המבצע לא מכיר את הכלי, הנגינה תשמע כך. אם זה מה שהיוצר רוצה, זה מה שהוא יקבל, וזו זכותו המלאה.
לאנשי המקצוע זה חבל לשמוע דבר כזה, אבל לקהל הרחב לפעמים אין מושג, או שלא מעניין אותם. כל עוד הם נהנים מהשיר.
Act Compatible
פורסם: שני 25 אוג',08 10:38
אני חושב שזה עניין של זמן.
באמת היה נהוג לחשוב פעם שהפקות עם תופים מתוכנתתות הן פחות איכותיות ולא באותו סטנדרט, אבל הנה היום, שני עשורים אחרי שנות ה-80, לא מעט שירים מהעשור ההוא בו שלטו תופים מתוכנתתים הפכו לקלאסיקות ואפילו התכנותים עצמם על מכונות תופים של רולנד לדוגמא, גם הפכו לקלאסיים (יעידו על כך כל ה-vst הרבים שמנסים לדמות צלילי roland 808 ו-909).
בפופ או ר'נ'ב היום, הפקות של מיליונים (ביונסה, בריטני,אלישיה קיז) שוודאי שיש להן כסף למתופף עדיין מעדיפות תכנותים, כי כמו שלמתופף יש יתרונות על מכונה, גם להפך, מכונת תופים (אמיתית או וירטואלית) בהרבה סגנונות (שוב, ר'נ'ב, פופ) תתן תוצאות שתהיה יותר משביעת רצון עבור המפיקים/היוצרים.
"איכות" היא הגדרה שניתן להתווכח עליו, איש איש וטעמו, אבל יש היום לא מעט אנשים שמעדיפים תופים מתוכנתים גם אם יש להם אפשרות להקליט מתופף.
אני מסכים שברוקנרול למשל, תופים מתוכנתים פוגעים מאוד ביצירה, השאלה היא באיזה סגנון מדובר.