תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 05:42
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לימודי מוזיקה בהיבטה הנוירולוגי\פסיכולוגי ותרבותי.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  zoharr  
תומך
לימודי מוזיקה בהיבטה הנוירולוגי\פסיכולוגי ותרבותי.
הודעה פורסם: חמישי 25 ספט',08 09:39   
שלום לכולם,

מכירים מוסד לימודי שניתן ללמוד בו על מוזיקה מההיבט הנוירולוגי? כיצד המוח והמערכת העצבית תופסים את המוזיקה, הסולמות המקצבים השונים וכו'

אם יש בארץ - עדיף, אך כיוון שחוששני שאין מסלול לימודי כזה בארץ, המלצות על מוסדות בחו"ל יתקבלו בברכה.
שאלה דומה אני מפנה לנושא מוזיקה על היבטיה הפסיכולוגיים והתרבותיים, כלומר כיצד המוזיקה נתפסת בחברה מסוימת, מה משותף מוזיקלית לכל תרבויות העולם (כמו מקצבי 4.4)ומה שונה בין תרבות לתרבות (כמו סולמות וטונים שונים).

המלצות על ספרים מומלצים בנושאים אלו (מעבר לספרים שרשמתי כאן#smile יתקבלו בברכה.

http://www.amazon.com/This-Your-Brain-Music-Obsession/dp/0452288525/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1222328777&sr=8-1

http://www.amazon.com/Musicophilia-Tales-Music-Revised-Expanded/dp/1400033535/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1222328816&sr=1-1

תודה
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 14:58   
לפני שבוע התקיים יום עיון בנושא הזה בדיוק ואפילו היה טיזר פה באקט

יש בישראל כמה מומחים לנושא אבל בהיבט המוסיקולוגי, זה שייך ללימודי קוגניצייה, כלומר, תהליכים הכרתיים הקשורים בחוייה המוסיקלית.
זיכרון, תחושה וכ"ו.

מרבית המחקרים בושא צמחו דווקא מהפקולטות ללימודי המוח של מדעי הטבע.
אני חושב ששווה להתעניין דווקא בפקולטות הללו
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 16:06   
זכור לי מימי התואר הראשון בירושלים שהייתה מחלקה לחקר המוח, שהייתה פתוחה החל מתואר שני ומעלה לתלמידים מצטיינים. למחלקה היה אופי רב-תחומי והיא גייסה לשורותיה ביולוגים, אנשי מדעי המחשב, פיזיקאים, רופאים ועוד. שווה לבדוק.
ולדעתי רק קריאה
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 18:11   
אין בארץ מסלול מסודר ללימודי מוזיקה ממקום" אחר" אלא רק מאותם מגדלי שן אקדמיים שטובים לחלקנו ופחות טובים לאחרים, למען הסדר הטוב, יאמר שלימודי מחשב במוזיקה למשל, כמעט ואינם קיימים במוסדות המוזיקה שנחשבים לרציניים , בעוד בחול יש דגש מאוד גדול על שימוש בטכנולוגיה, ואפשר להבין זאת, אבל אפשר גם להעביר ביקורת עדינה.... #wink

http://www.giladchatsav.com
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 22:13   
אז ככה:
ראשית, התחום של קוגניצייה וחקר המוח הוא מאד! מפותח בפקולטות למוסיקה בארץ. אולי מפותח מדי (כי אין טוב בלי רע ועל אותה עוגת תקציב מתחרים עוד כמה תזת ודוקטשורנטים).
בכל מקרה, יש שני מרכזי מחקר בתחום של חקר המוח וההתנהגות ועיבוד מידע מוחי.
החשוב ביותר (בעיני) הוא זה שבאוניברסיטה העברית (בראשותו של פרופ' אילון ועדייה), אבל החוג בבר-אילן נחשב לאחד החשובים בעולם.

לגבי לימודי מוסיקה באמצעות מחשב - אני חושב שאתה טועה ויש התקדמות רצינית בנושא, אבל עדיין, אין מה להשוות לבי מה שקורה בעולם.

ואגב - הפוסט שהזכרתי קודם
GCmusic
כמה תגובות
הודעה פורסם: שבת 27 ספט',08 11:26   
אני למדתי מוזיקה ומחשב בארץ, מסכים איתך שהתחום מתפתח מהר אבל ביחס לחול, מה שצומח כאן באמת (!) הוא האולפן הביתי ואקט מוזיקלי יעיד על כך....
מלבד זאת שאף אקדמיה לא יכולה להתהדר כיום בהישגי הסאונד של תלמידיה , למעט אי אלו פרוייקטים שצצים פה ושם (המכללות למוזיקה וסאונד שצצו ב5 10 השנים האחרונות הן הדוגמא היחידה והיא לא אקדמית )
העצוב הוא שבאקדמיה פיספסו את המהפיכה האלקטרונית , עם זאת כיום אני בטוח שישנה עמדה מכובדת ליצירה על מחשב בכל מוסד שמכבד את עצמו (אבל זה רק השלב הבסיסי, בעיני התעשייה עדיין חאפרית, ויעידו על כך - כמות הפרוייקטים שהגיעו מעבר לים אל ישראל )
ושוב, זה לא בגלל שאני לא מכבד את הנוגעים בדבר, למעשה, גם אנחנו , נוגעים בדבר...

בכל מקרה

להתקבל היום לתואר במדעי המוח דורש ידע מעמיק במתמטיקה, ומדעי המחשב, קשה לי למצוא את התעודת בגרות ,שאמצא אותה אני אשמח אם מישהו יוכל לשנות את הגרפיקה שלה...
במילים אחרות, הסיכוי שאני מוזיקאי בור, במובן המתמטי של העיניין יכול לגשת למבחן/ראיון לצורך למודים שם (באמתלה של : אני מוזיקאי שרוצה להעמיק את ידיעותי בתחום הקוגניטיבי, בעיניין תפישה מוזיקלית במואח ) יתקבל בכזה סירוב, שאני בספק אם המוח שלי יעמוד בזה...

ועוד יותר בקצרה: כמה אנשים אתה מכיר ללא רקע מתאים , מוזיקאים רציניים , שבחרו את החקר על הרגש, והתקבלו לפקולטה הזאת בבר אילן/ירושלים , במקרה הטוב , אשמח לדבר איתם, במקרה השני, אני חושש שלא ימצאו המון כאלו, אבל נראה שאתה בקיא, ספר ספר

http://www.giladchatsav.com
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 28 ספט',08 06:31   
צריך להחליט על מה מדברים בפוסט על זה
על מחשבים או על המוח...

המחלקות למדעי חקר המוח שתיארתי נחשבות ע"י הממסד כטופ שבטופ
אלו תוכניות רבת תחומיות ששואבות את המועולים שבמעולים

אני למדתי אצל פרופ' אילון ועדיה (לא במסגרת התוכנית המשולבת) לקראת מחקר מסויים וחשבתי ברצינות לעשות הסבה.
זה היה לפני הרבה שנים וכבר אז חשבתי, ש"בגילי" כבר פספסתי את הרכבת.

שוב אני אומר, המוח הוא מכונה מורכבת
אין היום חוג למוסיקולוגייה שלא מחזיק קאדר מחקרי היסטרי (כאמור, אולי היסטרי מדי) של מחקר כוגניטיבי הקשור במוח.
A-C-J
הודעה פורסם: ראשון 28 ספט',08 08:52   
יורם כתב :
"אני למדתי אצל פרופ' אילון ועדיה (לא במסגרת התוכנית המשולבת) לקראת מחקר מסויים וחשבתי ברצינות לעשות הסבה.
זה היה לפני הרבה שנים וכבר אז חשבתי, ש"בגילי" כבר פספסתי את הרכבת. "

אתה יכול לפרט מעט לקראת איזה מחקר למדת אצלו ומה למדת ?

והסבה לאיזה מקצוע כמעט "התפתת" לעשות...

אני בטוח שהרבה אנשים נמצאים לא פעם בצומת זה...
  zoharr  
תומך
תודה לעונים הרבים + מיקוד קטן.
הודעה פורסם: ראשון 28 ספט',08 09:23   
אכן תודה לכל העונים.

שאלתי המקורית היתה לגבי תפיסת המוח את המוזיקה והצליל, ללא קשר ללימודי מוזיקה על מחשב וכו'.

אחת הטענות המענינות שהועלתה כאן, היתה לגבי רמת חקר המוח והקוגנטיביות במכללות הקיימות. מבחינתי זה רעיון חדש שלא הכרתי (אני אישית בוגר הנדסת חשמל, לא למדתי במכללה למוזיקה).

תוכלו לספר עוד בנושא זה? איזה מכללות מתעסקות בנושא מוזיקה והמוח? יש מסלולי לימוד סדורים?
מי המכללות ה"נחשבות" בתחום זה?

שנה טובה לכל העונים וגם לאלה שלא.
ferero
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 28 ספט',08 10:09   
ספרים מומלצים { שיש הגורסים כי ניתן למצאם בגרסת PDF #sorry }

The Cognition of Basic Musical Structures

Music and Probability

של David Temperley

שלום וינשטיין

http://www.myspace.com/sweat5
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון