oh-babie בפורום אחר : |
י אפשר להתייחס רק לסוגיית הרצפה של החדר מכיוון שמדובר במכלול אקוסטי שאמור לעבוד בצורה אינטגרלית. יש חדרים בהם רצפת רפלקטיבית מתאימה יותר ויש כאלה שרצפה בולעת (שטיח) מתאימה יותר. הכל תלוי מה קורה בשאר החדר, מה נפחו וכו'... אם זה בית חדש ואתה צריך לבחור ריצוף, אני ממליץ על מרצפות בכל אופן כבסיס לרצפהץ עליהן תוכל תמיד להניח פרקט או שטיח לפי הצורך, אך דבר זה יאפשר לך את הורסטיליות הגבוהה ביותר. בחדרים קטנים אני בהרבה מקרים מעדיף רצפה רפלקטיבית ותקרה בולעת כקונספט תכנוני (למרות שהכל פתוח), אך כפי שאמרתי הדבר הוא חלק ממכלול אקוסטי בחדר ובתנאי שמתקיימת מספיק בליעה אקוסטית ע"ג משטחים אחרים. |
oh-babie בפורום אחר : |
צריך לקחת בחשבון שהרצפה היא ברוב המקרים המשטח הרפלקטיבי היחיד בחדר שממנו המרחק של המאזין לא משתנה.
רפלקציות מהרצפה משחקות תפקיד חשוב ביכולת הלוקליזציה (מיקום במרחב תלת-מימדי) שלנו מבחינה פסיכו-אקוסטית. רפלקציות מהקירות במקרים רבים נופלים בתוך חלון זמן בו ההשפעה על התכולה ההרמונית של הצליל (בגלל פייזינג) היא הרסנית. מה שאני מנסה לומר, שזה מאוד תלוי בתכנון הכללי. אפשר ככה ואפשר ככה, רק צריך להתייחס לכל החדר כמכלול ולא רק לסוגיה אחת. |
ציטוט: |
במסגרת זה אני אשמח לדעת מה הנזק בשטיח באולפן? האם הנזק הזה הוא גם בחדר חזרות? |