תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
דרושה המלצה למערכת שמע לבר קטן
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  E.T  
דרושה המלצה למערכת שמע לבר קטן
הודעה פורסם: שני 20 אוק',08 18:16   
חברים שלום רב!
ברצוני לקבל המלצות לגבי מערכת הגברה רצויה לבר קטן מלבני
שגודלו
אורך החדר: 15
רוחב החדר: 4
גובה החדר: 4
בתיקרה היו ספוגים אקוסטיים לתדרי הביניים
המערכת מיועדת למוזיקת רקע לא בווליום גבוהה אך איכותי שיאפשר ללקוחות לנהל שיחה ללא צורך לצעוק ברוב הזמן עם האפשרות לווליום גבוהה יותר מידי פעם.
התקציב המיועד הינו כ 10,000 ש"ח.
הרעיון בשלב זה הינו בהצבת 4 או 6 רמקולים קטנים דוגמאת ה JBL CONTROL 25 או 1 לאורך החדר בגובה ולהוסיף SUB אחד או שניים כמו ה CONTROL SB2 לצורך מילוי התדרים הנמוכים
בהקשר זה הייתי מעוניין לדעת עד כמה גרוע יהיה לתלות גם את ה SUB ?
אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות גם לגבי אפשרויות נוספות (יצרנים, סט אפים וכו') וגם לגבי המגברים הרצויים לסט אפ כפי שתואר

חג שמח
איתי
  E.T  
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',08 19:47   
אני בטוח שיש פה מישהו שיכול לפחות להמליץ או לחוות דעה
אז אולי בכל זאת..
תודה מראש
איתי
UV
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',08 20:28   
על פניו נראה לי שהרמקולים שאתה מתאר קצת קטנים על המקום. בכל מקרה הcontrol 1 הוא בעל התנגדות של 4 אוהם כך שזה יהיה בעייתי לחבר במקביל יותר מרמקול אחד על יציאת מגבר אחת.
מבחינת מידות החדר יש לך בעיה של מימד רוחב הזהה למימד גובה, מה שיכול לגרום להדהוד בתדרים הקשורים לאורך הגל של 4 מטר.
יכול להיות שהנמכת תקרה עם חומר שיש לו גם יכולת לעצור את מעבר הקול ולא רק לספוג הדהוד - תעזור לך במשהו. בדוק את זה.

הסיבה שאני עובר לתאר טיפול אקוסטי ועוזב את המערכת היא שמנסיוני זה משפיע יותר מסוג הרמקולים. אם תשיג אקוסטיקה יבשה בתדרי האמצע מצבך ישתפר פלאים עם כל מערכת הגברה שתתקין. "לייבש" תדרים נמוכים זה כבר סיפור קשה יותר אך לא בטוח שתזדקק לכך.
התקציב שלך לא מאפשר מערכת סופר איכותית אך הוא יכול להספיק אם תוודא שאין בעיות אקוסטיות קשות. מעבר לכך הייתי בוחר רמקולים שיש להם צליל רך ולא תוקפני (טכנית: להימנע מרמקולים המדגישים את תדרי האמצע) כדי לא להתחרות עם יושבי הבר ביישום של מוסיקת רקע.
  E.T  
הודעה פורסם: שלישי 28 אוק',08 21:11   
ראשית תודה על התגובה..
אני נוטה להסכים לכן נראה לי ש CONTROL 5 או 25 היו יותר לעיניין למרות שהווליום יהיה נמוך
שנית אני מסכים גם לגבי הצורך ברמקולים יותר "רכים" ובנושא זה אשמח לקבל המלצה
בנוגע לאקוסטיקה כמובן שהשיקול הוא כלכלי ככל הנראה כרגע התיקרה תיהיה עם ספוגים פוליאוריטן 7 סמ
שוב הכוונה אינה להפציץ בווליום להפך
הכוונה באקוסטיקה על התיקרה היא גם כדי ליצור סביבת דיבור נוחה
מה הייתה אומר על טנויי?
תודה מראש
adam77
תומך
הודעה פורסם: רביעי 29 אוק',08 08:56   
I agree about the acoustics importance.
also, you'd have to experiment with hanging the sub, but I would say
it's best to buy a sub in a size you can afford to put on the floor because it's
quite likely that it will sound best..
I don't have a model recomondation, but if you know some similar bars with the sound you're looking for you can just ask / look what they have.
about the ohmage issue, you can usually adjust the resistance by planning your serial / parallel connections.
you can use this formula to check if this apllies to your situation.
(the text in this article is strange but the formulas are correct)
there is also a topic about this in the forum, but I'm without hebrew font so I can't find it right now.
UV
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 29 אוק',08 12:56   
אתה רוצה ליצור מצב שבו המוסיקה נוכחת אך אינה מפריע לדיבור. אתה רוצה שרעש הדיבור עצמו לא יוגבר ע"י החזרי החדר לכן:
1. צמצם את ההחזרים בתדרי הדיבור - ספוגים עוזרים אבל צריך ספוג תקני, חסין אש שגם יש לו השפעה אמיתית ולא רק מראה. לדעתי הנמכת תקרה עם אריחי תקרה אקוסטיים עשויים צמר מינרלי תעזור יותר. צריך רק לוודא שהחומר באמת אפקטיבי ולא רק דקורטיבי. המרחק מהתקרה האמיתית מסייע בהגברת יעילות החומר.
2. בחר מערכת או כוון אותה כך שתהיה דומיננטית בתדרים נמוכים ובלו-מיד (בגבול הסביר) ולא תציק בתחום של 800-5000 הרץ. כך תקבל תחושת עצמה ללא הפרעה לדיבור.

לגבי מודלים אני מכיר את ה-control 1 בתור רמקול נחמד דווקא, אבל למיטב זכרוני האופי שלו הוא יותר "קטן ומפוקס" מאשר "מלטף ועגלגל".
זה בהחלט יכול להיות גם עניין של כיוון ע"י EQ. מעבר לכך אני לא מכיר דגמים ספציפיים ליישום הזה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון