פורסם: חמישי 23 אוק',08 10:49
שלום,
אני מעוניין לקנות פסנתר לדירת מגורים.
התקציב שלי הוא כ-10,000 ש"ח.
אני מעדיף פסנתר חדש ולא יד שניה, ברור לי שאצטרך להתפשר במחיר הזה, אך בכל זאת אודה למי שיכול לעזור לי בבחירת פסנתר שאמור לשמש אותי לשנים רבות.
הייתי בכלי זמר וראיתי כמה פסנתרים בטווח המחירים הזה:
Pearl River UP 108 T2
Kohler & Campbell KC 145 RI
Steinbach ZY 109
אשמח אם אלה מכם שמבינים בתחום יוכלו לומר דעתם על החברות/דגמים האלה ואולי להמליץ על שמות נוספים במסגרת התקציב שהזכרתי.
תודה לכולם
Act Compatible
פורסם: חמישי 23 אוק',08 10:53
צא מנקודת הנחה שהמכלולים המכניים בפסנתרים המודרנים הם טובים ואמינים, ואם אתה קונה חדש יש גם אחריות.
מה שאומר שמה שיכריע הוא ההעדפות האישיות שלך. לכן, נגן על כל אחד מהקנדידטים ותראה איזה מהם הכי מדבר אליך.
חוץ מזה, שלא הייתי פוסל פסנתר יד שנייה, אבל רק מאדם פרטי. במחיר הזה אפשר למצוא יופי של פסנתרים.
פורסם: חמישי 23 אוק',08 11:56
קודם כל תודה על התגובות.
אם הבנתי נכון (ותקנו אותי אם אני טועה) SAR הציע יד שניה מאדם פרטי ו-GC MUSIC אומר ההיפך - יד שניה מחנות. מה ההבדל בעצם?
לגבי בחירה לפי פירמה, איזה פירמות, במסגרת התקציב שלי כמובן, נחשבות לטובות יותר?
והאם אני מבין מכם שהדגמים/חברות שציינתי אינם ברמה גבוהה?
Expert
פורסם: חמישי 23 אוק',08 13:34
קודם כל, בשום אופן, אבל בשום אופן אל תגע באף אחד מהפסנתרים שציינת. הייתי בעלים במשך כמה שנים של פסנתר מדגם דומה של קוהלר אנד קמפבל, ואני מכיר מעולה את הזבל של סטיינבאך ופרל ריוור. אלה פסנתרים צעקניים, שלא מגיבים הכי טוב לכיוון, מאבדים המון מהערך שלהם ברגע הקניה, ופשוט לא שווים הוצאה. בנוסף, הבניה שלהם גרועה והרבה מהם סובלים אח"כ ממיתרים שנקרעים תכופות, בעיות במנגנון, יציאות מכיוון וכו'. מה שכן, הקוהלר נראים ממש טוב בתור רהיט, אם אתה לא מתכוון ממש לנגן עליהם...
אני ממליץ ביותר על פסנתר יד שניה. ספציפית, הדגם היחיד שאני יכול להמליץ לך ב100% עליו בלי שמיעה מוקדמת הוא ה-U1 של ימאהה (שיושב בול על התקציב שלך). מדובר על פסנתר האימון הכי פופולרי בעולם, וזה כלי שנשמע מעולה ולא מאבד הרבה מהערך שלו במקרה שתרצה למכור בעתיד. תמצא כמוהו בכל חנויות היד שניה, אבל חשוב לבדוק כמה דברים (שנכונים כעיקרון לגבי כל פסנתר יד שניה):
א. המספר הסידורי שלו - נסה לחפש משהו מעל מליון, שזה אומר בערך מתחילת שנות השבעים ואילך - אפשר לבדוק באתר של ימאהה בדיוק באיזו שנה יוצר הפסנתר לפי המס' הסידורי. כבר יצא לי להיות בכמה אולפנים שרכשו פסנתר כזה שהיו בטוחים שהפסנתר שלהם בן 5-10 שנים (המוכר הממולח הבטיח), וחטפו שוק כשהראיתי להם שחור על גבי לבן שהפסנתר בן כ-40 שנה...
ב. המצב של המנגנון - הפסנתרים האלו לרוב משופצים ולא תמיד המנגנון במצב מושלם. יש כל מיני בעיות ידועות עם גומיות שנקרעות, בעיות עם המשתיקים וכאלה, שדורשים אח"כ שיפוץ יקר. כדאי לבדוק את הפסנתר ע"י מכוון ולדרוש אחריות כוללת על כל המנגון לכמה שנים טובות. המוכרים האמינים יותר גם יכללו באחריות קריעת מיתר לתקופה מוגבלת, למקרה שהמיתרים שחוקים.
ג. אמינות של המוכר - יש מוכרים שפשוט לא כדאי להתעסק איתם, ולא משנה כמה העיסקה נראית טוב. כלי זמר, למשל, עושים דבר מזעזע ומכריחים אותך לכוון דרכם לפחות פעם בשנה כדי להמשיך לקיים את האחריות, למרות שמנסיון יש מכוונים הרבה יותר מוצלחים משלהם בשוק. כדאי לבדוק את כל האינפורמציה לגבי הסוחר (כלי זמר ספציפית הם חברה יחסית אמינה למרות הבעייתיות בהתקשרות מולם) לפני שמתחייבים להוצאה כזו גדולה.
פורסם: חמישי 23 אוק',08 13:46
תודה רבה, עזרת לי מאוד!
על איזה חנויות יד שניה הייתם ממליצים?
ואיזה דגמים נוספים כדאי לקחת בחשבון?
Expert
פורסם: חמישי 23 אוק',08 14:25
מההתנסות שלי עם מלניק הם ממש בסדר - כנים ואמינים. ארתור (ארט סטודיו) ממש ידוע לשמצה כסוחר, ואתה צריך מאד להגן על עצמך כשאתה קונה ממנו, אבל במחסן שלו ברעננה לפעמים יש מציאות מעולות. עולם הפסנתרים זו חנות מדהימה עם אחלה אנשים, וגם שאר החנויות שהומלצו לך בסדר. בזמנו מצאתי איזו מציאה במיוזיקל בכוכב יאיר, ולפעמים גם סניפים של כלי זמר מחזיקים מציאות (בדוק במיוחד את הסניף של פתח תקווה), וגם הסניף הראשי של מרום בר"ג.
לגבי הדגמים - אני לא סתם אומר כשאני מכוון אותך ספציפית לימאהה U1. זה דגם מאד ידוע ואמין, שאתה יכול לקנות אותו בלב שקט ולדעת שאתה מקבל מוצר טוב עם ערך כלכלי ומוסיקלי, ויש סיבה שבגללה כל חנות יד שניה מחזיקה כמה ממנו. גם לקאוויי יש דברים טובים ואמינים אבל ממש לא הטעם שלי. כל דגם אחר דורש בדיקה מקיפה על הרקע (לוודא שלא מוכרים לך משהו סיני או קוריאני שאין לו באמת ערך שוק, כמו הקמפבל וכו') התייעצות טלפונית עם מכוון פסנתרים טוב ובסופו של דבר גם בדיקה של הפסנתר בשטח. בנוסף, אני לא יודע מה הרקע שלך בפסנתר, אבל יש כאן הרבה עניין של טעם אישי והתחברות למגע של הפסנתר הספציפי - לעולם אל תקנה פסנתר (גם חדש) בלי שניגנת בדיוק על מה שאתה הולך לקבל, אפילו בדגמי 'פס ייצור' של חברות גדולות יש הבדל ענק בין פסנתר לפסנתר.
אגב, קניה מאדם פרטי היא לפעמים רעיון סופר משתלם, במיוחד כי הרבה פעמים אנשים לא מודעים לערך של מה שיש להם, אבל אז אתה מאד חשוף לבעיות שיצוצו אח"כ עם המנגנון וכו'. שיפוצים בפסנתרים זה עסק ביש שאתה ממש לא רוצה להיכנס עליו, ויכול להגיע לאחוז נכבד מעלות הפסנתר בלי בעיה.
Act Compatible
פורסם: חמישי 23 אוק',08 15:22
מנסיון אישי שלי:
לפני כשנתיים-שלוש, רכשתי פסנתר. התקציב שלי היה גם משהו בסביבות ה-10, נוטה יותר ל-13, 14. כך לפחות חשבתי.
נעזרתי בשירותיו של מכוון פסנתרים (מהיכרות אישית איתו, ולמזלי הוא גם די מקצוען בתחום) כך שנחסכו לי העמלה שלו... אבל זה מומלץ בחום להשתמש בשירותיו של מישהו כזה, בעיקר בקניית יד-שנייה, כי חוסר הידע שלך (ושלי) הוא עצום.
כמו שאמרו לפני, החדשים בתקציב הזה חסרי "אופי" וחום וצליל נעים לאורך זמן. נכון הם נראים יפים וכו', אבל חשוב המנגנון, הבנייה, החומרים, העץ מאחור שנותן את כל התהודה ועומק הצליל....
בקיצור, עדיף יד שנייה טוב, כי אז אתה מרוויח פסנתר ברמה גבוהה בהרבה מזה החדש - רק שהוא ישן.
כאן במיוחד בא לידי ביטוי יתרונותיו של "מלווה מקצועי", שידע להעריך את הפסנתר הנבחר, לפי המספר הסידורי שלו ומבנה הוא יוכל להעריך שנת ייצור. בזכות הידע הוא יגיד לך אם זו הייתה "שנה טובה" במפעל או לא, כל מיני דברים שאין לך את הכלים להעריך נכונה. ישנם דברים גם, שלך יראו כפגם בפסנתר, אך הם ניתנים לתיקון פשוט והערך הסופי יהיה גבוה בהרבה מזה שייתן לך פסנתר חדש, כי ברמה הזו של המחיר - באמת שאין מציאות.
מעבר לבחירה של פסנתר יד-שנייה, סוחרים למיניהם - לא כמו שזה נשמע - יכולים להתגלות כחווית קנייה חיובית דווקא. אני חייב לציין לטובה את הידע, הסובלנות והסבלנות שהפגינו כלפי ב"מלניק" וב"רסיטל" (שניהם בת"א) ותאמין לי שביקרתי אצלם המון. בסוף קניתי ברסיטל כי לאחר תקופת חיפוש ממושכת "נפל בידינו" הפסנתר המושלם.... (בסוף גם חרגתי קצת מהתקציב אבל אלו כבר היו שיקולים אישיים, לא קשורים למבחר ולהיצע שהיה גדול ומפתיע).
עוד נקודה לזכות הסוחרים (אלא הטובים והאמינים) שבמידה ואתה לא מרוצה מהקנייה, בד"כ ניתן להחליף למשהו אחר (באותו תקציב או להוסיף כמובן, לדגם יקר יותר).
עוד המלצונת.... בתקציב הזה, במקום ללכת אולי על משהו אירופי (יקר יותר וכו') המליצו לי וגם שמעתי כל מיני פנינות סיניות / יפניות בעלות שם תמים אך צליל עשיר ויפה (בהתייחסות כמובן לתמורה מול עלות). כך ששוה לחפש בסגנון הזה - אבל חשוב מאוד להיות סבלנים ולבדוק ולראות, לשמוע ולנגן על כמה שיותר. עד שתמצא את האחד שלך.