תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
נובים ופיידרים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מונחים בשרשרת
  נועם אס פי  
הודעה פורסם: ראשון 23 יונ',02 16:00   
שלום.

אני מעוניין לקנות מקלדת שליטה בקרוב, ובפעם הראשונה שבאתי לחנות הפציצו אותי בשאלות על נובים ופיידרים ושאר ירקות.

כששאלתי את המוכר בתמימות: "מה אלו נובים ופיידרים אשר אתה מצפצף אודותם"?
הוא השיב לי שאם אני לא יודע מה הם אני מן הסתם לא זקוק להם, והשאיר אותי בשאלתי.

ובכן... אולי אתם יכולים לעזור?
מכל השאלות שנשאלו בפורום (וחיפשתי "נובים" בחיפוש) עוד לא מצאתי הסבר למושגים אלו.

נועם.
Ab
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 23 יונ',02 16:27   
AmoniaC
הודעה פורסם: ראשון 23 יונ',02 17:20   
למה עיצבנת את המוכר? אתה לא יודע שאסור לשאול מוכר על משהו שהוא לא יודע לענות עליו בתשובה פשוטה? #biggrin
לך אליו, ותגיד לו ככה (מלא בעצמך במקום X):
שלום
אני מעונין לרכוש מקלדת שליטה ברוחב X קלידים, כמו כן אני מעונין/X/לא מעונין שיהיו בה כפתורים/נובים לשליטה על פרמטרים בתוך הסיקונסר שלי או על כלי הנגינה הוירטואלים בתוכנה שלי.
אם סימנת מעונין למעלה:
מספיקים לי X כפתורי שליטה סיבוביים (כאלה שבזמן שמסובבים אותם כמו שעון, הם שולחים דרך מידי נתונים של שינוי לאיזשהו פרמטר בתוכנה או בכלי נגינה במחשב או מברזל), כמו כן אני צריך X זחלנים/פיידרים (מעין סרגל שעליו כפתור שמעלה או מוריד על מסלול/חריץ את הערך, כמו שנעשה בכפתורי שליטה סיבוביים, רק שכאן זה נעשה למעלה ולמטה במקום בצורה סיבובית - למען הויזואליות של הענין).
כמו כן אני צריך X לחצנים לשליטה על מתגים שונים בתוכנה (מתג משנה בין שני מצבים או יותר, אבל הוא לא משתנה בהדרגה כמו השלטים הסיבוביים או הזחלנים שמקודם). דוגמא למתג בתוכנה הוא כניסה ויציאה מהקלטה, והיכולת לעשות את זה באמצעות כפתור/מתג/נוב הנמצא על מקלדת השליטה (בזמן נגינה זה קרוב ונוח).
נובים = כפתורים = KNOBS (באנגלית, לא מבטאים את הK)= מילה כללית לרכיבי שליטה על סינתסייזרים או מקלדות וכו', מתיחסים בד"כ לכל מה שמזיז פרמטרים בתוכנה שהוא לא זחלן/סליידר/פיידר. המילה פיידר באה מהמילה האנגלית FADE שזה דעיכה/עמעום, ומעולם האולפנים ששם הפיידר משמש להנחת העוצמה של ערוץ.
FADE-IN = עליה הדרגתית בעוצמה
FADE-OUT = דעיכה הדרגתית בעוצמה
מקווה שעזרתי למוכר
#thumbsup

הודעה פורסם: ראשון 23 יונ',02 19:25   
AmoniaC, you're the man!
#biggrin
shaisaadia
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 23 יונ',02 20:42   
תסלח לי אבל החנות היא של מפגרים , אם המוכר במקום לעזור לך מסביר לך שמה שאתה לא יודע אתה לא צריך אז הוא מפגר......נובים כמו ש- AmoniaC כבר אמר לך הם בעצם כפתורים שאתה משתמש בהם כדי לקבל תגובה מיידית , אז מן הסתם אם אלקטרוניקה במוסיקה זה תחום המוסיקה אליו אתה שואף אז המוכר מנע ממך לעשות דברים בצורה פשוט בכך שהוא "מסביר" לך מה אתה צריך.
עצתי לך היא כזאת , לפני שאתה קונה כל מכשיר מכל סוג ותחום במוסיקה תשאל בפורום על המלצות וסוגים , תאמין לי שזה ישתלם לך מאוד......
יאללה בהצלחה בקנייה

הודעה פורסם: שני 24 יונ',02 01:39   
הבנתי.
ובכן, אולי תוכלו לעזור לי.

אני צריך את המקלדת בשביל שימוש בערוצי מידי בנוסף לאודיו. רוב ההקלטות שלי נעשות באודיו, אבל אני מעוניין להשתמש בקולות שאינני יכול להפיק בצורה קונבנציונלית כגון אורגן האמונד וכד'.

בנוסף לכך הייתי רוצה להשתמש בה בתוכנות כמו ריזון כדי ליצור מוזיקה אלקטרונית.

אינני זקוק ליותר מדי סאונדים על המקלדת עצמה מאחר שאני מעוניין לעבוד בצמוד לתוכנות המכילות קולות בתוכן.

נועם.
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 24 יונ',02 01:51   
הרעיון של מיקלדת שליטה הוא שהיא באה בלי סאונדים בכלל. (כמובן אתה יכול להשתמש גם בכל אורגן/סינטי בעל כניסת יציאת מידי כמקלדת שליטה ואז יש לך גם סאונדים בפנים).

בשבלי להקליט תפקידי קלידים, כל מקלדת בעלת כניסת ויציאת מידי יתאימו.

בנוסף לזה יש קונטרולרים -
מטרתם לשלוט על פרמטרים בתוכנה (לדוגמא - ווליום, פאננינג, פיטץ' ועוד) בעזרת מכשיר חיצוני (במקום העכבר או המקלדת של המחשב).
כל תוכנה מאפשרת לך לשלוט בחלק זה או אחר של הפרמטרים באמצעות מידי קונטרולר, אותו קונטרולר חיצוני יכול להיות כפתור סיבובי (knob) או כפתור "גרירה" (fader הכפתור שבאמצעותו אתה מגביר/מנמיך ווליום במיקסרים בדר"כ) שנמצא על מקלדת השליטה.

עכשיו אתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה צריך מהמקלדת ולהחליט מה לקנות.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן :wink:
shaisaadia
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 24 יונ',02 07:01   
אתה מקליט מידי , או שאתה עובד איתו כאודיו? , זאת אומרת מקליט קלידים כמו שאתה מקליט שירה או גיטרה.
כי במצב שבו אתה מקליט מידי כאודיו זה גם תופס לך ערוצים ואתה גם לא יכול לשנות כלום מבלי להקליט מחדש!!!
לגבי ההקלטה עצמה אני מסכים שמקלדת שליטה תעשה בשבילך את העבודה , רק תזכור שלמרות שאתה אומר שאתה לא צריך הרבה סאונדים חשוב שיהיה לך כמות טובה של סאונדים טובים שלא יהרסו לך את הקטעים שלך , או שלא יאפשרו לך בכלל לנגן אותו (בתחום האלקטרוני).
אולי תשקול קנייה של מודול או סמפלר חיצוני מלבד המקלדת שליטה.
בהצלחה

שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מונחים בשרשרת

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון