תכלית הפרוייקט מאוד פשוטה: בכל שבוע אפרסם כאן שם של ערך בוויקיפדיה העברית בנושא מוזיקה או סאונד, ואנשי אקט המעוניינים בכך יכנסו וישפרו אותו. חבר הפורום שיתרום הכי הרבה לערך יקבל פרס (סמלי). החזון שלי הוא שוויקיפדיה תשמש כמקור ידע מפורט, איכותי וחופשי גם בתחום המוזיקה והסאונד, כך שאנשים שמתעניינים בתחום יוכלו להשתמש בו ולהיעזר בו.
כפיילוט אני מציע את הערך אקולייזר, שנמצא כרגע במצב גרוע מאוד. השוו אותו עם Equalization, הערך המקביל באנגלית, כדי לראות למה צריך לשאוף. אגב, אין שום בעיה עם לתרגם חלקים מהערך האנגלי (או אפילו את כולו) לעברית.
כדי לערוך ערך בוויקיפדיה לא חייבים להירשם, אפשר פשוט ללחוץ על הקישור "עריכה" ולשנות מה שאתם רוצים. מצד שני, כמובן שרצוי להירשם כדי שתוכלו לקבל קרדיט על תרומתכם לערך.
אם מישהו צריך עזרה טכנית בעריכה בוויקיפדיה, או שיש לו שאלה או נתקל בבעיה - אתם מוזמנים לכתוב בשרשרת זו. כמו כן, כתבו כאן תגובות בקשר לפרוייקט (ובעיקר, האם אתם מעוניינים להשתתף בו?)
אם ניתן היה ליצור זיקה לאקט, ע"י ערכים הנכתבים ע"י חברי אקט מוסיקלי (מעבר לפרס המוצע כאן) זה היה יוצר גאוות יחידה נחמדה.
ראה דוגמא למשהו דומה, בקליקי - הויקי הישראלי הראשון לצילום.
אולי ניתן ליצור את "הויקי-אקט הישראלי הראשון לסאונד", בדומה לזה ?!
בניגוד לאותם מאמרים רבים בויקיפדיה, המתורגמים אחד לאחד מאנג' לעב', דווקא הייתי מציע גישה רעננה - איתור מקורות מידע אחרים ומקוריים.
שוב, ברכות על היוזמה.
אחלה רעיון, מבטיח לעזור _________________ אמנם רדפנו הבלים, אבל הנה הראש הרכנו.
אם כתר הוא נושא או דלי אין שום הבדל,
בסוף ישן הוא.-נ.אלתרמן.
www.rosalis.com
מלחין ופסנתרן
אודי - לדעתי אין צורך ליצור ויקי חדש משלנו, חבל להשקיע בזה כשיש כבר אנציקלופדיה מוכנה עם המון ערכים מן המוכן שקשורים לתחום עיסוקנו, ואנחנו רק צריכים להרחיב או להוסיף לה ערכים איפה שאפשר וגאוות יחידה כמובן שתהיה.
תודה לכל מי שמוכן להשתתף בפרוייקט. מצפה לעריכותיכם בערך אקולייזר (אגב, מאז שפירסמתי את ההודעה כאן מישהו, דווקא לא קשור לאקט, נכנס ושיפר מאוד את הערך. אבל זה עדיין לא מספיק!)