פורסם: שני 26 ינו',09 21:14
שלום אנשים.
קניתי עכשיו מחו"ל את המיקסר Compact 10 של Soudcraft וכבלים (שכניראה מעוד פשוטים) שקניתי מאיזה יבואן פה בארץ ( חבר שלי אמר לי שזה אחלה מחירים אז הלכתי )
בכל מקרה אני תמיד היתי עובד בצורה כזו שהמוניטורים מחוברים ישירות לכרטיס קול והסאונד היה מצויין !
אני עוד לא ממש התנסתי עם מיקסר אז ככה שאני דיי חדש בכל זה ...
הבעיה שלי היא שאחרי שחיברתי את המיקסר עם הכבלים החדשים יש לי שתי בעיות :
הראשונה היא שיש רעש (סאונד לא נקי ) שיוצא מהמוניטורים (כמובן :-) ) וזה מבלי שיש סאונד כלל )
והבעיה השניה היא שפתאום הווליום של הכל מאוד נמוך ( למרות שסובבתי את הנוב של הווליום והגיין עד הסוף )
עכשיו , אני יודע שהרעש קשור לכבלים (ולכן אני מחזיר אותם מחר) אבל אשמח אם מישהו יאשר לי שזו יכולה להיות הסיבה העיקרית מהכבלים ולא מהמיקסר ואם לא אז מה יכול לגרום לכל זה ....
אבל רציתי בעיקר לדעת בבקשה אם תוכלו להמליץ לי על חברות טובות של כבלים כי אני איני מכיר כלל אף חברה , הכבלים שקיבלתי מהמוכר ( ולטענתו הם הכי טובים שיש לו , ממש ! ) הם כבלים של חברה בשם Proel שעל השניה הראשונה שחיברתי אותם הבנתי כמה הם שווים !
אז אני אשמח להמלצות ונקודות עיניין שאני צריך להתיחס אליהם שאני קונה כבלים איכותיים עם כמובן בלי רעשים כלל.
תודה רבה :-)
S.Supporter
פורסם: שלישי 27 ינו',09 10:13
כבלים מהיותם רכיבים פאסיביים לא מייצרים רעש, הם אוספים אותו. בין אם בצורה של האות הנכנס אליהם (רעש מהמכשירים עצמם) או השראות מהסביבה (רעשים אלקטרומגנטיים).
במקסימום כבלים יכולים לא להעביר סיגנל בצורה מושלמת, אבל מהכרות עם כבלים של PROEL אני יכול להעיד שהם לא בתחתית הסולם. יש יותר סיכוי שיש לך טעות במשהו או שיש בעיה במיקסר מאשר בעיה בכבלים.
גם אם אכן יש בעיה בכבלים, נתק או קצר, סביר להניח שזאת בעיה אישית של כבל אחד ולא של כולם.
עם איזה מחברים אתה משתמש? איזה אינפוטים (אתה נכנס למיקסר לכניסות ליין או מיקרופון ? עם איזה מחבר? PL או XLR?) האם המיקסר של הכרטיס קול נמצא על מקסימום עוצמה?
אם אתה רוצה תשובה רצינית אתה צריך לפרט כל פרט מהפרטים האלה. אף אחד פה לא ינחש בשבילך.
פורסם: שלישי 27 ינו',09 11:14
כל החיבורים הם בPL
אני 100% יודע שחיברתי את זה בסדר אין כאן הרבה מה לטעות , זה דיי פשוט (גם לפי ההוראות והתמונות בחוברת זה כמו שחיברתי )
הנובים של העוצמה מסובבים עד הסוף ( הנוב של המוניטורים והנוב של הפלייבק )
ה 4 כבלים של (L,R) אינפוט ו (L,R) האוטפוט הם של חברת Proel
והכבלים שמחברים בין המוניטורים למיקסר הם של Cabletek שגם הם בPL (בצד של המיקסר , אבל בצד שמחבר ביניהם למוניטורים הם בXLR )
חוץ מה 4 כבלים ועוד השני כבלים של המוניטורים כלום לא מחובר יותר.
עם זה גם עוזר אז המוניטורים שלי ( Adam A7 ) מכוונים ל (0db) והמיקסר הווירטואלי שמגיע עם הכרטיס קול ( Emu1212 ) נמצא על לוול פחות או יותר של 4db- (שזה בדרך כלל כבר היה מאוד גבוהה לי בשלב זה )
בכרטיס קול שלי אין הרבה על מה להתבלבל יש שני כניסות (L,R) ושני יציאות (L,R)
אז ככה שזה בדיוק כניסות ויציאות למיקסר
ושוב פעם כולם גם בכרטיס קול וגם במיקסר מחוברים בPL , אין אפשרות אחרת
וכרגע אף ערוץ במיקסר לא מחובר אז ככה שזה ממקד לנו את הבעיה אך ורק או בכבלים של האינפוט והאוטפוט או במקסר עצמו
ניסיתי לנתק כבלים אחד אחד והרעש עדין נמצע וגם הווליום מאוד נמוך למה שהכרתי , גם הסאונד הוא אחר ( אני כבר כל כך מכיר את הסאונד שיוצא לי מהמוניטורים שאני מיד מזהה שזה לא סאונד במיטבו כמו שהיה )