תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
גיטרה מאבדת כיוון
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  אמיר  
גיטרה מאבדת כיוון
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',09 16:57   
אהלן. ברשותי Gibson LP sonex Deluxe שנת 81'. גיטרות שיוצרו במהלך שנות השמונים והופסקו לייצר.
הגיטרה נשמעת מעולה ועברה סט אפ מקצועי, אך שמתי לב שיש לה בעיה. אפילו לחץ קטן של זרוע ימין על גוף הגיטרה משנה לה את הכיוון. כמו שעושים בכוונה כדי לעשות בנד לצלילים פתוחים...רק שפה לא בכוונה
זה קורה. זה מגיע למצב שאי אפשר לנגן עליה ושתשאר בכיוון. כמו שנאמר הגיטרה עברה סט אפ וטיפלו בה מבחינת אינטונציה.
יכול להיות שזה קשור לעץ שלה, לזה שעברו 15 שנה מאז שניגנו עליה?
האם מישהו נתקל בתופעה?
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',09 17:08   
אמיר,
לא ציינת האם הבעיה חדשה או לא ומתי החלה. האם מדובר בגיטרה שבמשך 15 שנה ממש שכבה בארון ללא שימוש כלל?
אני גם מתקשה להבין כיצד לחץ (רק מגע כלשהו?) על גוף הגיטרה, ולא על הצוואר או כל אחד ממרכיבי הגיטרה הקשר ישירות במיתרים, יכול לגרום לבעיית כיוון. האם בדקת את המפתחות?
כמו כן, אתה יכול לחפש באינטרנט אחר בעיות ספציפיות למודל מסוים וסביר שתמצא הרבה יותר מידע באתרים כמו Harmony Central מאשר כאן עבוד מודלים לא נפוצים.
  אמיר  
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',09 17:54   
את הגיטרה קיבלתי לאחרונה מבעל אולפן שהגיטרה שכבה אצלו אז הוא פשוט נתן לי אותה. אני מניח ש 15 שנה אף אחד לא נגע בה...
אני אבדוק באינטרט לגבי עוד מידע על הגיטרה, למרות שקשה לי להאמין שהבעיה היא במפתחות או חלק אחר של הגיטרה. כי כשמנגנים עליה היא מכוונת לאורך כולה והכול טוב ויפה. רק כשמפעילים לחץ על העץ מרגישים בשינוי.

חבר פעם סיפר לי שהפיקאפ של האקוסטית שלו לא עבד רק על מיתר אחד. הוא לקח אותה לטכנאי והוא שם את הגיטרה שבוע בערך מתחת לסאב וופר. הוא ניסה לגרום לתדרים הנמוכים של הסאב לדחוס את העץ של האקוסטית, שהייתה חדשה, ואכן הפיקאפ עבד אחר כך...
סיפור קצת מוזר אבל חשבתי אולי זה קשור לדחיסות של העץ של הגיטרה שלי...
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 11 פבר',09 20:31   
הפיקאפ באקוסטית נמצא מתחת לאוכף/גשר. אם הוא הניח סאב על הגשר יש סיכוי שהוא הידק את הלחץ על הפיקאפ. זה יכל להיות גם סתם משקולת.
(לא נישמע לי בריא, אבל אני לא טכנאי גיטרות).

ולעניינך, אם יש בעיה בחיבור הצוואר לגוף, יכול להיות שמי שעשה לך סאטפ לגיטרה לא ראה את הבעיה.
אם אתה כן מנסה לעשות בנדים בשיטה הזו, לא הייתי ממליץ להתאמן על לס-פול 81 #sad
galevi
שקול שדרוג לטיונרים... להלן הצעה מומלצת!
הודעה פורסם: חמישי 05 מרץ,09 10:41   
http://www.grotro.com/Mainlockingroto.html
כידוע גרובר עושים לכולם טיונרים, ויש להם את הBEST.
אם הכיוון בורח...פשוט תנעל אותו.
בנושא העץ - קנה ארגז, HUMIDIFIER שיכוונן את רמת הלחות הנכונה בארגז ותוך חודש חודשיים אתה על הסוס.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון