תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:55
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
boss cs-3 בוס פדל קומפרסור
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  sagitke  
boss cs-3 בוס פדל קומפרסור
הודעה פורסם: שבת 21 פבר',09 14:20   
שלום לכל הגיטריסטים,

אני משתמשת בפדל קומפרסור של בוס CS-3 בלוח אפקטים שלי, קראתי על מיקום הקומפרסור בשרשרת הסאונד המון גם כאן וגם בפורומים אחרים. אני לא מצליחה להבין איפה למקם אותו. ועוד דבר, אני יודעת מעולם הסאונד מה זה attack, release, ratio, make up gain, threshold אני יודעת טוב מה כל פרמטר אומר. אבל אני לא מצליחה להבין למה סיבכו את זה בעולם המושגים של הגיטריסטים ואני לא מצליחה להבין מה הכוונה בפדל בכפתורים, האם Level זה טרשהולד? האם זה מייק אפ גיין? האם זה האינפוט לבל?
מה זה SUSTAIN? האם זה הרשיו? האם זה הטרשהולד? האם זה המייקאפ גיין? למה סיבכו אותי?

אני נורא רוצה לקבל תשובות מכל אחד אבל בעיקר מכאלו שמשתמשים ספציפית בפדל הזה. שיגידו איפה הם שמים אותו בשרשרת ואם מישהו זרק ת'פדל הזה לזבל אז מה הוא קנה במקום. אני מסתדרת איתו בדרך כלל אבל שזה מגיע לחזרות והופעות מתחילים לי פידבקים ואני פשוט מוותרת עליו. שמעתי אנשים שלא תמצא אותם מנגנים בלעדיו אבל אני פשוט צריכה עדיין להבין איך להשתמש בו. קראתי את המניואל שלו ורשום שם גם אפשרות של לימיטר שאני לא מצליחה לפענח איך להשמש בה כי מתחילים לי פידבקים בלבל גבוה ובלבל נמוך פשוט אני מכבה אותו כי הסיגנל בלעדיו עדיף לי. תעזרו לי להבין את הקופסה הכחולה הזאת.
אתר בוס

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
שגית.
shahar
Supporter
הודעה פורסם: שבת 21 פבר',09 16:19   
היה לי אותו ואמנם לא זרקתי אותו לזבל, אבל זרקתי אותו לאיביי. לא הסתדרתי איתו בכלל. אבל הוא נחשב לפדאל טוב ואני יודע שאכן הרבה אוהבים אותו.
הודעה פורסם: שבת 21 פבר',09 16:28   
אני משתמש בו.
אני לגמרי משונאי בוס אבל את הצבע של הפדאל הזה אני מאד אוהב, היו לי גם כמה לפניו, מעדיף אותו.
אני זוכר שבחוברת היה קצת פירוט איזה פוטונציומטר עושה מה, אבל עדיף לדעתי פשוט לשחק איתו קצת, אין יותר מדי אופציות והוא לא מגיב כמו קומפרסור אולפני.

לגבי פידבקים זה תלוי גם בעוד משתנים, בגיטרה, מה שרשרת לפניו ואחריו, מגבר וכו'.
הודעה פורסם: שבת 21 פבר',09 18:32   
לא משתמש בקומפרסור הזה, מעולם לא נגעתי בו אבל...
ציטוט:
קראתי על מיקום הקומפרסור בשרשרת הסאונד המון גם כאן וגם בפורומים אחרים. אני לא מצליחה להבין איפה למקם אותו

אם בפדאלים נפרדים עסקינן, הייתי ממקם אותו בסוף שרשרת הסאונד ממש לפני הכניסה למגבר, ומשתמש בו רק בערוץ הנקי, לא על הדיסטורשן.

כמו שאמרו פה לפני, צריך לשחק עם זה, אין פה יותר מדי אפשרויות סה"כ.
מבחינת פידבקים זה לא חייב להגיע ממנו, תלוי בגיטרה, מגבר, פיקאפים, ווליום, איזה ערוץ במגבר פועל, כמה את קרובה \ רחוקה למגבר, כמה GAIN וכו וכו....
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שבת 21 פבר',09 19:27   
היה לי את הפדל הזה בעבר פעמיים בשתי תקופות שונות ובשתיהן מכרתי אותו בסופו של דבר ,

האפקט הזה שיש לו צבע מאוד חזק נועד בעיקר לתת גוון מסויים לצליל ( שחלק אוהבים וחלק לא ) ולא ממש כדי לנטרל דינאמיקה כמו באולפן , כי דינאמיקה זה בדרך כלל דבר שאתה רק רוצה עוד ועוד ממנו בהופעה ובנגינת לייב , באולפן זה כבר סיפור אחר אבל שם משתמשים במכשירים יעודיים ואיכותיים בהרבה .

אבל הוא נחמד לכל מיני מטרות ,

ניתן להגיע איתו למשל לגוון הצליל הנפלא של הגיטרה ב -UNDER THE BRIDGE של הצ'יליפפרז ( אם יש לך פנדר כמובן ) או לחזק את ההתקף של הצליל כדי שיהיה מאוד אגרסיבי וחד כמו תקתוק או בתור בוסטר של ווליום לפני דיסטורשן כדי לדחוף אותו קצת יותר ...

אני דווקא כן ממליץ להשתמש בו ראשון ,כי אז הוא יותר אפקט וקצת פחות מקמפרס וכמובן כי אז גם ניתן להשתמש בו בתור בוסטר כפי שציינתי ,

מעבר לזה אין חוקים , זה הכל עניין של לנסות ולהחליט מה עובד הכי טוב ,

מקור הפדבקים לא מגיע ממנו אבל הקשר שאני יכול לראות לפידבקים הוא כזה :

את משתמשת בקומפרסור בתחילת הסיגנל לפני הדיסטורשן אבל העצמה שלו ביציאה מאוד מאוד גבוהה והוא נכנס לתוך פדל דיסטורשן שמכוון לעצמת גיין גבוהה מלכתחילה , מה שיוצר כמות גיין אדירה ומכניס לפידבק כל דבר שזז , במיחד בווליום בינוני וממעלה ,

אפשרות אחרת היא , שהפדל מכוון כך שהוא נטרל את הדינאמיקה באופן כמעט מוחלט ,מה שעלולו לגרום לתחושת שהגיטרה שלך נעלמת במיקס של הלהקה , כתוצאה מכך נוצר הצורך להגביר ולהגביר את המגבר כדי להיות נוכך בהרכב , מה ששוב עלול ליצור פידבק כתוצאה מווליום מאוד גבוהה מול מגבר אבל כזה שמורגש כאילו שהוא נמוך ...

אם לא אלו אז הבעיה שלך עשוייה לנבוע ממקור אחר כמו פיקאפ דפוק או תנאי חדר שמגבירים פידבקים וכו' ...

בקשר לפרמטרים ,

SUSTAIN =TRESHOLD
ATTACK = ATTACK
TONE = TONE כפי שאת מכירה אותו מ- EQ
LEVEL = MAKE UP GAIN וזאת עצמת יציאה ולא כניסה .

מעבר לזה יש לו RELEASE ו - RATIO קבועים שאינם ניתנים לשינוי

זה הכל ,

בהצלחה
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 21 פבר',09 22:06   
אל תתעלמי מהAttack - יש לו השפעה שלא תמיד שמים לב אליה.
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: ראשון 22 פבר',09 08:55   
הTONE חשוב - הוא אינו סתם EQ אלא הוא ממקם את הקומפרסיה.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
Inercia
הודעה פורסם: ראשון 22 פבר',09 16:42   
היה לי פעם את הפדאל ועכשיו יש לי את הCS-2 הישן
עולם אחר לגמרי של איכות. שקט, מגון ועם פחות כפתורים (3)

בתור בוסטר לא הייתי ממליץ על קומפרסור בכלל.. בשביל זה יש פאלים אחרים.. הבוס מעולה לFאנקי וקלין 80's שכזה... אבל על פנדר בלבד.. אני לא מצא שום הגיון בלקמפרס האמבקרים.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון