פורסם: ראשון 26 אפר',09 14:04
הגעתי למכס לקחת כרטיס קול שהזמנתי והבחור שם החליט שזה "מכשיר הקלטה" כי אז יש מס קניה של 15 אחוז ועוד מע"מ 15 אחוז... ו הופ... אני צריך לשלם עוד 450 שקל..
הלכתי משם בזעם.
איך אני מוכיח לו שזה כרטיס קול ולא מכשיר הקלטה? מה אני צריך לעשות?
פורסם: ראשון 26 אפר',09 15:37
א.תבוא עם דף מודפס מאתר היצרן (כולל תמונה של המוצר), ותבדוק שמופיעות שם המילים:"audio interface".
ב.תקוה שיהיה שם פקיד אחר באותו יום. (או שתיגש לאחד אחר).
ג.אף פעם אל תצעק ואל תתרגז. תמיד תדבר בנימוס ובנחמדות. ברגע שאתה צועק על פקיד מכס - אפסו סיכוייך לנצח.
פורסם: ראשון 26 אפר',09 16:26
מופיעות המילים audio interface על התעודת משגור בלדרות שהביאו לי בUPS, אבל השאלה היא בפירוש, הוא החליט שזה מכשיר הקלטה.
לפי מה שאני רואה, הוא פשוט הסתכל בספר וראה שכרטיס קול פטור ממס אז החליט ללכת על ההגדרה שמתאימה לו כדי שאני אשלם יותר. זה באמת הולך ככה? מה זה הביזיון הזה?
האם audio interface מוכיח בצורה ניצחת שמדובר בכרטיס קול? כי זה מה שכתוב על התעודה.
פורסם: ראשון 26 אפר',09 17:07
הייתה לי בעיה דומה כמה פעמים.
אם הפקיד מתעקש, קשה מאוד לשנות את ההחלטה שלו.
הזמנתי מחו"ל את הse reflection filter שזה לוח אקוסטי, והפקיד התעקש לתייג את זה תחת "מתכות - אלומיניום". דיברתי איתו במשך 15 דקות ובסוף הוא הפנה אותי לפקיד בכיר/מנהל, שתיקן את הטעות.
שנה לפני כן פקיד תייג לי מיקרופון של blue בשם bluebird תחת "כלי בית חשמליים" (משהו שלא ממש התנגדתי אליו מכיוון שזה יצא זול יותר...)
פורסם: ראשון 26 אפר',09 17:12
אני לא מבין את העניין הזה, איך הם יכולים להתעקש על משהו שהם לא מבינים בו בכלל?
הוא שאל אותי כל מיני שאלות הזויות שלא ידעתי לענות עליהן כמו "כרטיס קול למה?" ואז כשלא ידעתי מה לענות הוא אמר שאני מנסה להתחכם ולעבוד על המכס. הוא התחיל לשאול אם הוא נכנס לתוך המחשב, אז אמרתי "לא, זה מתחבר אליו אבל, זה לא מכשיר הקלטה כי זה מעביר את המידע למחשב, זה לא צורב בעצמו על דיסק"
יהיה אפשר לבקש לדבר עם מישהו שיותר מבין נכון?
הבעיה עכשיו שכבר הוציאו לי טופס וכתוב עליו מכשיר הקלטה, אם אני אסביר שזה טעות לא תהיה בעיה לשנות את זה נכון? זה רק פעולה טכנית.
פורסם: ראשון 26 אפר',09 19:37
הוצאתי מויקיפדיה הגדרה לכרטיס קול באנגלית ובעברית
בעברית מצוין שיש כרטיסי קול חיצוניים עם חיבור firewire (המילה שמצויינת בשטר המטען)
ובאנגלית מצוין שכרטיסי קול מקצועיים נקראים גם audio interface
אני מקווה שזה יספיק.