תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 04:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  metalic_bluz  
עזרה בקשר להקלטה ישירה(וקצת סדר במושגים, פרה-אמפ ופאואר-אמפ)
הודעה פורסם: רביעי 27 מאי,09 10:58   
היי, מה המצב
אני מנגן כבר כמה שנים בחשמלית ולאחרונה התחלתי לחשוב על איך להקליט את עצמי ובאיכות טובה.
יש לי גיטרה חשמלית טובה ומגבר לא משהו.

לפני שבוע קניתי פדאל אוברדרייב\דיסטורשן של חברת tech 21 sansamp
מסדרת ה series שלהם. קניתי את הדגם liverpool.

עכשיו מה שמיוחד בפדאל הזה הוא שיש לו פרה-אמפ מובנה בתוכו. והוא יכול לשמש להקלטה ישירה למחשב.

גם יש לי לפטופ אבל עם כרטיס קול לא משהו (מובנה).

השאלה שלי - איך אני אמור להשתמש בפדאל הזה להקלטות בצורה הטובה ביותר?

הנה הדגמה של פדאל מהסדרה הזאת (גם לו יש פרהאמם מובנה)
http://www.youtube.com/watch?v=G6XK6khLaxM

שימו לב של- out של הפדאל יש יציאה של pl והצד השני של הכבל הזה זה usb שמחובר ללפטופ
אני גם צריך לקנות כזה כאבל? (ואם כן, איפה מוכרים אותו?)

עד כמה שאני יודע אני גם צריך פאואר אמפ מסוג כלשהוא שיגביר את האות של הפרה-אמפ, איך אני משיג כזה דבר.

הרעיון הוא כזה, אני רוצה לחבר ב in של הפדאל את הגיטרה אבל ב out למה הוא אמור להיות מחובר? (מיקסר, כרטיס קול חיצוני מסוג כלשהוא?)

תודה מראש #smile
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 27 מאי,09 16:48   
ציטוט:
עכשיו מה שמיוחד בפדאל הזה הוא שיש לו פרה-אמפ מובנה בתוכו. והוא יכול לשמש להקלטה ישירה למחשב.

אם זה באמת נכון אז זה אומר שאתה יכול להתחבר איתו ישירות לכניסה של הכרטיס קול.

ציטוט:
גם יש לי לפטופ אבל עם כרטיס קול לא משהו (מובנה).

זה לא שהוא "לא משהו", הוא פשוט לא מתאים לצורכי הקלטה.

ציטוט:
איך אני אמור להשתמש בפדאל הזה להקלטות בצורה הטובה ביותר?

אפשרות 1, ראה תשובתי למעלה, ישר לכרטיס קול.
אפשרות 2 - לחבר אותו למגבר ולהציב מיקרופון מול המגבר ולהקליט.

ציטוט:
שימו לב של- out של הפדאל יש יציאה של pl והצד השני של הכבל הזה זה usb שמחובר ללפטופ

ומאיפה הבאת את היציאה הזו ? #smile צפיתי בסרטון ולא ראיתי שום כבל PL צד אחד ו USB צד שני, ממתי בכלל קיים כבל כזה ?

ציטוט:
עד כמה שאני יודע אני גם צריך פאואר אמפ מסוג כלשהוא שיגביר את האות של הפרה-אמפ

כן, או לחילופין כל מגבר אחר אם אתה רוצה לנגן החוצה לרמקול, אם המטרה היא להקליט ישירות אז לא משתמשים במגבר אלא אם כן בא לך לצלות היטב את הכרטיס קול והמחשב וכו וכו #wink
ציטוט:
איך אני משיג כזה דבר.

קונה ?

ציטוט:
הרעיון הוא כזה, אני רוצה לחבר ב in של הפדאל את הגיטרה אבל ב out למה הוא אמור להיות מחובר?

מגבר או כרטיס קול.

כמה עצות בחינם לי אליך:
1 - שב קרא את המנואל של הפדאל שלך טוב טוב.
2 - שב קצת וקרא בפורום, השאלות שלך מאוד בסיסיות ונטחנו פה לאורך ולרוחב, אני מבטיח לך שתמצא תשובות אם רק תקרא קצת.
אם בכל זאת אתה לא מוצא מענה אתה כמובן מוזמן לשאול פה שוב.

קריאה מהנה.
  metalic_bluz  
הודעה פורסם: שבת 30 מאי,09 20:42   
דבר ראשון תודה על התשובה הפרטנית.

סליחה על ההטעיה בקשר לסרטון, רק אחרי צפייה שנייה ראיתי שהוא כותב שם ב info שהפדאל מחובר להתקן חיצוני ומשם ללפטופ.

"The interface I used was an M-Audio ProFire 610. They'reinexpensive but sound pretty good #smile "

לכן גם היה נראה לי שזה כאבל שהוא מצד אחד lp וצד שני usb למרות שבכלל לא קיים דבר כזה...

אני ינסה להקליט השבוע את הפדאל ישירות ללפטופ שלי (עם כרטיס הקול המובנה, שלא מיועד להקלטות, כמו שציינת).

אני מתאר לעצמי שהסאונד לא יהיה משהו בגלל הכרטיס קול.
לכן אני מתכנן לקנות כרטיס קול חיצוני ללפטופ במיוחד בשביל זה. יש לך הצעות בשבילי?.

(ומבחינה תיאורתית, בגלל שבפדאל יש פרה-אמפ מובנה והוא אמור לדמות כבר מגבר אני יוכל לשרשר אליו כל פדאל שבא לי? כמו שירשור שלפני מגבר, והפדאל יהיהמחובר לכרטיס קול שמטרתו יהיה להפוך את הצליל לראוי להקלטות, ומשם ללפטופ)
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 31 מאי,09 08:33   
ציטוט:
אני ינסה להקליט השבוע את הפדאל ישירות ללפטופ שלי (עם כרטיס הקול המובנה, שלא מיועד להקלטות, כמו שציינת).

אם אתה לא מתכנן לשמוע את עצמך דרך הכרטיס קול ב real time אז אולי עוד איכשהו תצליח.
אם תנסה לנגן ולשמוע דרך הכרטיס קול בו זמנית, אתה תסבול מלייטנסי נוראי שפשוט יהיה בלתי אפשרי לנגן.

ציטוט:
אני מתאר לעצמי שהסאונד לא יהיה משהו בגלל הכרטיס קול.
לכן אני מתכנן לקנות כרטיס קול חיצוני ללפטופ במיוחד בשביל זה. יש לך הצעות בשבילי?.

אני לא הייתי מגדיר את עצמי כמבין גדול בכרטיסי קול #smile יש פה כמה שועלים רציניים יותר ממני בתחום.
כל הניסיון שלי מסתכם ב BCA2000 שסה"כ עשה עבורי עבודה טובה והוא (לדעתי) מאוד נוח לעבודה כי יש לו פיידרים וכניסה יעודית לגיטרה ישירות וגם 2 יציאות לאוזניות עם ווליום נפרד ועוד כל מני, וגם זול מאוד כמשומש (אין כאלה חדשים יותר).
אבל כפי שאמרתי, תקרא, תחרוש פה, יש המון חומר כתוב בנושא.

ציטוט:
(ומבחינה תיאורתית, בגלל שבפדאל יש פרה-אמפ מובנה והוא אמור לדמות כבר מגבר אני יוכל לשרשר אליו כל פדאל שבא לי? כמו שירשור שלפני מגבר, והפדאל יהיהמחובר לכרטיס קול שמטרתו יהיה להפוך את הצליל לראוי להקלטות, ומשם ללפטופ)

לא מדויק.
תראה, זה שהוא גם פרהאמפ אומר תאורטית שאתה יכול באמת להתחבר ישירות לכרטיס קול, אבל אין לו דימוי בוקסה מה שיכול להפוך את הסאונד הכללי לבוץ אחד גדול.
מבחינת שירשור פדאלים לפני או אחרי, השאלה מה מחברים ואיך מכוונים, אין לזה חוקים חד משמעיים חוץ מניסויונות שונים ולראות מה נשמע לך הכי טוב.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון