פורסם: שלישי 02 יונ',09 17:56
בנושא קודם שהעלתי, טענו מכובדי הפורום כי לסולם יש טוניקה. איני מצליח להבין כיצד זה נכון, אם אני מרכיב קטע מהצלילים של סולם דו מז'ור - כאשר הטוניקה היא רה, לדוגמה. אין ספק שניתן לומר כי השתמשתי במודוס רה דורי, אך באם ניתן לומר כי הקטע בנוי מסולם דו מז'ור - הרי ישנה סתירה עם ההגדרה לפיה לסולם יש טוניקה, הלא הטוניקה אינה דו.
מאיזה סולם, אם כך, בנוי קטע שמורכב מהצלילים של סולם דו מז'ור - אך הטוניקה לאורך כל הקטע היא רה?
תודה רבה לעונים.
S.Supporter
פורסם: שלישי 02 יונ',09 19:16
אשמח מאד להתייחס לשאלה שלך אבל לפני כן, אודה אם תוכל להפנות אותי לאותה "שאלה קודמת", ע"מ שאוכל לקבל התרשמות מהן התשובות שקיבלת מ"נכבדי הפורום"
פורסם: שלישי 02 יונ',09 23:36
תקרא לזה מודוס, תקרא לזה סולם.... בין אם כך ובין אם כך מדובר ברה דורי, שהוא אחד מ-7 סאב-מודוסים
של סולם שכולל את הצלילים דו, רה, מי, פה, סול, לה, סי (כאשר לאו דווקא דו הוא הראשון).
תומך
פורסם: רביעי 03 יונ',09 07:20
גם דו מאג'ור הוא מודוס,
C Major == C Ionian
על כן ברגע המעבר למחשבה בצורה מודוסית, פשוט תתייחס גם למאג'ור ומינור כמודוסים
זאת דעתי לפחות
פורסם: רביעי 03 יונ',09 21:57
"אבל אם אני מבין את שאלתך נכון, היא אינה נוגעת למתן שמות לסולמות." - ההיפך הוא הנכון. למרות שחידשת לי המון בהודעתך.
ידוע לי כי המודוס בו אני משתמש הינו רה דורי. שאלתי הייתה באיזה סולם אני משתמש. מאחר ולסולם ומודוס יש הגדרות שונות, ודו מ'זור הוא לא שם שני לדו יוני, לא ניתן לומר (למיטב הבנתי) ש"הסולם ממנו מורכב הקטע הוא מודוס רה דורי"( - או שכן?).