תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:14
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך מתאמנים על יד ימין שתהיה חופשיה ומאושרת?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Kwebos  
תומך
איך מתאמנים על יד ימין שתהיה חופשיה ומאושרת?
הודעה פורסם: חמישי 23 יול',09 21:04   
אני מנגן כבר 6-7 שנים, לא הייתי אומר שאני גיטריסט רע אבל גם לא משהו מיוחד, עם זאת אני די מרוצה מהשליטה שלי בכלי ואת רוב מה שאני רוצה ליישם עליו אני מצליח.
הבעיה העיקרית שלי שמונעת ממני להתקדם היא לדעתי יד ימין, מאז ומעולם לא הצלחתי לשחרר אותה לגמרי, תמיד השריר התערב שם, פרק כף היד לא הייתה חופשיה לגמרי וכל העסק קצת תקוע.
זה פוגם אם אני מנסה לנגן קטעים Fאנקים בטמפו מהיר שדורשים שחרור מושלם או סתם קטעים טכנים מהירים.

אז איך אני עובד על הקטע הזה? האמת שאני לא בטוח שאני יכול לשפר את העסק כי יש לי פגם מולד ביד הזו ואין לי מושג אם זה מפריע או לא, אבל אם יש לכם כל מיני טיפים אני אשמח לשמוע.

תודה. #thumbsup
הודעה פורסם: שישי 24 יול',09 14:49   
קודם כל, יש רמה מסויימת שממנה בשביל להתקדם טכנית צריך, אהמ, לעבוד על טכניקה. זה משעמם ומבאס וצריך להתמיד בזה, אבל רואים תוצאות.
מה שצריך לעשות זה "לתכנת" את היד שלך לתנועה הנכונה בלי מתח בשרירים.
ומה הדרך לעשות את זה? לנגן לאט!
תמציא תרגיל - הכי בסיסי זה פשוט 4 תוים כרומטיים בכל פסק בגיטרה, עולים חצי טון כל פעם עד פרט 12 ויורדים אח"כ חזרה.
ואז תנגן אותו בקצב איטי - למשל 1/16 כל תו, בקצב 60 (כלומר 4 תוים לפעמה במטרונום - המטרונום קריטי!). תוודא שאתה שם לב שיד ימין משוחררת. אם זה קל, תגביר את הקצב לאט לאט עד שתרגיש שמתחיל מתח בשריר. תוריד קצת את הקצב, ותמשיך לתרגל כמה דקות בקצב המקסימלי בו אתה משוחרר. אח"כ תעלה מעט במהירות - ותקדיש תשומת לב לשיחרור היד במהירות בה זה קשה. אבל אל תנסה מהר מידי. 10 דקות כל יום, תוך שבוע אתה כבר מרגיש שיפור (ויכול למדוד אותו במטרונום).
החלק הקשה זה להתעקש להישאר במהירות הנוחה ליד משוחררת, כי אתה בוודאות יכול לנגן יותר מהר מזה - אבל עם מתח בשריר. אם תתפתה ותעלה למהירות גבוהה מידי אתה רק מתרגל את התנועה המתוחה...
הודעה פורסם: שישי 24 יול',09 14:55   
אני לא מדבר על זה, ברור שזה מגביל אותי בסופו של דבר גם בזה אבל אני לא שואף לנגן שש-עשריות ב 220BPM, בסדר לי איפה שאני נמצא עכשיו.
אני יותר מדבר על פריטה כללית של יד ימין, סטרוקים מהירים למעלה למטה, כל מה שהנגני Fאנק המטורפים עושים, הרבה יותר קשה לי לשחרר את היד בקטעים כאלה מאשר באלטרנייט מהיר על מיתר בודד.
הייתי מכין איזה קטע דוגמאות קטן אבל אין לי פה את האמצעים, אני אנסה למצוא איזה משהו ביוטיוב.

קטע שעולה לי לראש הוא למשל Midnight Express של נונו בתקופה של אקסטרים, קטע שאני מאמין שאני יכול להתמודד איתו טכנית (או לפחות עם רובו) אבל תמיד ישמע צולע כשאנגן אותו כי אין לי את השחרור הזה שיש לו.
אני יכול לחפש עוד דוגמאות קטנות שלו, יש גם כמה קטעים של גיא שמי באחרון של מרסדס בנד, אפילו עם דברים כמו סוד ההצלחה של הדג נחש אני יכול להסתבך, זה יוצא לחוץ ומאולץ ובשלב מסוים אני מאבד קצב וגרוב.
הודעה פורסם: שישי 24 יול',09 15:16   
יד ימין היא היד המשמיעה,לכן צריך להתייחס אליה בהתאם,אני אסביר.
תחשוב שאתה מדבר או לוחש ,תעביר את אותה תחושה ליד ימין.
כשאתה צועק או מתרגז,תעביר את אותה תחושה ליד ימין.
כשאתה חרמן מת,תעביר את התחושה ליד ימין (לא על מה שאתה חושב #smile ).
כשאתה מתלהב ומדבר במהירות,תעביר את התחושה ליד ימין.
אפשר להמשיך עם זה שעות.
מה שאני מנסה להגיד זה ,כמו שאנחנו מדברים בכל מיני צורות והרגשות,יד ימין צריכה לתפקד כמו הפה שלנו.
הטעות הגדולה של גיטריסטים זו תשומת הלב הגדולה ליד שמאל כדי ללמוד את הסולו,ויד ימין מקבלת פחות תשומת לב .
תתחיל להסתכל על יד ימין בזמן הנגינה ותרגיש אותה,אתה תראה שהשיפור יבוא.
הודעה פורסם: שישי 24 יול',09 16:17   
הנה וידאו שמסביר דיי טוב איך נהיים מדוייקים ומהירים ביד ימין ע"י גיטריסט רוצחן.
Guthrie Govan .
אני אימצתי לעצמי שיטה לפרוט חזק מאוד,אפילו בצורה די אגרסיבית ומוקצנת כשאני מתאמן,זה מכריח אותי להיות מדויק יותר.לאחר מכן גם חשוב לעבוד על קטע של דינמיות משתנה בפריטה- מחלש לחזק.
אגב בדקה 5:55 הוא מדגים נגינה פאנקית.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 24 יול',09 16:27   
being single for a very long time, really helps practicing your right hand.

I love the analogy Ravitz mentioned. Eventually, the guitar players that impress me, are the ones that make the guitar 'sing'. And so I think this is a great example.
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שישי 24 יול',09 17:28   
גות'רי מדגים שם טוב על מה אני מדבר בכמה שניות שהוא מדבר על Funk Guitar, אני אנסה להתעמק בוידיאו.
מה שמתחיל שם בערך ב-5:55 זה יותר מה שאני מדבר עליו, פחות מעניין אותי לרוץ על הסולם במהירות עצבנית.
משום מה אני מתקשה בזה הרבה יותר כשמדובר בפריטה על כמה מיתרים, אני מאבד דיוק ומהירות והעסק לא עובד לי, על מיתר אחד אני סביר.
תודה לכולם.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון