תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:25
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטה ל2 מחשבים במקביל?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Idan Katz  
הקלטה ל2 מחשבים במקביל?
הודעה פורסם: שני 03 אוג',09 15:41   
שלום,
חשבתי על משהו שנשמע לי דיי רע, מועד לפורענות, אבל עדיין סוג של פיתרון.

להקליט לייב ל2 מחשבים נפרדים בו זמנית, ע"מ לקבל יותר ערוצים.

נניח שלצורך העניין יש לי 2 מחשבים עם 2 כ.קול ולכל אחד 8 כניסות אנלוגיות.
אני רוצה עכשיו להקליט מע' תופים ולהשתמש ב10.

עד כמה הזוי הרעיון להקליט 2 ערוצים באותו זמן למחשב אחר - ולאחר מכן לייצא אותם ולהכניס לפרוייקט הראשי? (חוץ מבעיות תזמון שאת זה אפשר לפתור דיי בקלות)
GCmusic
אם כבר נשמע לי
הודעה פורסם: שני 03 אוג',09 15:59   
מעניין להקליט למכונות הקלטה שונות , ולבדוק את האיכות הסופית ...אני מניח שעושים את זה באולפנים או ברמה הביתית.

http://www.giladchatsav.com
noamraz
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 03 אוג',09 16:30   
הרעיון בעיקרו לא רק שלא הזוי אלה גם מיושם על בסיס יום יומי בלא מעט מקומות, כל אחד מסיבותיו שלו.

"בעיות התזמון" ייפתרו כליל בהכנה מוקדמת:
1. ה"קישור" של הטרנספורט בין המערכות - בד"כ מיושם בעזרת MTC

2. סינכרון השעונים של המערכות, בכדי לוודא שכל המערכות דוגמאות באותה המהירות (מס' שווה ומתוזמן של דגימות) - יצריך הפצה נכונה של Wordclock.

ספר על 2 המערכות (איזה כרטיסי כול ואיזה תוכנה תשמש להקלטה בכל אחת מהמערכות) #read

יום טוב, נועם.
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: שני 03 אוג',09 17:31   
הסיסטם לינק של סטיינברג מאפשר את זה בקלות, כל עוד יש לך שני כרטיסי קול עם כניסות ויציאות דיגיטליות.

אם לא, כמו שנאמר - MTC.
GCmusic
הערה
הודעה פורסם: שני 03 אוג',09 17:39   
לגבי הקישורים שצוינו למעלה, שווה לבדוק אותם , הם מכילים אני מניח מידע רלבנטי לגבי איך מה ולמה.
לגבי מכונות הקלטה.ישנן מכונות מסוגים שונים ומערכות שונות.רוב הפורום כמדומני הוא חסיד של ניונדו וקיובייס.מעבר לחברת סטיינברג אפשר למצוא את הפרוטולס, סיידי,מערכות הקלטה בקוד פתוח (מבוססות לינוקס),ואחרות כגון ריפר, לוג'יק והרשימה מתארכת...לכולם תצורות עבודה שונות ממבחינת עיבוד הצליל, אך מבחינות אחרות הן דומות.עכשיו תלוי מטרה.מה המטרה שלך אולפנים?מבחינה אנושית , טכנאים שונים עובדים על מערכות שונות.מבחינת עיבוד צליל- מערכות מסויימות נחשבות לטובות יותר ( למרות שמה שעליתי למעלה זה בערך הקצה העליון תקנו אותי אם אני טועה, של מערכות ההקלטה ) .לגבי סתם בשביל הכיף, לא הייתי הולך רחוק אם המטרה לא מקדשת האמצעים ( למידה, הסקת מסקנות, סאונד )
ישנו עוד נדבך שבו הרעיון להקליט למכונות אחרות עובד והוא שזה חוסך את זמן ההמרה...מה שמעצבן לפעמים בשלב המיקס
בהצלחה

http://www.giladchatsav.com
adam77
תומך
הודעה פורסם: שני 03 אוג',09 23:30   
if you don't have synchronized transport control another way is to use a sync signal (like the clap board in film or a snare shot) recorded to both machines and sync to that.
maybe a bit old school, but will work nonetheless.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון