תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:13
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שידרוג אקוסטי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  papap  
שידרוג אקוסטי
הודעה פורסם: ראשון 23 אוג',09 14:22   
שלום לכל חבריי הפורום

ברצוני לשדרג את האקוסטיקה בחדרי,לפי מה שהבנתי מקריאה בפורום גודל וצורת חדרי אינם אולטימטיבים מבחינה אקוסטית צורת חדרי הוא ריבוע (לא ממ"ד).

[B]נתוני החדר שלי הם -
אורך החדר:3 מטר
רוחב החדר: 2.80
גובה החדר: 2.80
מטרה (חדר בקרה, סטודיו, וכו'):סטודיו הפקה ומיקס אין הקלטות חיצוניות
מערכת שמע (רמקולים):dynaudio bm5a
סביבת החדר (מגורים, כפרי, מסחרי כו'): מגורים
האם החדר טופל? איך? כפי שניתן לראות בתמונות החדר אינו מטופל בצורה משמעותית יש ספוגים בקיר שמאחורי המוניטורים ולוכד באסים בפינה.
חשוב לציין שבקיר אחד מהחדר יש ארון built in,שבחלקו הפינתי שלו דחסתי שמיכות לייצור מלכודת באס.

לינק לשירטוט החדר:
http://i568.photobucket.com/albums/ss124/piniflow/695445ff.jpg

תמונות החדר:

http://i568.photobucket.com/albums/ss124/piniflow/123.jpg
http://i568.photobucket.com/albums/ss124/piniflow/12345.jpg

http://i568.photobucket.com/albums/ss124/piniflow/1234.jpg

אשמחלקבל עצות ייעול כיצד לטפל בחלקו האחורי של הקיר,תקרה,האם הארון מפריע הוא יוכל להועיל בדרך כולשהיא,האם כדאי להוסיף שטיח

אשמח לכל עצה שתעזור לי לשפר את האקוסטיקה בחדרי

בתודה מראש

פיני
UV
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 25 אוג',09 07:17   
איך נשמעים לך בחדר מיקסים מסחריים שאתה אוהב? האם הם מהדהדים או יבשים? כואבים בתחום הבינוני- גבוה או סובלים מבומיות בתדרים נמוכים / לו-מיד? בתור תרגיל אתה יכול לקחת את הרמקולים לסלון ולנסות להשוות.
לדעתי אפשר להוסיף עוד ספיגה. חשוב למקם סופגים על הקירות שמשני צדי הרמקולים (כמו שעשית בצד אחד) כדי להקטין את ההחזר הראשוני לנקודת ההאזנה שלך. כדי לדייק במיקום ניתן להשתמש בראי המוחזק ע"י חבר. מזיזים את הראי לאורך הקיר הצדי כאשר אתה יושב בנקודת ההאזנה וכאשר אתה רואה את הרמקול בראי מצאת את הנקודה שממנה מגיע ההחזר הראשוני מהרמקול אליך.
בנוסף רצוי לדעתי למקם סופגים על התקרה. כאן (וגם בנקודה הקודמת) חשוב להשתמש בחומרים סופגים יעודיים (לא אילתור) כמו צמר מינרלי או ספוגים מיצרן מוכר. חשוב להשתמש בעובי סופגים גדול ככל האפשר כדי למנוע מצב שבו רק התדרים הגבוהים והאמצעיים נספגים והבס ממשיך להדהד. אפשר למקם סופגים על רוב שטח התקרה אך הייתי מתחיל קודם כל במחצית החדר שמעל נקודת ההאזנה והרמקולים (כך אתה גם מקטין את ההחזר הראשוני מהתקרה). מכיוון שיש גובה נאה לחדר הייתי מנסה להשתמש בצמר מינרלי בעובי 20 ס"מ לפחות, מצופה בד, תלוי במרחק 20 ס"מ מהתקרה. אם אתה יכול להגדיל את העובי זה יסייע לך יותר בבליעת לו-מיד / נמוכים בנוסף לשאר התדרים.
לוכדי בסים כמו מה שיש לך לא עושים הרבה לתדרים מתחת למאה הרץ. אם משתמשים בבליעה ע"י חומר סופג צריך נפח גדול יותר ויש למקם אותה בפינות - כל מפגש קיר / קיר / תקרה.
יש להימנע מציפוי כל שטח החדר בשכבה דקה של סופגים ועדיף למקם ספיגה עבה ככל האפשר בנקודות הקריטיות. לכן הייתי נמנע משטיח ומכאן ההגיון של מה שציינתי קודם.

לא פחות חשוב מכל זה הוא מיקום הרמקולים - נסה לשנות את המרחק מהקיר ולראות איך זה משפיע.
את הסופג שמאחורי הרמקולים הייתי מנסה למקם דווקא בקיר שממול (מעל המיטה) שוב - נסה ותראה איך זה משפיע.

כמובן אחרי כל זה נסה חיפוש בפורום (טיפול בחדר קטן, טיפול אקוסטי וכו')
כמובן שיש כאן לפחות כמה מומחים גדולים ממני שמקצועם הוא אקוסטיקה ושווה לקבל גם את דעתם.
בהצלחה.
  papap  
הודעה פורסם: שלישי 25 אוג',09 10:35   
אין ספק שמה שקורה אצלי בחדר רחוק מלהיות מושלם לאחר שהעברתי את המוניטורים לחללים גדולים בביתי הבנתי שאני חייב לטפל באקוסטיקה......לכן רשמתי את הנושא הזה.

לגבי הדהוד אז החדר שלי ממש סובל.....מחיאת כף תגורר אחריה צליל קפיצי מעצבן #confused

וכמובן שיש את בעיית הלו-מיד....
  papap  
הודעה פורסם: חמישי 27 אוג',09 09:07   
המלצות נוספות?
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 21:45   
החדר שלך זועק לעזרה בתדרים הנמוכים. אל תהיה מוטרד מהצליל הקפיצי (=פלאטר) במחיאת הכף כרגע, זו בעיה שקל מאוד לפתור.

בתור התחלה הייתי מסלק את כל הבליעה הדקה (כל מה שפחות מ-5 ס"מ עובי) מהחדר, לרבות המזרון הזה מאחורי הרמקולים.

לפי מה שהבנתי אתה בענייני DIY, אז SC בעובי 60 ס"מ בכל הפינות מגובה רצפה עד גובה תקרה.

אח"כ תמונות אקוסטיות בעובי 10 ס"מ, רצוי מורחקות מהקיר, מאחורי הרמקולים ומצדדיהם + לפחות אחת גדולה מעל נקודת ההאזנה.

בקיר האחורי או בליעה קלה (תמונות 5 ס"מ) או דיפיוז'ן גיאומטרי (פוליצילנדרים) אם אתה רוצה להציל קצת מהאנרגיה בתדרים הגבוהים.

רצפה רפלקטיבית - פרקט או אריחי ריצוף. בשום מקרה לא שטיח.

אם אחרי זה עדיין יש פלאטר, תכתוב ואסביר איך לאתר ולטפל.

בהצלחה
אורח
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 22:57   
מדוע ההתנגדות הגורפת לשטיח אם אפשר לשאול?
כמו כן, כיצד ניתן להרחיק תמונה מהקיר?
והאם אפשר למלא את הפינות בחומר פחות מזיק מצמר סלעים ולקבל SuperChunk אפקטיבי?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 23:08   
מכיוון שיונתן גנב לי את החידה השבועית, אני אגנוב לו פה את התשובה #biggrin.

לגבי שטיחים: בחדרים קטנים קל מאד לספוג גבוהים וקשה לספוג נמוכים. אתה תגיע בלי בעיה לספיגה הרצויה בגבוהים גם בלי שטיח, בעזרת המלכודות שיונתן הציע. הוספת שטיח רק תגרום לספיגת יתר בגבוהים, שתיצור חדר "מת".

לגבי הרחקה: אפשר עם ווים לתלייה, או עם זרועות של מדפים.

לגבי חלופה לצמר סלעים: את צמר הסלעים ב-SC תוכל להשאיר בעטיפת הניילון המקורית שלו. הניילון הדק בקושי ישפיע על הספיגה בתדרי המיד ומטה, אליהן ממילא מכוונות המלכודות האלה. כך תקבל גם ספיגה וגם תדאג שסיבי צמר הסלעים לא ישתחררו מאליהם לאוויר.
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 23:12   
ציטוט:
מדוע ההתנגדות הגורפת לשטיח אם אפשר לשאול?

אין התנגדות גורפת אבל רוב השטיחים המצויים הם דקים וחסרי תועלת בתדרי המיד ומטה, ובכך מרחיקים מהחדר את האנרגיה בתדרים הגבוהים שגם כך חסרה.

יותר מדי בליעה זה לא טוב - לא רק בהיבט של "יבש" מול "רטוב" אלא גם מנקודת המבט של הצורך בהחזרים כדי למסך על בעיות שכמעט ואינן ניתנות לפתרון בחדרים כאלה קטנטנים.

הרצפה היא משטח טוב להשאיר רפלקטיבי. אם כבר שטיח, אז שטיח קטן ומקומי באזור נקודת ההאזנה, וגם אז זה נחוץ רק במצב של רמקולים מוטים.

ציטוט:
כמו כן, כיצד ניתן להרחיק תמונה מהקיר?

הכי פשוט? קח חתיכה מגליל קטרון רחב, תלה את התמונה כמו שתולים תמונה #smile (כלומר עם חוט ובורג בקיר) ותקע את חתיכת הגליל בין התמונה לקיר.

יש גם פתרונות יותר אלגנטיים, אבל לא כ"כ ישימים ל-DIY.

ציטוט:
והאם אפשר למלא את הפינות בחומר פחות מזיק מצמר סלעים ולקבל SuperChunk אפקטיבי?

מה הקטע עם פוביית צמר הסלעים?

בכל משרד שאתה נכנס אליו התקרה ה"אקוסטית" עשויה סיבים מינראליים. למה בחדר הקבלה במיון בביה"ח זה בטוח ובאולפן לא?
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 23:12   
ציטוט:
מכיוון שיונתן גנב לי את החידה השבועית, אני אגנוב לו פה את התשובה

#smile

אחח... לא ראיתי את התגובה שלך. סורי. #sorry .
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 23:14   
זה בסדר, עדיין הקדמתי אותך ...
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון