"מקרי התחשמלות בבתים פרטיים נחשבים נדירים בשל התקנת מפסק פחת ביטחון בבתים, שמנתק
את זרם החשמל בעת סכנת התחשמלות. עדי ראייה סיפרו כי מדובר בבית ישן יחסית, בו ככל הנראה לא הותקן מפסק הביטחון.
לפני כשנה התחשמל למוות גיא לוי, סטודנט באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, לאחר שנגע במזגן שהוצב בדירתו השכורה.
בדיקת חברת החשמל העלתה כי בדירה לא בוצעה הארקה, הנדרשת כאמצעי בטיחות למניעת התחשמלות"
ראוי לציין שלא מדובר בהתקן פלאים שמונע לגמרי התחשמלות. אסור לסמוך עליו בעיניים עצומות גם כשהוא תקין (ואת זה יש לבדוק מדי פעם באמצעות מתג הקיים עליו).
יותר מדאיגות אותי התגובות שהיו בעמוד ההוא, ביחוד אחת מסוימת שאני לא מבין למה לא מחקו אותה... _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
גם כאשר מותקן מפסק ביטחון (פחת) מומלץ לבדוק אותו אחת לחודש
ע"י לחיצה על לחצן ה test
החודש נוכחתי לדעת שהמפסק בביתי "שבק חיים", לחצן ה test לא "הקפיץ" את המפסק וכמו כן קיצור בין האפס להארקה לא הפעיל אותו
דבר ראשון דאגתי להחליף את המפסק!
שנבין, 'התגוננות' נכונה כנגד התחשמלות מחייבת קיום של שני הנ"ל יחד.
גם הארקה תקינה וגם הימצאות ממסר פחת (תקין)
וגם כאשר יש הארקה וממסר פחת תקינים ניתן להתחשמל (עקב תקלה או נגיעה איפה שאסור... )
1. אם הזליגה (זרם ה'התחשמלות') נמוכה מכ- 30 מיליאמפר (שזה סף הניתוק של ממסר הפחת)
הממסר לא יקפוץ. זרם שכזה אמור להיות 'בטוח' .
2. אם ההתחשמלות רצינית (זרם מעל הנ"ל) ייתכן ויורגש זרם 'חזק יותר' למשך חלקיק השנייה שלוקח לממסר לקפוץ
לגבי הבדיקות, אלה באחריותו של הדייר.
בדיקת ממסר הפחת כפי שהוזכר, ע"י לחצן הבדיקה שעליו.
בדיקת ההארקה ע"י חשמלאי.
חברת החשמל שולחת לעתים קרובות (יחד עם חשבון החשמל)
הנחיות ברורות כיצד לנהוג/לבדוק
נמרוד יש לי שאלה,
הייתי נוכח באירוע שחבר נגע בגיטרה החשמלית שלו שהיתה מחוברת למגבר עובד,
הוא חטף זרם ,האצבעות ננעלו לו על צוואר הגיטרה,הוא רעד בכל הגוף כמה שניות עד שקפצנו והוצאנו את התקע של המגבר,ואז הוא התמוטט,הוא חזר לעצמו.
אני חייב לציין שהיה פחת בבית,ועשינו בדיקה על הכפתור הפחת,והכל היה תיקני.
איך קורה דבר כזה שהפחת לא קפץ? _________________ יעקב רביץ - מורה לגיטרה .
מן הסתם היה נכון מיד להזמין חשמלאי ולבדוק למה באמת ממסר הפחת לא ניתק
אפשרות אחת היא שאולי המעגל/הקו של השקע שאליו היה מחובר המגבר לא היה מוזן אחרי ממסר הפחת
ז"א שחלק מהשקעים/צרכנים בדירה היו מוגנים (אלו שחוברו דרך הממסר) וחלקם שלא חוברו דרכו - בינהם השקע הנ"ל, לא.
עוד אפשרות היא ש'מישהו' חישמל את הדירה בצורה מקורית ולא תקנית. אולי החליפו בין ההארקה לאפס. היו דברים מעולם
אפשרות נוספת היא שחברך רגיש במיוחד (יש הבדלים קיצוניים בין אנשים) ואולי תנאי הבידוד של הרצפה והנעליים שלו הגבילו את הזרם
למתחת סף המיתוג של הממסר (כ 30 מיליאמפר) ולכן הוא לא קפץ.
זה שחברך לקח קשה את ה 29.9 מיליאמפר זה בעייה שלו...
אולי יש עוד אפשרויות, צריך לבדוק בארכיונים של חברת חשמל וחברה קדישא...