תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
גיטרה ב-600 דולר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  bamba12  
גיטרה ב-600 דולר
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',09 09:17   
אני נגנית מתחילה, עד היום רק על אקוסטית.
יש לי אפשרות להביא עכשיו גיטרה חשמלית מארצות הברית (לא אני אהיה שם, אלא יביאו לי, ככה שאני לא אוכל לשמוע ולנגן על הגיטרה הספציפית), והתקציב שלי הוא בסביבות ה-600 דולר.

השאלה איזה גיטרה כדאי להביא, כאשר חשוב לציין שאני מחפשת סאונד שמן יחסית, כי זה פחות מיועד לסולואים וכו'.
אני יודעת שהתקציב הזה הוא בינוני, אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי עוד חצי שנה מתבאסת מהגיטרה וכבר חושבת על איך לקנות גיטרה משודרגת יותר.

יש למישהו המלצות לדגמים?
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',09 09:27   
ציטוט:
אני לא רוצה למצוא את עצמי עוד חצי שנה מתבאסת מהגיטרה וכבר חושבת על איך לקנות גיטרה משודרגת יותר.

תיאורטית, אם את קונה חתול בשק (ואין מה לעשות, גיטרה שלא נגעת בה לפני שהגיעה אליך, היא לגמרי חתול בשק)
יש מצב שתרצי לשדרג/להחליף, גם אחרי יום וחצי, אפילו אם כל העולם ואשתו המליצו ושיבחו... #confused
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',09 09:29   
איך את יכולה לקנות גיטרה מבלי לשמוע אותה קודם או לפחות שיהיה לך הניסיון להעריך אם היא מתאימה לך לפי המפרט שלה ?

ציטוט:
השאלה איזה גיטרה כדאי להביא, כאשר חשוב לציין שאני מחפשת סאונד שמן יחסית, כי זה פחות מיועד לסולואים וכו'.

ואני מחפש אוטו נוח, יש המלצות ?
איך את מצפה שנענה על משפט כזה ? #smile
אני יכול לתת לך לפחות 10 (אפילו יותר) שמות אבל מי אמר שזה מתאים לאוזן שלך ?

את לא יכולה לקנות גיטרה בשלט רחוק, במיוחד לאור העובדה שאת לא מכירה \ ניגנת על חשמליות כדברייך.
מניסיון, יש היום גיטרות במחירים כמו של ארה"ב ובמצבים מסוימים אפילו פחות ככה שצריך לבדוק טוב טוב לפני הקנייה.
מעבר לעניין הסאונד, הגיטרה צריכה לשבת לך בידיים כמו שצריך, להתאים לך, שיהיה לך נוח איתה.

תביטי, נשמח לעזור אם תבואי עם דרישות קצת יותר ספציפיות \ רציניות אחרי שחרשת חנויות ובדקת כלים וצימצמת את הרשימה לכ 4-6 גיטרות.
אין תחליף לזה וכמו שלא תקני אוטו על סמך המלצות של אנשים באינטרנט ככה גם גיטרה.
הנושא הזה נטחן פה כבר מספיק.
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',09 09:46   
הנה כמה עיצות מנגן בא בימים (ולפעמים גם בלילות).
כל גיטרה ראשונה מכל סוג שתרכשי זה סוג של הימור,
אני משווה את זה לחבר חדש,
בהתחלה נדלקת עליו כי הוא נראה טוב,במשך הזמן גילית שיש לו הרגלים משונים לחטט באף בזמן שהוא צופה במשחק כדורגל ולמרוט שערות מהחזה.
את יכולה להתרגל אליו ולאהוב אותו,או לזרוק אותו ולמצוא חבר חדש ,אבל הפעם את תבדקי טוב טוב שאין לו מומים של בבון מצוי.
כמורה אני ממליץ לחכות עם הקנייה עד שתקבלי ניסיון עם האקוסטית,
אבל אם זה ממש בוער לך,גשי לחנויות גיטרות בארץ,תנגני על כמה חשמליות ,תראי שאת מתחברת לכלי מבחינת נוחות (בשלב זה אין סיכוי שתרגישי אם הגיטרה איכותית (דוגמת החבר)),
ואז תגידי לזה שמביא לך את הגיטרה איזה דגם אהבת וצבע.
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',09 11:02   
בתור אחד שאין לו מושג וחצי בגיטרות ההגיון אומר לי לייעץ לך כך:
נסי לפחות מספר דגמים שמעניינים אותך כאן בארץ עם נגן חשמלית מנוסה, לפחות כך את לא קונה לחלוטין "על עיוור".
נכון,אין 2 גיטרות שירדו באותו יום מאותו פס יצור זהות אך את מגדילה משמעותית את הסבירות שתבחרי דגם מסויים שיתאים לך.
  bamba12  
תודה לכולם
הודעה פורסם: שבת 10 אוק',09 23:32   
קודם כל אני רוצה להבהיר שברור שהכוונה שלי היא לא סתם לקנות גיטרה, אלא רק דגם שישנו בארץ ואותו אני יכולה ללכת לבדוק ולשמוע.
ברור שעדיין קיים סיכון, כי דין גיטרה אחת אינו כדין גיטרה אחרת, אבל עדיין אני אדע פחות או יותר מה אני אמורה לקבל.

לגבי השאלה שלי, אני אנסה למקד אותה יותר:
השאלה היא האם בסכום כזה אפשר בכלל להשיג גיטרה טובה, שתאורטית תוכל להחזיק איתי כמה שנים?

גם את האקוסטית (טיילור נפלאה) קניתי עם עוד הרבה פחות נסיון מעכשיו, ועדיין נראה שהיא תשרת אותי עוד זמן רב - וזו בעצם השאלה:
האם 600-700 דולר יתנו לי גיטרה חשמלית הגונה (כלשהי) שתשרת אותי מספיק זמן.

(אני שואלת ברמה העקרונית, לא אם פתאום אני אפול על גיטרה זוועה באופן מפתיע).

כי בסכום הזה אפשר להשיג sg ספיישל פיידד, או כל מני דגמי פנדר אחרים. השאלה אם זה שווה או לא?
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 11 אוק',09 03:26   
יש בשוק כל מיני דגמים שנחשבים די לקניה בטוחה, כמו פנדר או גיבסון. (ואיבנז בשביל יודעי דבר #wink ) כל אלה מותגים מוכרים ולא בכדי. הסיכוי ליפול הוא נמוך בהרבה יחסית לסיכוי לקנות גיטרה נחמדה פלוס שתשרת אותך כמה שנים קדימה עד שתרגישי צורך להשתדרג, אם בכלל.
שווה להכנס לחנויות בארץ ופחות או יותר לראות מה הכיוון. לקרוא ביקורות וכו'. דווקא לשים לב לביקורות השליליות כדי לדעת מה דפוק וממה כדאי להתרחק וממה להזהר. גם כאן אצלנו בטסטר.
אז אם המחיר של חו"ל משתלם לעומת המחיר בארץ, אז למה לא. כמובן שצריך לעשות סקר שווקים שיבדוק את ההפרש עם כל הנתונים (משלוחים ומיסים).
לדבריך - יש מי שיביא לך, אז נתון המשלוח והמס הוא לא רלוונטי עבורך, ולכן החיסכון יכול להיות גדול ורווחי.
גם מדובר ב 600$ - כ 2400 ש"ח. סכום לא מבוטל אבל גם לא סוף העולם.
כי גיטרה זה כמו חבר/ה. תמיד אפשר להחליף ולעבור ליותר טוב #wink
כמובן שכדאי גם לבדוק בבזאר. יש המון גיטרות משומשות מצויינות בעולם, שמחפשות בית חדש. אוכלוסית הגיטרות בפלנטה שלנו נמצאת על סף התפוצצות.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
recstudio
התשובה בגוף השאלה לדעתי
הודעה פורסם: ראשון 11 אוק',09 03:38   
תראי, באמת שאני לא בעד הסבר בקוצר רוח, אז חבל לקרוא לפעולה שאנחנו עושים טחינת מים, כי זה לא ! אנחנו חוזרים על דברים ואני לפחות מקווה שתגיעי לסוף דעתינו ואני מדבר בהכללה כי לפי מה שהבנתי לכולם פה ישנה את אותה הדעה בידיוק. להגיד לך ש700 דולר מסוגלים להביא לך גיטרה טובה התשובה היא כן בהחלט והכל פה עניין של צרכים גם, אם לאמר שהיא תהיה עבודת יד או גיטרת דגל של אומן מסויים קשה מאוד להבטיח... כל שכן תביני, אני יכול לתת לך דוגמא כי הרי מה שאת עושה זה פשוט לשאול האם בתקציב מסויים ניתן לקנות גיטרה טובה שהרי אני מאמין שידוע לך כבר שזאת שאלה מאוד דינאמית, הרי שלכל אחד מאיתנו מצטיירת גיטרה שונה בראש המשתייכת למושג גיטרה טובה באופן אסוציאטיבי כי הרי לאחד גיטרה טובה יכולה להיות מינימום לס פול סטנדרט ולאחר מספיקה איבנז מסויימת כדי לספק לו חיוך כי כל מה שהוא מחפס בה מבחינתו יכול להיות מבנה הפיקאפים והגשר או משהו, אני כבר גיטריסט מנוסה ויש לי נסיון רב מבעבר גם בקניית גיטרות וקרו גם מקרים שגיטרות אינן סיפקו את הצרכים ואני רוצה להגיד לך שהייתי במצב שלך ורכשתי בעבר גיטרה ב6500 אלף שקל וזה היה מתוך המלצות והתייחסות סתמית למפרט המעולה וכשהגעתי הביתה כל מה ששמעתי מאחורי כל ההתלהבות היה בלי שום ספק פלסיק מבחינתי ופשוט לא אהבתי את מה שהיה לי ביד, עם זה שהיא קיבלה שבחים וכל זה ובסוף מכל הגיטרות בחנות שניגנתי עליהם מבלי להסתכל כלל על המחיר והמפרט, קניתי בסוף וושבורן שלמרות שברכישה הראשונה הקשבתי לראש ולא ללב והאוזן ואת יודעת מה גם למרבה הפלא היא עלתה לי חצי מחיר מהקודמת לה. תביני, למחיר אין כל משמעות אם את לא מתחברת באופן מושלם לגיטרה אני מבטיח לך שאת יכולה יום אחד לקבל לידיים את הסטאט הראשונה של ג'ימי הנדריקס שלדעתי עולה כמה מליונים ומאחורי כל הסנוור להגיד "פאק ממה כולם מתלהבים, הSX שלי כבר נשמעת יותר טוב..." הכל עניין של טעם. טוב אז אחרי כל הברבורים אני מקווה שהבנת שאין כל מנוס מלקפוץ לכלי זבל, מרום, חלילית, בודגוב או כל מקום שנראה לך לעין ואולי אפילו לכולם ולבחור גיטרות תוך כדי שאת מצטיידת בדף ועט מרושמת דגמים.. מאחל לך הרבה בהצלחה ומועדים לשמחה..
אני חושב שהשאלה ממש במקום!
הודעה פורסם: ראשון 11 אוק',09 08:35   
למה לבקר את הגברת?
#stop גם במגזיני רכב ממליצים על רכבים לפי היררכיית מחיר.
לדעתי בסכום המדובר אפשר להכניס כמה גיטרות יותר מומלצות מהשאר. לדוגמא - נסו לתת רשימת מועמדות בסכום הנ"ל:
#think #read
Martin 000CX1E Custom Solid Top Acoustic-Electric Guitar
Godin 5th Avenue Archtop Acoustic Guitar
Taylor 114 Grand Auditorium Acoustic Guitar (Natural)
Gretsch Guitars G100 Synchromatic Archtop Acoustic Guitar
Guild GAD-25 Acoustic Design Series Dreadnought Guitar with Case - זאת אפילו נשמעת שמנה לדעתי.
Yamaha L Series LL6 Dreadnought Acoustic Guitar with Case - שאלו עליה כאן בפורום לאחרונה למיטב זכרוני.
Taylor 110 Dreadnought Acoustic Guitar - אופציית טיילור ללא CUTAWAY.

בEBAY אפשר למצוא עוד מועמדות, אבל לא תוכלי לדעת מה מצבן עד שיגיעו אליך. צוואר עקום אפשר ליישר, אבל זה דורש השקעה נוספת וגם כולל קצת מפח נפש.
#confused
#search אני אשאיר לך את החיטוט בבזאר, אני מקווה שעזרתי.
הודעה פורסם: ראשון 11 אוק',09 08:48   
אממ
היא רצתה המלצות לגיטרות חשמליות ולא אקוסטיות #smile
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון