תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:30
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
Expression pedal & Novation
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  Metheny  
Act Compatible
Expression pedal & Novation
הודעה פורסם: רביעי 14 אוק',09 15:57   
קניתי לאחרונה את מקלדת השליטה Novation SL, שתתחבר ל-workstation. וניסיתי לחבר אל ה-Novation פדל expression, אבל הוא מתנהג מוזר, שונה מאשר אם אני מחבר את הפדל ישירות ל-workstation.
ז"א כשאני מתחיל ללחוץ עליו בהדרגה האפקט משתנה מהר מדיי.
ניסיתי לשנות את טווח הערכים שהמקלדת שולחת (64- עד 63 וגם 0 עד 127) אבל זה לא עזר.
הסתכלתי בתיעוד שהגיע עם המקלדת #read, וכתוב שם שהחיבור של ה-expression תומך ב-
3 pin connector
. מה זה אומר ? אני חיברתי את הפדל עם ה-PL הפשוט שהגיע איתו.
ניסיתי לחבר אליה שני פדלים שונים ( yamaha fc7 ו- korg exp2) אבל שניהם גורמים לאותה תוצאה.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל ככל הידוע לי הפדלים האלה הם סטנדרטיים.

יש למישהו רעיון? #banghead
  Metheny  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 14 אוק',09 20:36   
אוקיי, הצלחתי פחות או יותר להבין מה הבעייה.
חיברתי את המקלדת למחשב והתקנתי תוכנה שמנטרת את הודעות ה-MIDI שמגיעות.
מסתבר שאיכשהו המקלדת מתרגמת את תזוזות הפדל מהמצב הראשוני (עקב למטה) עד לחצי הדרך, לטווח של 0-127. כל תזוזה מעבר לזה לא שולחת שום הודעה...

יש למישהו רעיון למה זה קורה?

שלחתי בינתיים הודעה לתמיכה של novation כדי לשאול אם יכולות להיות בעיות תאימות עם פדלים מסויימים.
חגי דוידוף
תומך
re:
הודעה פורסם: חמישי 15 אוק',09 08:47   
גם אני נתקלתי בזה בזמנו, הייתי בטוח שזה הפדאל עצמו... (FC7)
אשמח להתעדכן בתשובתם של NOVATION #thumbsup
  Metheny  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 21 אוק',09 11:37   
טוב, אחרי החלפת אימיילים קיבלתי את התגובה הבאה:

The problem regarding the pedal reaching a value of 127 too early is due to the way the SL interprets the range of the pedal. Unless there is any way of calibrating this on the pedal itself, then unfortunately there is no workaround for this problem. I always recommend customers to go for the Roland EV-5 as there is a knob on the pedal which allows you to calibrate the range.

האמת שזה די מרגיז שאני צריך לגלות את זה אחרי שאני קונה את המקלדת והפדל במרום, המשווקים המורשים של Novation, ומסתבר שהם בכלל לא היו מודעים לבעייה הזו. ואם לא זה, אז מ-Novation הייתי לפחות מצפה שיפרסמו את זה באתר שלהם, אבל כלום...

בקיצור, שלחתי להם תגובה... אבל כנראה שאני אצטרך להחליף את הפדל...
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 21 אוק',09 12:50   
לא ציינת אם ה PL בפדלים שלך עם 3 מגעים כמו PL STEREO או 2 מגעים כמו PL MONO,זה חשוב.
בכל מקרה שים לב:
http://www.vguitarforums.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=33.0;attach=44;image
ככה מחובר הכבל של הרגלית רולנד שאמורה לעבוד פיקס עם הנוביישן בין ה PL .
(אצלך יש פוטנציומטר בודד של 50K או 100K )
אם ה PL שלך הוא עם שני מגעים בלבד אתה צריך להחליף אותו ואולי גם ת'כבל ל-3 גידים ואז יש סיכוי שזה יעבוד.
[IMG]http://www.vguitarforums.com/smf/index.php?action=dlattach;topic=33.0;attach=44;image[/IMG]
  Metheny  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 21 אוק',09 12:58   
קודם כל תודה על התגובה!
איך אני יודע אם ה-PL והכבל הם 2 או 3? מצטער, אני די בור בענייני אלקטרוניקה...
אשמח אם תגיד לי איך אני בודק את זה, וגם לא הבנתי מה אני צריך להחליף - רק את הכבל? או שיהיה צורך גם בפירוק הפדל?

אגב, הכבל הגיע עם הפדל.

עריכה: מצאתי בינתיים קצת הסברים:
חיבורים

אני לא בבית כרגע, אבל לפי האתר שלהם, הכבל שמגיע איתו הוא 3-רגלי:
Exp2

בנוסף, מצאתי את הדיאגרמה הבאה:
http://lists.topica.com/lists/wavestation/read/message.html?sort=a&mid=904890237

וגם מצאתי את העמוד הבא, שמסביר ומראה קצת על המנגנון, ולמטה יש רשימה של פדלים+מקלדות שיכול לעזור לאחרים בבחירת פדל עבור מקלדת כלשהי:
http://www.soundonsound.com/forum/showflat.php?Cat=&Number=750665&Main=322584

לפי מה שכתוב שם, החיבורים הפנימיים של ה-Roland EV-5 ושל ה-Korg Exp2 שונים זה מזה, אז כנראה זה אומר שאני אצטרך לפרק את הפדל ולהלחים את החוטים מחדש.
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 21 אוק',09 18:25   
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
העליון בתמונה הוא סטריאו וזה מה שאתה צריך,התחתון הוא מונו ואם יש לך כזה אז תצטרך להחליף אותו ולבדוק כמה גידים יש בכבל עצמו : 3=להשאיר ת'כבל, 2=להחליף.
למרום אמור להיות גם רגלית STUDIO-LOGIC בעלת PL סטריאו שמתאים לך.
  Metheny  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 21 אוק',09 18:32   
זה הגיוני שהם יצרפו לפדל כבל עם PL Stereo אבל עם 2 גידים?!
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 21 אוק',09 22:42   
יכול להיות.
יש מכשירים ש PL הסטריאו ,או יותר נכון הטבעת האמצעית של המגעים ,קיימת כדי למנוע חיבור בין חלק האחורי שהוא המינוס "השרוול בתמונה" לחלק האמצעי."הטבעת"
אני יודע שזה קצת מוזר וההסבר מבלבל ,אבל יש לי מכשירים מסוג כזה שברגע שה PL הוא מונו, לא מתפקדים נכון,אפילו שכביכול אין צורך ממשי בסטריאו .
יכול להיות שזה בדיוק מה שקורה עם הסינטי שלך כי כמו שאמרת הוא מותאם ל 3 גידים, אז יכול להיות שמה שמפריע לו הוא הקצר שנוצר בין הטבעת למה שקוראים לו בתמונה "שרוול" שזה הטבעת האחורית.
עוד מצב אפשרי הוא שלפוטנציומטר ברגלית חיברו רק 2 רגליים אפילו שתמיד יש לו לפחות 3 ולך חסר החיבור עם הרגל השלישית ז'תאומרת שאתה צריך להחליף לכבל 3 גידים.
אולי לנתק רגל ולהעביר לרגל אחרת בפוטנציומטר ,גם אפשרות.
כל זה ספקולציות ,קשה לי ת'אמת לאבחן בדיוק,זה אתה תדע אם תשחק קצת עם החיבורים בצורות שונות ואחת השיטות בסוף תעבוד.
ותמיד אפשר לקנות או להחליף לרגלית מתאימה אם אין לך חשק "להתעסק" או חוש ההרפתקנות ב"אלקטרוניקה קלה" .
  Metheny  
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 26 אוק',09 11:36   
וידאתי שהכבל שלי הוא אכן עם 3 גידים.

פירקתי את הפדל ומצאתי את החיבורים מהפוטנציומטר ל-PL jack.
לפי הלינק שפרסמתי למעלה, כתוב שאני צריך להחליף את החיבורים של ה-tip וה-ring.
הבעייה של-ring מחוברים שני חוטים - אחד שבא מהפוטנציומטר, ואחד שמחובר לבורג שנראה שמחזיק את הפוטנציומטר.
השאלה היא מה התפקיד של החוט הזה? והאם אני צריך להזיז גם אותו ל-tip יחד עם החוט השני ?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון