תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תופים -נגינה רצופה של שירים בהופעה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  sagitke  
תופים -נגינה רצופה של שירים בהופעה
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 01:18   
הי לכולם,

אני מנגנת בלהקה שבה החלטנו שבהופעה אנחנו רוצים שהמתופף יעבוד עם קליק באוזן כדי שהשירים ישבו חזק על הקצב בלי בריחות. ההרכב מורכב מנגנים טובים.
לצורך ביצוע ההחלטה ליד המתופף נמצאת מכונת תופים של זום והמתופף יושב עם אוזניות. כל העסק עובד מעולה. הכל יושב פיקס.

אחר כך החלטנו שאנחנו רוצים שיהיו בהופעה רצפים של שירים, כלומר 3-4 שירים שיבואו אחד אחרי השני עם הפסקה מינימלית של כמה שניות בין שיר לשיר. אחרי רצף של כמה שירים לעשות הפסקה, להגיד כמה מילים ולהמשיך לרצף הבא. הרעיון הוא שהשירים ברצף יהיו בטמפו די דומה וקרוב כדי לעשות מסיבה. ההפסקות הורגות את המסיבה.

כאן נתקלנו בבעיה, המתופף חייב את הזמן כדי להזין במכונה את הטמפו של השיר הבא, אמנם הטמפו קרוב משיר אחד לבא בתור אבל עדיין צריך את הזמן שלא מאפשר להמשיך ברצף.
למתופף יש פדל שמחובר למכונה כדי ללחוץ להתחלה ולהפסקה, כך שהוא מנוסה בעבודה עם המכונה ועם עבודה עם Foot Switch.

עכשיו לשאלה:
אנחנו צריכים פתרון טכנולוגי לנושא, באמצעות מחשב ותוכנה או באמצעות מכונה או מכשיר. כרגע המכונה זוכרת פריסטים אבל לא את הטמפו שלהם. כשמעבירים פריסט הטמפו לא משתנה. אני אשמח לשמוע על מכונה שזוכרת את הטמפו של הפריסט ושהיא לא מוציאה את נושא הטמפו מהזכרון של הפריסט.
איך עובדים המקצוענים עם קליק ושינויי טמפו בין שיר לשיר?
חשבנו לעבוד עם קיובייס אבל העבודה עם TIME LINE וערוץ טמפו הוא בעייתי, לפעמים מאריכים את השיר ולפעמים מקצרים או משנים את סדר השירים.
הפתרון יכול להביא בחשבון את נושא הפדאל או לחיצה על מקלדת מחשב שיישב ליד המתופף.

יש לכם רעיון?
שבת שלום,
שגית.
umas
Moderator
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 02:17   
אם אתם מתעקשים על קיובייס, תעשו לופ של תיבות מטרונומיות ותעברו מלופ ללופ בין השירים..
וירץ
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 10:19   
אני לא יודע מה האפשרויות של מכונת התופים שלכם. אבל בדרך כלל יש מצב של pattern ומצב של song . במצב הראשון המכונה לא זוכרת בדרך כלל את הטמפו ובמצב השני הטמפו נשמר עם שאר תיכנותי השיר.
זאת אומרת שצריך ליצור SONG על ידי שקובעים כמה תיבות צריך את הקליק בכל שיר. נאמר אורך השיר הוא 100 תיבות אז מכפילים 100 תיבות של הקליק + תיבה או שתיים לספירה מקדימה וגם קובעים את הטמפו של השיר.
יש מכונות שיש בהם פונקציה של לופ גם במצב של SONG, למשל DR-880 , אז זה בכלל מקצר ומפשט את התהליך.

כל מה שצריך במהלך המופע זה לעבור משיר לשיר, שיש מכונות (כמו הנ"ל) שאפשר לעשות זאת ב-Foot Switch.

כמובן שצריכים להיות סגורים על המבנה, אלא אם כן משתמשים בפונקציית ה- LOOP (אם היא ישנה).
Supporter
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 10:33   
יש לי את המכונת תופים הזאת Korg Electribe RmkII
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

עם הגלגל הגדול אפשר לשנות את הטמפו בקלות ובמהירות. (כמה שניות זה מעל ומעבר.) אם ממקמים את המכונה לצד המתופף ממש לא צריכה להיות בעיה.
מתכנתים לופ של רבעים עם הסאונד המתאים והמתופף רק צריך לזכור או לרשום את הbpm של כל שיר.
אני השתמשתי בה הרבה בחזרות עם הלהקה וזה מאוד מאוד נוח. #thumbsup
אני חושב שכל המכונות של קורג מהסדרה הזאת עובדות על אותו עיקרון.
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 10:54   
ציטוט:

לצורך ביצוע ההחלטה ליד המתופף נמצאת מכונת תופים של זום

איזו מכונת תופים?
Expert
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 12:37   
ציטוט:

כל מה שצריך במהלך המופע זה לעבור משיר לשיר, שיש מכונות (כמו הנ"ל) שאפשר לעשות זאת ב-Foot Switch.

אילן, אני לא ממש מאושר מזה שאתה כזה מומחה לעניין #lol
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 13:20   
ציטוט:
אילן, אני לא ממש מאושר מזה שאתה כזה מומחה לעניין

אלו רק מכשירים שמשרתים אותנו בהתאם לצרכים שלנו ואיכותם באה אך ורק מיכולותינו להשתמש בהם באופן הנכון ובמקום הנכון - ומהרגש שאנו מפזרים מסביבם.

כל השאר זה סטראוטיפים ודעות קדומות.

אני יודע שמבחינתך גם הגיטרה החשמלית זאת התפתחות מיותרת והיינו צריכים להשאר עם האקוסטית... #biggrin
Expert
הודעה פורסם: שישי 16 אוק',09 13:23   
מבחינתי אפשר היה להשאר עם תוף מרים, אבל קשה לעשות איתו אקורדים.....
#lol
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון