אני בשבועות הקרובים מתחיל לעבוד על הקלטת אלבום בסגנון המזרחי הכבד (עופר לוי אבי ביטר)
יש ברשותי מספר פלייבקים (מידי)
רציתי לדעת עם במיקסוס של השיר אפשר למקסס את הפלייבק ערוץ אחד ואת השירה כערוץ שני
או שחייב ערוץ תופים ערוץ פסנתר וכו' (מדובר במידי)
והאם הפרש התוצאות הוא עצום
על הדרך אם יש פה חבר'ה בעלי אולפנים באיזור ת"א אשמח לקבל ממכם פרטית
עם מחיר לשעת אולפן
תודה.. _________________ הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך
ערוץ מידי מכיל פקודות של תווים והוראות נוספות (כאשר הנפוצות ביותר הם פעולות כמו פאדל ומודולציה) האמורות ללכת לאיזה שהוא מודול של סאונד,
שם הצליל מופק וממנו מוקלט למחשב או למכשיר הקלטה.
על מנת להרים אלבום שבאמת נשמע טוב (ולצערי במוזיקה ה"מזרחית" הישראלית הדבר הרבה פעמים לוקה מתוך קמצנות/חסכנות) אי אפשר לקחת את תפקידי המידי (כינורות,פסנתר,תופים,כלים אתניים) ,לשלוח לאיזה מקלדת סמפלר של ימהה או GEM וזהו יש אלבום.
אם יש ברשותך את היכולת הכספית שווה לעבוד בצמוד אל מעבד מוזיקלי ונגנים על מנת להפיק משהו שתהיה גאה בו.
לשאלתך, לשם המיקס יש צורך בכל תפקיד בנפרד על מנת ליצור בלאנס שיתאים לשירה.
לצערי מישקולי תקציב רוב האלבום יוקלט על ידי סינטי(קלידן) ושירה בלבד
אולי שיר או שתיים יהיו עם כלים חיים..
אבל הגדולים בז'אנר התחילו ככה
ממ..נעשה גם וגם (שמח ועצוב)
ולגבי מה שאמרת אני בבעיה כי לקחתי מהקלידן את הכל כפליבק מוכן
אני אצתרך לבדוק אם אפשר לפתוח את זה לערוץ ערוץ.
האמת שיש לי מספר שירים של ראובן המלאך(אולי אתה מכיר?) הוא היום המצליח או לפחות אחד מהם בז'אנר המדובר
שהקליט אלבום על פלייבקים מטורקיה (ערוץ אחד באופן פירטי )
אני יודע שזה לא נאה וכל זה אבל התוצאה הסופית היתה נאה מאוד..
תודה על העזרה חבר..
אשמח לשמוע עוד _________________ הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך
הקובץ שקיבלת מהקלידן הוא קובץ MIDI, או WAV/דיסק אודיו?
אם זה אכן פלייבק מוכן בקובץ סטראו, כדאי לחזור לקלידן ולבקש ממנו ערוצים בודדים. סביר להניח שאם הפלייבק איכותי תוכל להלביש עליו שירה שתשמע פחות או יותר סבירה, אבל ערוצים בודדים יתנו לך תוצאה עדיפה בלי שום ספק. _________________ http://www.myspace.com/orensteinitz
פלייבק בMP3 זאת התחלה מאד לא טובה לדיסק שאמור לצאת בצורה מסחרית.
חזור לקלידן שלך, ובקש ממנו את הערוצים הבודדים בפורמט WAV. בשביל פרויקט שצריך להיות מקצועי זה המינימום שבמינימום.
המצב הרצוי:
אתה מקבל לכל שיר ערוצי wav מופרדים לכל כלי->מקליט שירה->ממקס הכל ביחד.
אם הקלידן הצליח לעשות לך Mp3 הוא יצליח לעשות גם את זה.
הוא לא צריך להקליט כלום מחדש, רק לפתוח את הפרוייקטים בקיובייס ולייצא בצורה מסודרת.
במצב המצוי:
במידה ותקבל קובץ wav מאוחד ותהיה מרוצה מהמיקס של הפלייבק, אני מאמין שלא תהיה בעיה רצינית לשלב עליו שירה.
בכל מקרה,
גם אם הסטנדרט בז'אנר הזה הוא סטנדרט נמוך, אני ממליץ לך לשאוף יותר גבוה
מי יודע, אולי בעקבות זה אתה תקבע הסטנדרט הבא
היי,אני יודע שיצרתי פה רושם לא ראשוני,למען האמת אני בתעשייה הזאת מעל שנתים ולמדתי דבר או שניים,
אבל נוצר מצב של ברירת מחדל במיוחד עם עיבוד מסוים של המעבד הזה
שהתגלה כבחור בעייתי,וה' יודע כמה מזל יש לו שאין לי כוח וזמן לנסוע לדרום הרחוק.
לטלפון הוא לא אוהב לענות (במיוחד אחרי שקיבל את הכסף) כך ש..
היום הוא הודיע שהוא יכול לשלוח לי את הערוצי מידי בפורמט MP3 למייל
זה בסדר?
(הוא טוען שוואב כבד לו)
אני יודע,הייתי צריך לקחת ממנו הכל במקום אבל "נגמרו" לו הדיסקים.
בקיצור הוא עשה לי פלייבק אחד-אחד יותר מידי
בשירים הבאים אלך לפי הסטנדרט שצוין
הכל בקצבי וואב,ואשתדל לשלב גיטרות חיות.
תודה רבה חבר'ה
יום נהדר _________________ הקדוש ברוך הוא אנחנו אוהבים אותך
איך נשמע הפלייבק? אם הוא נשמע טוב לא אמורה להיות בעיה לשלב איתו ערוץ שירה ולבצע מיקס טוב ביניהם. נכון, מידי בדרך-כלל יישמע הרבה פחות טוב מכלים חיים אבל אנחנו מדברים כאן על מה שקיים ולא על השאיפות לאלבום הבא.
אתה צריך גם לשאול את עצמך - אם תקבל ערוץ ערוץ במידי או באודיו ותעשה את המיקס לפלייבק בעצמך - האם תקבל תוצאה טובה יותר - כן או לא?
יוצא לי לעתים להקליט שירה עם פלייבק ולמרות שזו עבודה פחות יצירתית ומעניינת, בהחלט מגיעים אלי גם פלייבקים שנשמעים לא רע בכלל. אתה אומר שהוא שולח לך את הערוצים - נסה למקסס פלייבק של שיר אחד וראה אם אתה מגיע לתוצאה טובה יותר מהפלייבק המוכן. אם כן - המשך. אם לא, התרכז בהקלטת השירה - זה הכי חשוב, במיוחד בז'אנר שלך.
אם אתה עדיין לא מרוצה אתה יכול לקחת את הערוצים הנפרדים לאולפן מקצועי ולראות אם הם יכולים לעשות עבודה טובה יותר. להבא נסה לעבוד מלכתחילה עם שילוב כלים חיים.
היום הוא הודיע שהוא יכול לשלוח לי את הערוצי מידי בפורמט MP3 למייל
זה בסדר?
(הוא טוען שוואב כבד לו)
אני יודע,הייתי צריך לקחת ממנו הכל במקום אבל "נגמרו" לו הדיסקים.
thats why it's always a wise thing to keep one of these guys.
next time trust no one but yourself.
be prepared for any scenario ,at the end of the day your the one that will benefit from it.
think ahead and be prepared for anything and you'll see that people will respect you as a professional guy.
sometimes it's not only what you know,but how you present yourself.
good luck _________________ Jake Kohn
Audio Producer & Engineer