תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:05
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
דיסטורשן לסולו כמו still got the blues
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (240) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  amibash  
דיסטורשן לסולו כמו still got the blues
הודעה פורסם: ראשון 15 נוב',09 18:28   
שלום לכולם,
אני יודע שחלק יצחקו ,חלק יתעצבנו אבל אני אשמח לדעת איך אפשר לקבל דיסטורשן בסגנונות של :
still got the blues
for the love of god
november rain
וכו'

יש לי G&L legacy special
כמו כן אני מתכנן לרכוש מגבר מנורות -טרם הוחלט איזה

תודה
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 15 נוב',09 18:42   
בהצלחה !

ציינת 3 סוגי סאונד שונים לחלוטין כש 2 מהם מנוגנים על LES PAUL עם סאונד אופייני לדגם ואחד מנוגן על IBANEZ JEM, אף אחד מאלו לא G&L (גיטרות נהדרות כשלעצמן)
תהיה יותר ספציפי.
לדעתי מגברי המנורות של מרשל יתנו לך תוצאה מספקת, איזה מגבר? זה אתה צריך לשמוע ולהחליט בעצמך ובהמשך גם לעצב את הסאונד שנוח לך.
לגבי הסאונד של VAI האתר הרישמי של סטיב ואי שם תוכל ללמוד יותר.
הודעה פורסם: ראשון 15 נוב',09 20:26   
amibash - התערבת עם מישהו, ואתה מבקש לקבל כאן חיזוקים להשערות שלך ? #smile

בכל מקרה, קצת חפירה ברשת, הכל שם, בטכניקולור... #faint

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

כמי שמציג שיעורי גיטרה בחתימתו, בטח לא צריך לספר לך שחלק בלתי מבוטל מהסאונד,
כולל זה של הדיסט', מגיע מהאצבעות, בלי שום קשר לפירמות של האפקטים, הגיטרות והמגברים... #read
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 16 נוב',09 01:05   
אוקיי ,אם גם ככה אתה קונה מגבר מנורות לדיסטורשיין בסטייל שאתה מחפש אתה חייב לפחות לשמוע את הדגם VL212 LEGACY של CARVIN ,קומבו לא יקר בטירוף וערוץ הדיסטורשיין שלו שהגברתי לא מזמן פשוט ברמה(לא נגעתי באי.קיו הוצאתי FLAT ) ,ועם ביצים של ממוטה.וקלין נקי מנורתי משובח גם כן.
אני מאמין שתוציא ממנו את כל מה שציינת בסוגי הסאונד שאתה מחפש.
יש אותו לגיטריסט של להקת abrahmsfamily המקומית,לך להופעה הבאה שלהם ופשוט תשמע,
הרכב פרוגרסיב נדיר במחוזותינו
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: שני 16 נוב',09 12:59   
בדר'כ שילוב מאוד מנצח יהיה לס-פול אל תוך מארשל מנורות (או לא מנורות)...לפחות
לשניים מהסאונדים שביקשת.

שים לב שסלאש תמיד היה מנגן עם סאונד יחסית יבש ומינימלי.
הסאונד שלו מגיע בעיקר מהסגנון והגישה המיוחדת לו לגיטרה..
גיטריסט שלא מוערך מספיק לטעמי.

גרי מור גיטריסט מעולה כמובן, ייחודי גם כן רק קצת יותר מונוטוני.
הדברים הישנים שלו יותר כאסחיסטים ויותר מגוונים.

וואי, למרות היכולות על שלו לא ממש מדבר אלי, למרות שהוא לא משעמם אותי וזו כבר נקודת זכות.
את הסאונד שלו אני פחות אוהב באלבומים, לייב הסאונד משופר משהו וכמובן הוא איש מבדר מאוד לצפות בו.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שני 16 נוב',09 21:49   
דבר ראשון כל נגן יאמר לך שזה באצבעות ,

אבל לגבי הסאונד , אני יודע שזה לא הכי מעודד אבל אם הגיטרה שלך לא תהיה מדהימה מדהימה , לא תצליח באמת להגיע לסאונד שלהם ,

ניגנתי בזמנו על שתי לס פול מדהימות בשני זמנים שונים אחת הייתה וינטאג' והשניה דווקא חדשה אבל כל כך טובה , שבא לבכות ,

לשתיהן היו ממש את אותן איכויות ומשהו קסום בצליל שיש רק למשובחות בגיטרות , לתאר לך קצת ?

הצליל הכי שמן ויחד עם זה הכי פתוח שיש , דינאמיקה שלא נגמרת שמתפוצצת לך ביד ,הומוגניות ואחדות בכל תו ותו , הכלי לעולם לא סתום גם במיתרים העבים בסריגים הכי גבוהים , כשאתה סוגר את ה"טון" בפיקאפ צוואר הצליל מקבל גוון חם ומלא הרמוניות , צליל באורך שלא נגמר ...

אני זוכר בבירור שהן פשוט "שרו" לי ביד , עם מגבר מרשל קטנטן של 800 שקל

לא הייתי צריך להתאמץ כל צליל היה נשמע מההקלטות , סאונד גארי מור בשניות ,סאונד סלאש בשניות , סאונד קנופלר בשניות והכל כל כך מדויק .

באותו הרגע הבנתי שהכל שטויות חוץ מהגיטרה והאצבעות של הנגן , ושיש להם סוד לכל הגיטריסטים הללו , הגיטרות שלהם כל כך טובות שזה לא להאמין .
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 16 נוב',09 22:08   
מארשל הוציאו לאחרונה מגבר מנורות קומבו של 5W עם רמקול 10' בשם Class 5 שווה בדיקה,יכול להיות דרך לא יקרה להשיג את הסאונד שאתה מחפש.
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 16 נוב',09 22:25   
אכן באצבעות או במפרט. (או בשיניים #biggrin ,היה אומר ג'ימי הנדריקס )
אבל עדיין ,בואו נתעלם רגע מזה וגם מגיטרות העל (לבחור יש גיטרה מעולה ,אל דאגה)
ישנם סוגי דיסטורשיינים ואוברדרייב שמשנים לגמרי את האופי של הנגינה ברגע שהוא עובר דרכם ,
לדוגמא: METAL ZONE -BOSS רגלית פופולארית למדי ודי מגוונת בהשוואה לאחרות ,מה שלא תעשה תוציא סאונד מטאלי מובהק,זה האופי שלה (ללא מודינג).
גם PROCO RAT לא יביא אותו לכיוון שהוא מחפש.
וגם לא IBANEZ TUBE SCREAMER שנוטה לבלוז/רוק עם ססטיין קצר(אלא אם כן משרשרים 2 כאלה ואז יש לך סאונד של סטיווי ריי וואהן שזה עדיין בלוזי רק אגרסיבי הרבה יותר)
בקיצור, לפי דעתי דיסטורשיין/אוברדרייב זה חלק מהאופי של הסאונד הבסיסי ולא אפקט כמו שרוב האנשים מתייחסים אליו,והוא יכול לחרב סאונד של גיטרה ומגבר איכותיים או להוציא מהם את המיץ ולתת סאונד מפיל.
בהחלט שווה התייחסות לכל רוקיסט,מזדקן או צעיר כאחד.
tomshir
Expert
הודעה פורסם: שלישי 17 נוב',09 01:53   
לבחור יש גיטרה טובה אבל ...

אני רוצה להסביר משהו ,

רוב הסאונדים שאנחנו שומעים ואוהבים הם הרבה יותר נקיים ממה שאנחנו חושבים , ברוב המקרים אם היית לוקח את הגיטרה של אותו נגן שאתה אוהב , היית מגלה שהסולו בשיר המפורסם הזה והזה נוגן על סאונד שהוא לא מלוכלך באמת כפי שהוא נשמע לנו

ב - STILL GOT THE BLUES גארי מור הקליט את הלס פול שלו לתך מרשל JTM45 ישן לבוקסה של מרשל ( עם אלמנט של EV אם אני לא טועה )

זהו , אין שם לא פדאל דיסטורשן ולא בוסטר , רק האוברדרייב טבעי של המגבר , ו ... ה - SUSTAIN האדיר שיש לגיטרה שלו שגורמת למאזין לחשוב שהוא מגיע מעודף גיין , הדינאמיקה שבה הצליל מתפוצץ ומתעגל כתוצאה מזה שהכלי מגיב היטב לגיטריסט שמפיק צליל שונה מהכלי בכל פעם שהוא מנגן חזק או חלש .,

שכשניגנתי על אחת מהלס פול הטובות שדיברתי עליהן קודם , זכורה לי היטב שלסאונד של פיקאפ הגשר , היתה תחושה של כמו לנגן על WAH WAH עם פדל פתוח , סאונד מימי וקופצני אבל בלי הרזון של ה - WHA שזה סאונד שלא תוכל להגיע אליו עם לס פול רגילה , כזה ששמעתי בהרבה סולואים מפורסימים כולל כאלה של גארי מור ולמרות שניסיתי אף פעל לא הצלחתי להגיע לזה , והנה זה כאן יוצא לי מהאצבעות ללא מאמץ , מלא בהרמוניות חמות .

רציתי סאונד של - MONEY FOR NOTHING ? שמתי פיקאפ גשר סגרתי את ה"טון" די הרבה כמו שהוא עשה במקור , וזה היה שם בדיוק , ללא מאמץ .

רציתי סלאש ? עשיתי כמה כיוונים קטנים במגבר וקבלתי את - SWEET CHILED OF MINE מדהים בחצי דקה ,

גארי מור ? הורדתי את הגיין הוספתי קצת ריוורב העברתי לפיקאפ הצוואר והיה לי את - STILL GOT THE BLUES בשניות .

כל זה מגיטרה אחת , זה היה בהחלט מדהים

מה אני מנסה לומר ? את מה שאמרתי מקודם הגיטרות שלהם כל כך טובות יחסית ליצור הסדרתי שאין דמיון בכלל בין הלס פול שנגנתי עליה לכל סטנדראט פשוטה שאני אקח מהחנות שאיתה אני תמיד אהיה ליד אבל לא שם באמת , תמיד יהיה "להם" את הסאונד הזה שאני לא אצליח להגיע אליו ...

הפדאלים ושאר הצעצועים לא באמת יספקו את הסחורה אם המקור לא פחות ממדהים ( טוב לא מספיק במקרה הזה )

כשהגיטרות טובות באמת אז יש לכולן איכויות מאוד דומות ורק הבדלים באופי או בגוון אבל לא בבריאות של הכלי ( זה כולל גם פנדר טובות )

הדבר דומה למישהו שיש לו את הציוד הכי קצה והכי מדהים בעולם אבל מקליט את הזמר עם מקרופון סיני זול וכואב ... או עם נויימן U47 (לס פול ) או טלפונקן 251 (פנדר ) מבחינת גוון הצליל יש משהו בהשוואה הזאת לא ? #biggrin
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 17 נוב',09 09:17   
לא אמרתי שאין לפעמים באמת יתרונות טכניים משמעותיים לגיטרה טובה אבל.....
אם תשים לב הבחור ששאל התמקד על משהו :מגבר, וסאונד דיסטורשיין רווי גיין ועגול.
לפי דבריו יכול להיות שאין לו אפילו מגבר נורמלי אם בכלל יש לו אחד ,לעומת זאת יש לו גיטרה מצויינת ומגוונת מאוד מבחינת היכולות שלה,בהתאמות נכונות היא גם יכולה לתת סאונד כמו שהוא מחפש,שלא יסתבך הבחור עם רגשי נחיתות על הגיטרה שלו ,כי בשלב זה נראה לי שהוא מבין שמגבר טוב עם ערוץ גיין מעולה זה מה שהוא מחפש.בהחלט לא פחות חשוב מהגיטרה.
אולי אם הבחור יגיד לנו עם מה הוא משתמש כרגע(מגבר?פדאל?מע' סטריאו מעפנה?),נוכל להמליץ על משהו מתאים יותר במדוייק.
והכי חשוב אני מזכיר,להקשיב,להתאמן ולהבין מה ה"גדולים" עושים כדי שייצא ביצים בנגינה,הכל בראש.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון