Patch Bay מול חיבור מקורות באופן ישיר, פגיעה באיכות?
פורסם: שישי 27 נוב',09 07:23
אהלן חברים,
אני בעיצומו של תהליך ריאורגניזציה באולפני הצנוע, בכל אופן כרגע הגיע שלב החיווט ומצאתי את עצמי מתלבט, מצד אחד ישנה האפשרות הרגילה של העברת כבלים ממקור למקור ולנסות להעלים את מירב הכבלים בתעלה מסויימת הצמודה לקיר ואני די מעוניין להימנע מהעניין כי אח"כ כל שינוי קטן של כבל יצריך ממני להפוך עולמות. מצד שני יש אפשרות לחווט הכל לתוך PATCH BAY ולהפוך את החיים לקלים יותר, בכל אופן הפחד שלי וכאן חבויה השאלה אליכם, האם חיבור הכבלים אל הPATCH BAY פוגעת באיכות הסינגל המועבר, הרי אומנם הכבלים איכותיים ככל האפשר, אבל אני מעביר אותם במכשיר נוסף בדרך אל מקור היעד,אין סיכון בפגיעה בסיגנל המועבר? הרי זה כמו לחבר שני כבלים עם מחבר מסויים, דבר שנראה לי לא אידיאלי.
בכל אופן, חיפשתי בפורום ולא נתקלתי בשאלה בסגנון, אשמח אם תאירו את עיניי בנושא, אני מניח שאם הייתה אפשרות של פגיעה בסיגנל, לא היה שימוש במכשיר בכלכך הרבה אולפנים, אבל טוב לשמוע ממשהו שמבין יותר מאשר להמשיך להניח בעצמי.
תודה רבה, לילה טוב... _________________ "...שניים סינים עם כינור גדול ..."
אני מודע למה שכתבת, גם ציינתי את זה, אבל באולפני הקלטה גדולים, Patch Bay זה הכרח, נראה לי בלתי אפשרי לחווט את כל המקורות אחד לשני בצורה נוחה כאשר יש כלכך הרבה מהם, לעומת זאת באולפן הביתי כן יש אלטרנטיבה לPatch, לכן השאלה אם אכן קיימת ירידה באיכותו של הסיגנל אפילו בצורה המינורית שיש מהי האופציה הכדאית יותר? , אני חושב שדווקא לאולפנים הגדולים עם שרשרת הקלטה איכותית יש את הפריבילגיה להשתמש ב- PATCH BAY גם אם הוא אכן פוגם באיכות, כי הירידה נניח מ100% (למרות שלא קיים דבר כזה) ל95% היא פחות קריטית מירידה מהתחום של +-60% באולפן הביתי.
אבל שוב אתה מנוסה הרבה יותר ממני, אני רק מעלה השערות, סתם עניין שמטריד אותי (ואין סיבה שכך אני מניח). _________________ "...שניים סינים עם כינור גדול ..."
אם אתה לא חייב גישורים דינמיים (משתנים תכופות) עדיף לא להשתמש בפאץ'. אמנם יש כאלה איכותיים יותר (שיעלו כמו אחד המכשירים היקרים אצלך) אך מנסיוני בכל פאץ' ומכל סוג - מגעי מיתוג ומחברים זה סרטן, והלחמות נוספות בדרך זו מחלה. כל אלה פוגמים - ועוד איך - באיכות הסאונד, בייחוד לאורך זמן, ובתלות הדוקה לאיכות הייצור ותנאי הסביבה של האולפן.
מי שחייב חיבורים משתנים, אין מנוס מפאץ', ולעתים זה יהיה עדיף מבלאי על שינוע חוזר ונשנה של כבלים.
שאלה טובה (ואגב נענתה בעבר) _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
תודה על ההבהרה ראובן, אם הייתה התלבטות, כבר אין.
אני אשאר אולד פאשיין ואחבר את המקורות בצורה ישירה אחד לשני. _________________ "...שניים סינים עם כינור גדול ..."