אתמול ביקרתי אצל רופא והתחלנו לדבר על אולטרהסאונד על מגהרצים וקילוהרצים ואז הוא התקיל אותי בשאלה שממש לא הצלחתי לחשוב על תשובה אליה:מה הסיבה האבולוציונית שאנחנו שומעים רק מ20 הרץ עד 20 קילו?למה לא עד 40 או בכלל טווח תדרים אחר לגמרי?
וכל מי שיגיד שבשביל שנוכל לשמוע את הדיבור שלנו אז השאלה מתייחסת גם לדיבור!
תודה לעונים
אין מה לשמוע מתחת ל20,אפילו הכלבים מייללים מהתדרים האלה,
לא בא לי להתחיל לשמוע את התדרים האלה ואז גם אני איילל יומם וליל,ובכל אשמורת. _________________ יעקב רביץ - מורה לגיטרה .
כי ככה האוזן שלך בנוייה אם היית יכול לשמוע תדרים נמוכים יותר כנראה שהאוזן שלך הייתה מתאימה לזה וה20 הרץ לא היה מרגיש לך כזה כבד. חוץ מזה יש גם תדרים גבוההים לא רק נמוכים מה עם 20K ומעלה...
בסופו של דבר כל הדברים האלה הם התאמה ביולוגית והסתגלות סביבתית, אם היה צורך לטווח תדרים שונה הוא היה שם כנראה.
אני לא יודע לגבי כל חיות הטבע אבל חיות כמו לווייתנים או עטלפים משתמשים בתדרים נמוכים במיוחד או גבוהים במיוחד לצרכים שמתאימים להם, דרכו של הטבע... אפשר לחפור עם שאלות כאלו שנים. _________________ http://www.myspace.com/kwebos
יש לקחת בחשבון שהאדם ההומוספיאן המודרני לא הצתמק מענק בגובה 5 מטרים לגמד בגובה ממוצע של 1.70 מ' אלה התפתח מיצור בגודל קופיף בגובה 1.10.
כמו כן חיה שמתקיימת בלהקה צפופה לא צריכה להעביר מסרים למרחקים אדירים כמו יונקי ים (ליוויתנים) או יונקים אדירים אחרים החיים ביבשה (פילים).
המצאנו את הטלפון וVoice over IP אז האבולוציה כבר לא צריכה להעניק לנו כלי מכני המסוגל להפיק צליל באנרגיה גבוה ותדירות נמוכה על מנת להעביר מסרים למרחקים וכיוצא מזה אין לנו צורך במקלט שמיעה בעל רגישות גבוה בתדרים נמוכים אלו. _________________ www.Soundcloud.com/tomervalve - פרויקט מת.
www.Soundcloud.com/tomtomz פרויקט עכשיו.
"זה עולם אלקטרוני, קצת קשה (לסינטים) לדבר"