תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:11
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בניה עצמית של פרה-אמפ למיקרופונים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  zoharr  
תומך
בניה עצמית של פרה-אמפ למיקרופונים
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 11:59   
שלום לכולם,

אני מעוניין בבניה של פרה-אמפ למיקרופון\גיטרות.

רציתי לדעת האם יש למישהו כאן ניסיון בבניה כזו? האם יש שרטוטים וסכמאות של מודולים מפורסמים כאלו ? (כמו ה - LA2.LA4 בקומפרסורים)?

יש המלצות על אתרים וכו'

תודה
oz.omri
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 12:04   
אתה מעוניין שייבנו לך או שאתה מעוניין לבנות בעצמך?
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 12:19   
http://www.prodigy-pro.com/diy/

יתן לך מענה נרחב
Tomerttb
אני בונה לבד כמה המלצות
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 15:21   
אני בונה לבד גם קומפרסורים וגם פרא אמפים כמה דברים בנושא:
רוב הדברים שאתה בונה לבד יש לך שליטה מלאה על הרמה ולרוב החלקים הפנימיים מגיעים לרמה גבוהה ביותר
הרבה יותר ממה שאתה מקבל במוצרי מדף, מה שהופך את המוצרים למדהימים.

1) אתה צריך ידע וציוד אלקטרוניקה, ממלחם ועד מכשירי מדידה שהם לא זולים.
2) יש הרבה מאוד דברים שאתה לא יכול להשיג בארץ כמו מנורות, טרנספורמטורים, תאים אופטיים (LA) וכו, יש צורך להזמין אותם מחול
וזה לא זול + יש מצבים שתצטרך להתעסק הרבה עם מכס, מכון התקנים וכו. ישראל מה לעשות #sad.
3) בשביל להרכיב מוצר טוב תצטרך להזמין מכמה מדינות ביחד אני בונה עכשיו REDD4.7 ויש הזמנות מארה"ב (מספר מקומות)
אנגליה שוויץ סלובניה, כל משלוח כזה עולה כסף בנפרד ומגדיל את הסיכוי שהחבילה שלך תיפול לבדיקה ידנית במכס ואז יש סיפור שגם הוא עולה כסף.

לבנות לבד זה כיף גדול לדעתי ושווה את ההשקעה, מה שכן אם זה עובד בסוף יש לך מוצר שאין לאף אחד ויותר טוב מרוב הדברים המוכנים.
בהצלחה.

http://www.prodigy-pro.com/diy/
זה בהחלט המקום.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 17:20   
ישנם קיטים מעולים ולא מאוד יקרים.
ראה Jlm audio קיט הBaby animal שעושה שימוש בשנאי כניסה ויציאה.
Fivefish studios דגם הSC1 שהינו Transformless בתצורת הבסיס שלו עם אפשרות להוספת שנאי יציאה וישנו דגם נוסף המאפשר שימוש במגוון של Opamps העושה שימוש בשנאי כניסה ויציאה.
  zoharr  
תומך
תודה לעונים
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 21:23   
תשובה מרוכזת לכל העונים:

אכן, אני מתכוון לבנות את המוצרים בעצמי ולא שיבנו לי, מכל הטעמים שצוינו כאן.

1. כן יש לי ידע וניסיון. אני בוגר הנדסת אלקטרוניקה ובניתי קיטים שונים במסגרת התואר ושלא במסגרתו.
זה גובל בחוסר אחריות משווע להתעסק בחשמל ורכיבים ללא ניסיון קודם, חשמל בכל זאת...

2. לגבי ציוד בדיקה, חשבתי להשתמש בכרטיס קול משני ותוכנות כאוסילוסקופ וספקטרום אנלייזר, מלחם וכו' יש לי. יש דיעות בעניין?

3. הזמנות מחו"ל ומכס - אכן נקודה בעייתית. (ראה שרשור שלי בשם "סיפור מכס"). אז יש מכס גם על רכיבי חשמל בודדים? לא רק על מוצר שלם? תוכלו להרחיב את היריעה מעט בנושא זה ?

4. בהחלט אכנס לפורום\אתר שהמלצתם כאן ואבחר פרויקט. אני מתכוון לעדכן ולספר על הפרויקט בהמשך הדרך.

תודה לעונים !
Tomerttb
אנסה להרחיב על הזמנות ומכס.
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 23:40   
על חלקי אלקטרוניקה עד כמה שידוע לי כן יש מכס.
יש מצבים שהמוכר בחו"ל מסכים לכתוב מה שתרצה על החבילה ואז אתה יכול לשחק עם הערך ועם המוצר לדוגמא לשלוח את זה כחלק מחשב שאין עליו מכס, יש לדעת כי זו עבירה
ואם החבילה שלך תיפול לבדיקה ידנית (10%-15% מסך החבילות) אז תצטרך לעבור את הטרטור הבא:
1) להבין שהחבילה שלא מגיעה מכיון שהיא תקועה במכס ישראל ואף אחד לא מודיע לך על כך.
2) שחרור החבילה עולה כ 89 שקל, בהגעה למקום או עם עומלן מכס שעושה את השחרור בשבילך + מביא לך את זה עד הבית עולה 180 שקל.
3) המכס יכול להחליט שהוא קונס אותך, נתון לשיקול דעתו לרוב זה ערך החבילה * 2.
4) כמובן שבמקרה זה אי אפשר להתחמק ממע"מ כי הם מבררים את הערך האמיתי.

יש מוצרים כמו טרנספורמטורים שלפעמים "השם" יודע רק למה פתאום המכס דורש את אישור מכון התקנים ואז זה צרה אחרת.

* מרוב המקומות בחול להזמנת חלקי אלקטרוניקה יש מחיר משלוח די קבוע שנע בין 30 ל 40 דולר לחבילה, לפעמים יוצא שאני מזמין בערך 100 חלקים (כבלים נגדים וכו וכו) וזה עולה 30 דולר ואז אני מזמין ממקום אחר 2 כבלים אחרים וזה עולה גם 30 דולר. לכן כדאי לרכז הכול ממקום אחד כמו MOUSER שיש להם גם נציגות בארץ, אבל זה לא תמיד מתאפשר.

בהצלחה.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 09 דצמ',09 23:42   
זה לא המכס בדיוק אלה העלות הנגררת של הזמנת הרבה מאוד משלוחים נפרדים. קשה למצוא מישהו באיביי שיש לו את כל הטרנזיסטורים,שנאי אודיו,שנאי חשמל,מפסקים,פוט' ,קבלים וקונקטורים של חברה מסויימת שאתה רוצה,לפעמים צריך לעשות 3-4 משלוחים שונים/הזמנות מאנשים שונים, כך שאתה יכול לצפות למצב ששורה תחתונה (רכיבים+משלוח) רכיבים בעלות 100 דולר יעלו לבסוף 250 דולר במקרה הטוב.
זה למה בשבילנו ,אלו שלא חיים בארצות הברית (שם אפילו מסטיק בזוקה מגיע עם משלוח חינם) יותר משתלם כלכלית לרכוש קיט בו אתה משלם פעם אחת משלוח ומקבל את כל הרכיבים שאתה זקוק להם.
מקווה ששיכנעתי אותך #smile
  zoharr  
תומך
תודה על התשובות הטובות והאינפורמטיביות
הודעה פורסם: חמישי 10 דצמ',09 09:19   
אכנס עוד קצת בעובי הקורה ואבדוק... אולי באמת כדאי לי להתחיל עם קיט ולצבור קצת ידע ויכולת בתחום ...

בכל מקרה, לגבי ציוד בדיקה, יש משהו שאני צריך עוד חוץ מ- כרטיס קול, תוכנה לספקטרום אנלייזר ותוכנה לאוסילוסקופ ? אגב, יש תוכנות מומלצות שכאלו או שאני יכול להשתמש ב-WAVELAB או דומותיה ?

תודה רבה
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 10 דצמ',09 11:57   
אני לא בטוח שאתה צריך ציוד בדיקה חוץ מאבו מטר, זה לא שאתה מתכנן/מעצב משהו מ0. הפרויקטים שמפורסמים שם כבר כבר נבנו ונוסו.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון