תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:17
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  Tomer Iserovitch  
Supporter
מחקר חדש בנושא טיפול טנטון - טרפיה בעזרת מוזיקה מותאמת
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 02:59   
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8429715.stm
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 08:38   
לא יודע למי זה יכול לעזור, אבל לרוב מדובר בחוקרים וממציאים שאינם חווים את הטינטון בעצמם, אחרת היו מבינים שלרוב הסובלים מיסוך עם רעשים אינו עוזר וגם לא הגיוני, ואף עשוי להחמיר את הבעיה.
בתור טינטונצ'יק כרוני, במקרה שלי אני יודע שיש דברים אחרים שעוזרים, בעיקר שינה בריאה וחיים רגועים, ובטח לא מיסוך צלילים/רעשים.
לא מזמן פורסם על חולה טינטון שהתעקש לא להקשיב לרופא המשפחה שאמר לו שאין דרך וטיפול והלך וחקר ומצא מומחה שהצליח אפילו לשמוע את הבעיה בעצמו (נדיר, אבל במקרה הזה יש הסבר). בבדיקות MRA שהוא עבר התברר שהייתה בעיית של זרימת דם, אחד מכלי הדם שבאזור, והחסימה הזו גורמת לרעש שהוא 'שומע' (ממש כמו נחל שנתקל בסלעים בדרכו ונקודת המפגש הוא רועש ומקציף - כך הרעש הנשמע במוח, לעתים פולסטיבי בהתאם לדפיקות הלב). הוא עבר ניתוח לפתיחת הסתימה ומאז חייו השתנו.
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 10:15   
ראובן,

במקרה של הניתוח מדובר בסוג מסוים של טינטון (tinnitus) המכונה pulsatile, אשר מופיע בתיזמון עם פעימות הלב. טינטונים שהם לא כאלה אי אפשר לראות ב-MRA או בסוגי דימות אחרים. אגב, מי שכן שם לב לקורלציה בין פעימות הלב לטינטון יכול להיות שמועמד לניתוח כזה בעצמו.

לגבי הצהרות החוקרים: יש חוקרים מסוימים שיאמרו הכל כדי לקבל כותרות וכתוצאה מהן גם תקציבים, חלומו הנכסף של כל חוקר. אפילו אם המסקנות של החוקרים אמיתיות, לא הייתי סומך על העיתונות הרדודה לתרגם אותן באופן ברור. היו אינספור מקרים של חוקרים שאמרו "אולי" ובעיתון זה הופיע כ"כמובן".

אסף.
Expert
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 14:15   
אסף :
אפילו אם המסקנות של החוקרים אמיתיות, לא הייתי סומך על העיתונות הרדודה לתרגם אותן באופן ברור.

מבלי להשליך ספציפית על הכתבה המדוברת, באופן כללי אני מאוד מסכים איתך.

מצטער שאני סוטה מהנושא, אבל הנה אנקדוטה אחת מעניינת:
מחקר שהתפרסם בכתב העת המדעי Science לפני כשנתיים, מציע תיאוריה לפיה סידור האטומים שבגלעין כדור הארץ הוא בעל מבנה גבישי קובייתי.
ראו מה פורסם בעקבות זאת בעיתון "הארץ": (קישור לכתבה)
#read
הסבר קצת יותר רציני בטוקבקים מס' 7 (וגם 36 ו-43)
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 31 דצמ',09 15:39   
אסף, יש אמת בדבריך. לצערי לא הספתי למצוא את הכתבה המקורית של הפציאנט, אותה קראתי בזמנו, ואכן בכתבה שהפניתי אליה גיליתי כמה שינויי גרסה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון