Act Compatible
פורסם: ראשון 24 ינו',10 15:58
אני בדרך לקנות אחד כזה.
(נראה לי...)
מישהו ניגן על כלי כזה כבר? (אני מדבר על המקלדת השקולה)
בעיקר מעניין אותי עניין הטאץ' והסאונד פסנתר שיש הטוענים כי אינו ברמה של הימאהה (סדרת הS החדשה).
ובכלל, מה דעתכם?
תודה,
MUSIX
Expert
פורסם: ראשון 24 ינו',10 19:07
מדובר במכשיר זהה לחלוטין לNord Stage המוכר, רק בתוספת של עוד זיכרון לפסנתרים.
אני משתמש בסטייג' הישן בגירסה הלא שקולה (73 קלידים), שחולקת את אותם הסאונדים בדיוק. מבחינת סאונד פסנתר - מדובר בדגימות הפסנתר הכי אמינות ומגיבות באופן הכי טבעי שיצא לי לשמוע (אם כי האייבורי הוא מתחרה לא רע), בטח ביחס לימאהה (שהוא בהחלט בסדר גמור, ואפילו יותר מזה, אבל עדיין נשמע 'מושלם מדי' לטעמי). בנוסף, נורד מעדכנים את סאונדי הפסנתר כל כמה חודשים ומוציאים דגימות חדשות, בעיקר של כלים נוספים (ימאהה וסטיינוויי שדגומים במייקינג שונה, פסנתרים עומדים, הרפסיקורדים מסוגים שונים וכו'), שזה שיקול רציני לקניה עתידית.
הרודס, ההאמונד והקלווינט הן מהדגימות הטובות ביותר שקיימות בשוק. לגבי הסינתי המובנה - הוא בסדר, אבל אל תצפה ליותר מדי - הוא מוגבל מאד ומשמש יותר לדברים ספציפיים. שים לב שיש גם גירסאות מקבילות - הNord Electro 3 שהוא בעצם אותו דבר רק ללא הסינתי ובמקומו יש מין סמפלר פשוט, וה-Nord Piano שיצא ממש עכשיו, שכולל רק את הפסנתרים ללא ההאמונד והסינתי.
Expert
פורסם: ראשון 24 ינו',10 19:08
ד"א, יש לציין שלסטייג' יש את אחת ההברקות הכי מגניבות לפסנתרנים מופיעים - גירסת 76 קלידים. מדובר במקלדת שקולה לחלוטין וזהה לגירסת ה88, רק עם אוקטבה פחות, מה שחוסך כמה קילוגרמים טובים של סחיבה, ללא התפשרות על הטאץ'.
Act Compatible
פורסם: ראשון 24 ינו',10 21:05
הזמנתי את השקולה 76.
כשתגיע אעדכן.
תודה,
MUSIX.
פורסם: שני 25 ינו',10 03:41
בחירה מעולה .. לדעתי אין מה להשוות בכלל בין מקדלות של ימאהה לבין נורד. אלה שני חברות הם סטייל שונה לחלוטין . בעוד ימאהה פונה יותר לקהילה של workstation יותר סאונדים נקיים ונוצצים . בנורד אתה מקבל את החום ואת האמת של המכשירים האלה. ולא נוצץ ולא בטיח . אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו . נקודה . הנורד הוא כלי לעניניי טעם . והוא כלי מדהים פשוט מדהים . !
16 GB 1600 MHz DDR3
Pro Tools 12 | Ableton live 10
פורסם: שני 25 ינו',10 14:54
היי,
איפה אפשר לקנות בארץ את ה-nord stage 88?