טוב עוד חידה קטנה שמסתובבת לי בראש בזמן האחרון. לא מזמן קראתי ראיון עם ארז אייזן מאינפקטד מאשרום, וכאשר הוא נשאל לגביי המיקסוס של הקיק והבאס כאשר הם יושבים אחד על השני, הוא אמר שהוא הכין פילטר שחותך נמוכים בריאקטור, ולמעשה את הפילטר הזה מפעיל הקיק מתי שהוא פוגש את הבאס. סייד ציין עם EQ תאמת שקראתי את זה ממש הופתעתי כי לרוב וכמו שאני הבנתי לא מקובל לעשות את זה עם קומפרסור? לא? אבל לעניין רציתי לדעת איך לבצע את הפעולה הזאת והאם יש אפקט ווירטואלי( חוץ מריאקטור) שמוסגל לעשות את זה.
אני בדיוק כשאני כותב את ההודעה הזאת אני עובד על מקצב בסיסי לטראנס הבאס על סטיריאו הקיק על מונו. בחלק מהמקצב הבאס יושב על הקיק ותאמת זה נשמע מצויין אפילו יותר טוב ממונו (לפי דעתי) מה שגם אין התנגשות בין האלמנטים (מגניב) אז למה באמת באס מונו? אם אפשר סטיריאו?
יום טוב
הינה הקטע מהכתבה:
Eisen: I high-filter everything except the bass and the kick drum. Actually I made a plug-in in Reaktor that solved the issue of kick and bass. I basically made the side chain EQ in a way. Every time there is a kick, there is a high-pass filter on the bass line for example. Every time the kick plays, the bass line has a high-pass. I used to do it manually. Then I said, you know what, lets do it in Reaktor, its pretty easy.
אני לא בדיוק יכול לתת תשובה שתכסה את הנושא באופן מוחלט.
לצורך הפעולה שאתה מתאר ,הייתי מנסה Multiband Compressor כלשהוא עם Sidechain
היו סיטואציות שבמיקס רציתי להשיג תוצאה דומה (בז'אנר מוסיקאלי אחר) והשתמשתי בC4 של WAVES.
אם אני מבין אותך נכון אז C4 עם הגדרת התדר הרצוי,Attack וRelease מהירים.
הבעיה היא שאם הבאס שלך יושב באזור התדרים של הKICK לא עשינו כלום...
מקווה שהצלחתי לעזור קצת. _________________ __________________________________
Mac Pro Quad 2.8
12GB Ram
4x1TB WD HD
RME Fireface 400
Logic 9.1.6
Pro Tools 11
דרך אגב ידידי
סייד צ'יין עם איקיו נקרא בשפה המקצועית דיאסר.....
בעיקרון הוא נועד לקמפרס הברות שורקות של שין וסין..... כאשר נכנס תדר של 4K-10K הוא מקמפרס
אבל ישנם פלאגינים שיודעים לבצע את זה לגבי כול מרחב התדרים מ20 עד 20K כלומר ישנו פילטר מובנה בתוך הפלאג
דוגמא טובה היא פרו C של פאבפילטר....
וכמו שחברנו אמר, זה שארז אוהב להסתבך לא אומר שגם אתה חייב.....
תאמת בעניין הזה אני לא מסכים דיאסר למיטב ידעתי איתי הוא קומפרסור לגבוהים ולא חותך את הגבוהים באמצעות פילטר LOW PASS. בכל מקרה אם תסביר את הטענה שלך ותוכיח אותה אני עלול ללמוד משהו חדש?
דרך פשוטה ליצור סייד צ"יין על תדרים מסוימים:
שכפל את הערוץ של הבס לערוץ חדש עם אותו אי-קיו שהיה על הבס המקורי
בערוץ החדש הפוך את הפאזה של האי קיו,עכשיו אתה אמור לא לשמוע את הבס
שים עוד אי-קיו על הערוץ המשוכפל עם פילטר שחותך את הנמוכים ואחריו שים גייט
שנפתח מהקיק,שחק עם הפילטר על הערוץ המשוכפל כדי למצוא את התדרים שאתה רוצה
שהקיק ינחית.זו אחלה דרך לשלוט בתדרים.