תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:19
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם שווה לקנות פרה אמפ בתקציב מוגבל
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (150) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  icejoker  
האם שווה לקנות פרה אמפ בתקציב מוגבל
הודעה פורסם: שלישי 30 מרץ,10 12:44   
אהלן אהלן

חג שמח לכולם

אני מאוד מעוניין לקנות פרה אמפ סביר למטרת הקלטת ווקאלז ואולי קצת גיטרות אך התקציב שלי מוגבל ל2500 שקל גג
בחיפוש אחר המילה פרה אמפ באתר מצאתי הרבה מאוד מידע חשוב
אך הרבה פעמים ציינו שלא שווה לקנות פרה אמפ זולים ועדיף לחכות ולחסוך עוד קצת

שאלתי היא האם מניסיון שלכם אפשר לרכוש פרה אמפ שיביא תוצאות נחמדות בתקציב הנ"ל?

תודה מראש #smile
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 מרץ,10 19:47   
בהחלט !
זהו מחיר של פרה אמפ בסכום ביניים ,לא זול מידי (בזולים בד"כ נתקלים יותר בגימיקים ופחות בסאונד טוב).
יש ב 1100 ש"ח M-AUDIO כפול שהביקורות עליו פה בטסטר טובות.
אני הייתי ממליץ במחיר כזה לעקוב אחרי הבזאר לגבי TL-AUDIO מהסידרה הלבנה,צצו פה כמה בזמן האחרון,פרה מנורות עם סאונד שמן שמתאים לשירות ובכלל בנוי מצויין.
תשקול גם אפשרות של מיקסר 8 ערוצים עם פרה-אמפים איכותיים,אולי משהו משנות ה 80 במצב מצויין.
אבל בכל מקרה,בסכום כזה יש המון אפשרויות,וגם כאלה שיתחרו בפרה-אמפים מהקצה העליון.במיוחד אם מדובר על פרה מונו בסכום כזה.
לטעמי,תשתדל לקנות משהו איכותי שישמור על הערך שלו במשך הזמן,כדי שלא תצטער כשתצטרך להפרד ממנו.
יש כמה פרמטרים שחלקם עניין של טעם והתאמה לצרכים (מנורות או טרנזיסטורי למשל) וחלקם תורמים לסיגנל שקט ונקי(שנאי כניסה ויציאה) ,פונקציות שישמשו אותך ולא יהיו שם רק לרושם הטוב והתאמה לדינאמי או קונדנסר.
תעשה סקר שוק ,תשאל חברים ותחזור עם רעיונות ולינקים,ואז יוכלו למקד אותך יותר .
הודעה פורסם: שלישי 30 מרץ,10 20:04   
אני לא רוצה להשמע גס
אבל איזה פרהאמפים כאלו יוכלו להתחרות עם פרהאמפ קצה עליון?
בהנחה שמדברים על שקטים ונקיים...בלי לדבר בכלל על הסאונד עצמו..
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 30 מרץ,10 20:43   
רבות נאמר על בחירת פראמפ.
והשורה התחתונה שזה לא רק המחיר.
אתה בטח מקליט דיגיטלית, באיזה כרטיס קול/ממיר אתה משתמש ?
איזה מיקרופונים ?
אקוסטיקה ?
את השאלות האלה ועוד אתה צריך לשאול קודם כל את עצמך !
ואולי בתקציב הזה כדאי לקנות כרטיס קול הכולל גם פראמפ משובח (ונכון זה לא ניב ולא טלפונקן )
כרטיסי הקול מהדור החדש הם כבר מזמן לא רק כרטיס קול, הם כוללים גם המון תוספות, ניתובים, שליחות.
אפקטים ועוד.
החלטת שאתה רוצה בכל זאת רק פראמפ, קח אותו לבדיקה אצלך, עם המיקרופונים שלך, בתנאים שלך.
ובדוק, האם זה שווה את ההשקעה?
לצורך ההשוואה היית מנסה גם מכשירים יקרים בהרבה, וגם זולים יותר
ורק אז מחליט מה ואם בכלל לקנות
תומך
הודעה פורסם: רביעי 31 מרץ,10 10:47   
יד שניה דוד יד שניה
לפני כמה ימים ראיתי בבזאר סטריפ מעניין מאד של דראוומר ב-1700 ש"ח, נראה לי שווה בדיקה, כמעט ועשיתי את זה עד שקם קול ההגיון וצעק עלי שאין לי כסף וגם לא צורך באחד כרגע.

קצת המתנה ולפקוח את העיניים ויש מצב שתיפול על משהו שווה.
הודעה פורסם: רביעי 31 מרץ,10 11:07   
#thumbsup
יש ל UNIVERSAL AUDIO שני דגמים זולים ב 800$ ,אחד שפורפרתי ( דגם 610 ) ואחד גם טרנזסטורי וגם שפורפרתי (דגם 710 ) לכאלה שמתלבטים ומתלבטים ולא מצליחים להגיע להחלטה מה הם רוצים #confused
בכל מקרה,יחידה כזאת משומשת בהחלט צריכה להיות בסכום שהקצבת .ויש עוד כמה עשרות מתחרים לפחות עם פרה-אמפ באותו סכום או פחות,בגלל ש"שמם לא הולך לפניהם" אבל נשמעים לא פחות טוב בתוצאה הסופית.
עוד דבר,עלתה פה שרשרת לא מזמן על בנייה עצמית של פרה-אמפ והובאו שם לינקים של יחידות עם רכיבים פנימיים שלא נופלים משום פרה סוף הדרך שנמצא בשוק,אם אתה בעניין של אלקטרוניקה,הלחמות וכו...
הודעה פורסם: רביעי 31 מרץ,10 12:56   
חברים, ב 2500 ש"ח אין פראמפ שמתחרה עם פראמפים קצה עליון לשירה.. אתה משלם על מה שאתה שומע.
ציטוט:

אני הייתי ממליץ במחיר כזה לעקוב אחרי הבזאר לגבי TL-AUDIO מהסידרה הלבנה,

אני מאוד לא ממליץ על שום פראמפ של TL Audio , עבדתי עם כל הסדרות שלהם (כחול, אפור, לבן) וגם על קונסולות שלהם, קומפרסורים ועוד אי אלו מעבדי קול, תמיד יקר יותר מאיך שנשמע וגם באופן אישי מפריע לי שזאת חברה שמוכרת "פראמפ מנורות" וזה לא המצב.. יש פראמפ ויש מנורה, אבל זאת לא ארכיטקטורה של פראמפ מנורות אלא של פראמפ מבוסס IC שהסאונד עובר דרך מנורה אחרי שהוגבר.. מיותר לגמרי לטעמי.
ציטוט:

לטעמי,תשתדל לקנות משהו איכותי שישמור על הערך שלו במשך הזמן,כדי שלא תצטער כשתצטרך להפרד ממנו.

מסכים במליון אחוז, רוב הפראמפים ששוכבים לי ברק אפילו מוסיפים לערכם משנה לשנה כמו כלי נגינה ישן וטוב שערכו רק עולה
ציטוט:

דראוומר ב-1700 ש"ח, נראה לי שווה בדיקה, כמעט ועשיתי את זה עד שקם קול ההגיון וצעק עלי שאין לי כסף וגם לא צורך באחד כרגע.

יש לי ברק דראומר 1960 מסדרת הדגל של הדור הישן של דראומר, המכשיר נשמע איום ונורא ואפילו לא מחובר לפאצ' או לחשמל.. אשמח מאוד למכור אותו אבל אני ממש לא ממליץ עליו, פחות או יותר כמו TLA ברעיון.
ציטוט:

יש ל UNIVERSAL AUDIO שני דגמים זולים ב 800$ ,אחד שפורפרתי ( דגם 610 ) ואחד גם טרנזסטורי וגם שפורפרתי (דגם 710 ) לכאלה שמתלבטים ומתלבטים ולא מצליחים להגיע להחלטה מה הם רוצים

זאת בהחלט רמת הכניסה לתחום הקצה העליון, אבל, הדגמים הנוכחיים של UA הם בעצם סוג של Reissue של הדגמים הקלאסיים של Urei ו Teletronix רק בלי הסאונד הקלאסי.. זה נשמע בסדר גמור בפני עצמו אבל רחוק מספיק מהמקור כדי לקבל התיחסות אחרת.. יש לי זוג ערוצים מקוריים של 1108 מהקונסולה של Van Hellen שעליהם מבוסס ה 710 הנוכחי, פראמפ שעובד ב Class A עם סאונד גדול ומדוסטרט שלעולם לא ממש עבד לי להקלטת שירה. מגניב לתופים וגיטרות חשמליות אבל לא ממש עושה חסד עם שירה..

בתקציב הזה הייתי מחכה למשהו שיצוץ כאן בבזאר. אולי משהו משומש שאיגור בנה, אולי ערוץ בודד של טלפונקן שיורם לב הביא בזמנו, בכל אופן אני ממליץ לך ללכת לאולפן שמחזיק הרבה אופציות עם המיקרופון שלך ועם זמר\ת שאתה עובד איתו\ה ותאזין להרבה מכשירים כדי לגבש דעה ובסוף החלטה.

זאת רק דעתי וטעמי.. כל אחד עם מה שעובד לו #thumbsup

http://www.facebook.com/pages/TanTan-Studios/73704855169?ref=stream

http://www.facebook.com/pages/DB-Music-Studios/157025280987856
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 31 מרץ,10 13:53   
תודה על הביקורת ארן,סופסוף מישהו שמצטט אותי לא בשביל להתנגח אלא בשביל להוסיף את דעתו וידיעותיו בנוסף לדברים שנאמרו.כן ירבו.

גם אני ממליץ על הטלפונקן של יורם לב,נשמע מצויין פשוט ולעניין,לך על זה אם תמצא,את הבנייה של איגור אני לא מכיר.
הודעה פורסם: רביעי 31 מרץ,10 13:55   
ואוו כמה תגובות מעולות, תודה רבה לכולם

עוד קצת אינפורמציה לגבי המערכת עליה אני עובד

כרטיס קול: RME DIGI PAD (מהדור הישן)
מיקרופונים: RODE NT1, RODE M1
אקוסטיקה: כמה ספוגים אקוסטיים לספיגה בקיר מאחוריי

בשבוע האחרון די עוקב אחר הבזאר (יד שניה) אך לא מצאתי עדיין משהו שמתאים

האמת היא שאני לא מכיר דגמים בתקציב שלי מלבד הMAUDIO
האם ישנם דגמים בתקציב הנ"ל ששווה לבדוק יותר מאחרים?
האם ישנם דגמים ספציפים שכדאי להמנע מהם?

T-kol ציין שעדיף לבדוק אותם בבית אך האם ישנה אפשרות "להשאיל" פרה אמפ מאחת החנויות?

ושוב תודה לכולם על המידע שימושי
tomshir
Expert
הודעה פורסם: רביעי 31 מרץ,10 14:10   
אני לא יודע למה הדיון התפתח למקום של קצה עליון, והוא אפילו דיבר על "סביר" אז בואו נציע לו משהו טוב והגון ,

זאת אופציה מצויינת

זאת גם בסדר

ה- 710 שהוצעה קודם גם טובה

זאת למרות שנחשבת מעט פחות עדיין אופציה סבירה שתתאים לך
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון