תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תופים Midi
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה
  Nuallian  
תופים Midi
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 11:25   
לאחרונה חשבתי על להוסיף תופים אלקטרוניים לחדר (תופים רגילים לא באים בחשבון).
התקציב שלי לא ענק, וכל התופים האלקטרוניים בתקציב הנמוך נשמעים מגעיל ממש.

ויום אחד שחלקתי את הבעיה עם חבר הוא אמר לי שזה טיפשי, כי יש Plugins ממש טובים לתופים, לכן לא צריך תופים בכלל. זה הביא לי רעיון שכמו שיש Keyboard midi cotroller אז חייב להיות כם Drums Midi controller.
הקטע הוא, האם יש תופים אלקטרוניים שתומכים במידי, ככה שאני יכול לשים בקיובייס סט של תופים שבמקום שיופעלו בעזרת המקלדת הם יופעלו בעזרת התופים.

האם זה קיים?
תודה.

עריכה:
הבנתי שקיים, אז על איזה דגם הייתם ממליצים?
Oded
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 11:56   
קיים קיים.

כל סט אלקטרוני (כמעט) מוציא גם מידי.
אני מקליט מידי תופים דיגיטאלים
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 12:59   
של רולנד ,אומנם סט ישן TD7
וEZDRUM ויוצאים לי הקלטות מדהימות
אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך דוגמה ,שלח מייל
http://www.telesky.co.il/userinfo.php?id=34
kerennitzan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 13:28   
מצטרפת לשאלה.
גם אני רוצה סט אלקטרוני הביתה #drummer
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 13:43   
נו - מה השאלה?
יש. זה קיים. זה עובד מצויין.
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 15:49   
הבנתי שקיים, אז על איזה דגם הייתם ממליצים?
אם זה MIDI אז לא חייבים משהו שעולה כל כך הרבה, בסך הכל אני לא מתופף מקצועי
Oded
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 16:41   
רק עכשיו ראיתי את העריכה שלך.
להבא, דברים כמו "הבנתי שקיים, על איזה דגם הייתם ממליצים" אפשר (ורצוי) לכתוב כתגובה, כמו שעשית בסופו של דבר, ולא לערוך את ההודעה המקורית... #thumbsup ככה אני (וכל מי ש"מנוי" לשרשרת עליה הוא הגיב) מקבל מייל שנכתבה תגובה, ויכול לקרוא את התגובה.
אגב, העברתי את הנושא לפורום תופים מפורום סאונד מקצועי. להבא, אנא שים לב.

בכל מקרה, לעניין:
המחיר של הסט נקבע משני מאפיינים עיקריים:
1) הפדים עצמם - לפד עצמו יש חשיבות גדולה מאוד. גם כאן ההבדלים ביניהם מחולקים לכמה קריטריונים:
1. Feel. לפד עם Mash יש פיל שקרוב יותר לזה של תופים אקוסטיים, והוא בדרך כלל גם ניתן להחלפה כאשר הוא מתבלה. לפד סיליקון בדרך כלל יש Feel פחות דומה. בכל מקרה, אפילו שההבדל ביניהם גדול, אף אחד מהם לא באמת זהה לדבר האמיתי. כאן בתמונה, למשל, הטמטמים הם מסיליקון והסנר מMash:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
2. גודל - גדלים שונים מרגישים שונה, ותורמים לתחושת ה"אמיתיות" של הסט.
3. מספר חיישנים - יש פדים עם מספר חיישנים שיכולים (בשילוב עם מודול מתאים) להבין כמה רחוק מהמרכז נתת את המכה (שמעתי שגם הולך לצאת בקרוב פד שיוכל לדעת בדיוק היכן נתת את המכה, מה שבשילוב עם מודול מתאים יכול להוביל לתוצאות מרשימות מאוד). כמו כן, ישנם פדים בהם יש חיישן נפרד לRim, מה שנותן עוד אפשרויות סאונד.

2) המודול. המודול הוא זה שמקבל את המידע מכל הטריגרים ומתרגם אותם לסאונד תופים. בהתייחסות לשאלתך המקורית, המודול הוא גם זה שמתרגם את המידע מהטריגרים למידי. לכאורה, אתה לא צריך מודול "משוגע" אבל גם המודולים נבדלים במספר קריטריונים:
1. מספר הפדים שאפשר לחבר אליהם.
2. תמיכה ב3way triggering למצילות עם שלושה חיישנים למשל (רגיל, פעמון וקצה + choke).

במקום מודול אתה יכול לקנות משהו כמו הTMC6 של רולנד שהוא זול בהרבה. הוא מאפשר לך לחבר עד 6 טריגרים (קח בחשבון שהיהאט יכול לתפוס לך שתי כניסות, תלוי בדגם ההיהאט שתבחר, וכך גם מצילה עם 3way triggering), והוא מתרגם אותם למידי, מבלי לייצר סאונד ועם אפשרויות בסיסיות בלבד.

היום, לדעתי, רולנד מובילים את השוק עם פער גדול לפני המתחרים. אבל, המחירים שלהם בהתאם.

תגדיר לעצמך צרכים בהתאם להבדלים שתיארתי, לך לנגן קצת בחלילית (אם מעניין אותך רולנד) או במקומות אחרים (יש גם לימאהה ולAlesis ואולי לעוד יצרנים) ותרגיש את הפדים השונים. נסה לנגן מבלי להקשיב לסאונד, כדי שתוכל להתרכז בהרגשה.

אחרי שתבין כמה ההבדל בFeel משמעותי עבורך, וכמה פדים אתה צריך, תגדיר לעצמך מה מתאים עבורך, ואיפה זה עומד ביחס למסגרת התקציב שלך.

בכל זאת, גם אם תלך על האופציה הכי זולה, אתה לא יוצא מזה בלי נזק של כמה אלפים. חבל להסתמך על מלים של אנשים במקום ללכת, לבדוק ולהרגיש בעצמך.

בהצלחה!
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 17:14   
עודד, הדגשת שרולנד מובילים ת'שוק אך יקרים משמעותית. האם שווה לרדת ב"פירמה" כדי להוזיל ת'מחיר, או שמדובר במוצר נחות?
נגיד ימהה/אלסיס? יש להם דגמים ראויים שהם זולים יותר מרולנד?
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 17:17   
ווואו תודה רבה על ההשקעה הרבה!
אשמח אם תאשר אותי במסנג'ר
Oded
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 14 אפר',10 17:25   
קרן, למען האמת אני לא מכיר מספיק את המוצרים האחרים. לי יש TD-12 של רולנד.
שווה לבדוק ולראות בעצמך איך הנגינה עליהם מרגישה - ממה שראיתי בזמנו, לדעתי אין באמת מה להשוות, ולטעמי הההפרש במחיר היה מוצדק. אבל אני מניח שזה מאוד סובייקטיבי.

Nuallian - המסנג'ר אצלי במחשב נפתח פעם אחרונה לפני הרבה... הרבה... שנים #smile כנ"ל לגבי ICQ. הנה הורדתי אותם מהפרופיל, כי הם באמת לא פעילים אצלי כמעט אף פעם.

בכל מקרה, אם יש לך שאלה שלא נוגעת לכולם אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית (כאן למטה - בכפתור "פרטי"), אבל קח בחשבון שיכול להיות שזה יעניין עוד אנשים, אז אפשר לכתוב כאן - או בהודעה חדשה.

ברוך הבא לאקט #sorry
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » תופים וכלי הקשה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון