תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 08:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
באס פסיבית, אקטיבית ושינויי אלקטרוניקה בבאס
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בס - Bass
  yoni zohar  
באס פסיבית, אקטיבית ושינויי אלקטרוניקה בבאס
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 08:02   
מה ההבדל בין באס פאסיבית לאקטיבית? מכל הבחינות (סאונד, מבנה, תכונות, ואפילו מחיר)
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 11:31   
גיטרה אקטיבית או פאסיבית (נכון גם לבאס וגם לגיטרה חשמלית). המונח מתייחס לאופן הגברתו ועיבודו של סיגנל חשמלי שמקורו בתזוזת מיתר וקליטתו ע"י הפיקאפ (ים).
לאחר שהסיגנל החשמלי נקלט ע"י הפיקאפ, הוא אמור לעבור למגבר שיגביר אותו ואז לרמקול, אך בדרך למגבר הוא צריך לעבור התאמה ועיבוד. מי שיבצע את את ההתאמה זהו הפראמפ. בפראמפ רגיל, פסיבי, ישנם כפתורי שליטה שיעצבו את הסאונד. אך הם יאפשרו רק חיתוך. כלומר הנחתה של תחום תדרים. פעולת ההנחתה אינה דורשת מתח חשמלי ולכן פראמפ כזה נקרא פאסיבי.
בדרך כלל פראמפ פסיבי גם יהיה יותר מוגבל מבחינת תחומי התדרים שניתן לשחק איתם. לדוגמא פנדר שבגיטרות הפאסיביות שלה יש רק כפתור טון אחד.
לעומת זאת פראמפ אקטיבי יאפשר לך גם להגביר את תחום התדרים. כלומר BOOST. ובדרך כלל יתן מבחר גדול יותר של תחומי תדרים שניתן להגבירם או להנמיכם ,כמו לדוגמא במיוזיקמן שבה יש באס, מיד , היי. כלומר יש מעיין איקיו של שלושה תחומים, שמאפשר הגברה או הנמכה של 3 תחומי תדרים. פראמפ חייב להכיל מעגל אלקטרוני שיאפשר את כל זה, ומעגל כזה צריך מתח חשמלי שניזון בד"כ מסוללה של 9V ולפעמים שתי סוללות.
בקיצור גיטרה אקטיבית יש בה סוללה וגיטרה פאסיבית היא בלי סוללה.
לרוב גיטרות אקטיביות יהיו יקרות יותר מגיטרות פאסיביות, אלא אם כן מדובר בגיטרה וינטאג' פאסיבית ישנה וטובה כמו פנדר פרסיג'ן 57 או ג'אז באס 72...או אם מדובר בגיטרת סאמיק אקטיבית ממש גרועה.

לגבי מה יותר טוב?
אין דבר כזה לא טוב. יש לא אוהב. :wink:
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 19:17   
יש כאן כמה אי דיוקים... בראש ובראשונה, יש הבדל בין פריאמפ אקטיבי על הגיטרה/בס (שהוא לא רק אי.קיו. אקטיבי אלא גם מבצע קדם הגברה מסוימת של האות לפני הגיעו למגבר - בגלל זה אגב לעתים תמצא שתי כניסות או כפתור כלשהו להתאמה לבס אקטיבי ופסיבי במגבר) לבין פיקאפים אקטיביים.
לעתים תמצא גיטרות/בסים עם שילוב של פיקאפ אקטיבי ומעגלי טון/ווליום פסיביים, או פיקאפים פסיביים ופריאמפ אקטיבי.
כאשר מדובר בפיקאפים אקטיביים אפשר בעצם לחשוב על זה כאילו הפריאמפ יושב בתוך הפיקאפ - אבל המטרה היא אחרת - להגיע לאיזשהו תפקוד מסוים של הפיקאפ בלי לשנות את הוויירינג במעגלי הווליום/טון הפסיביים יותר מידי. יש סטים של תחליפי פיקאפים לבסים פסיביים שנועדו לעשות את ההתקנה סטנדרטית (ולכן אולי קלה) יותר בדיוק ככה.

לגבי המסקנה - זה באמת עניין של טעם. לא תמיד גיטרות פסיביות יהיו זולות יותר גם כשמדובר בגיטרות איכותיות. בגיטרות אלקטרוניקה אקטיבית תפסה פחות מאשר בבסים משום מה.
ושוב, התוצאה בסופו של דבר היא הקובעת.

הערה: השינוי במעגלי הווליום/טון הפסיביים בא לידי ביטוי בשימוש בפוטנציומטרים אחרים, לדוגמא פיקאפים אקטיביים מסוימים של EMG אמורים להתאים ספציפית ל 25Kohm ולא ל 250 או 500 שנהוגים בגיטרות פסיביות דומות.
הרבה מידע אפשר למצוא באתרים של יצרני פיקאפים וגיטרות.

דוגמאות מהאתר של סימור דנקן:
-ככה מחוברת p-bass פסיבית:
http://www.seymourduncan.com/website/support/schematics/standard_pbass.html
-וככה p-bass עם פיקאפים אקטיביים:
http://www.seymourduncan.com/website/support/schematics/active_p-bass.html
שים לב לשינוי בערך הפוטנציומטרים.
Maorsa
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 20:11   
שאלה לי...

אין דרך להשתמש בפאנטום של המיקסר כספק כח לבס אקטיבית?
אומנם הבטריה בבס מחזיקה לי הרבה זמן, אבל יש הבדל בין בטריה חדשה לבטריה בת חודשים וזה מורגש בסאונד (לפחות לי...)

astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 20:28   
אם הייתה לך יציאת DI בגיטרה, אולי היה אפשר לסדר משהו.אל תשכח שיש גם הבדל במתחים.
דווקא פעם היו גיטרות שהתחברו ישירות לחשמל. כמו אלמביק שהיו הראשונים לבנות באס אקטיבית. פרקטי זה לא.
Maorsa
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 20:48   
מצאתי ברשת באיזה אתר נידח (THE BOTTOM LINE) ט'ראד שפרט כיצד אפשר לחבר את הבס לפאנטום בעזרת שינויים בחיבור הבס (מיציאת מונו לסטריאו כשה- מוליכה זרם, ה+ מוליכה את הסיגנל והSLEEV את ההארכה).

אני לא מתלהב מלעשות שינויים בבס שלי (לפחות באלקטרוניקה) אז אני ארד מזה...

אם מישהו מעוניין בט'ראד:
http://www.amstadt.com/tblarchive/VOL2/100-199/bl142.html

תחת העוגן: re: ever phantom power your active bass

#guitarist
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 21:30   
http://www.godinguitars.com/godinmultintrop.htm
זה אמנם לגיטרות, אבל תסתכל על מה שכתוב לגבי ה duet output section...
מה הבעיה שלך עם בטריות? מקסימום מתקינים כזה משהו חביב שמאפשר החלפה מהירה...
Maorsa
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 22:18   
זו בדיוק הכוונה שלי...
חבל שלא מייצרים גם בס אקטיבית בצורה הזאת...

ולגבי בטריות:
אין לי בעיה עם אחת, שתיים...אבל יש לי 7 פדלים שדורשים בטריות ועוד את הבס...
אומנם בבית כמעט כל הפדלים עובדים עם שנאי, אבל יוצא לי גם להשתמש בהם עם פדלים - ובטריות 9V זה עסק יקר...

שלא לדבר על כל הפעמים שהשארתי את החיבור בבס וגמרתי בטריות סתם...
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 22:27   
לגבי ה-DUAL OUTPUT
יש גיטרות מסויימות שיש להם גם יציאת DI. אני מאמין שיש אפשרות גם לקבלת פאנטום. אני מדבר על WAL , ALEMBIC כדוגמה ובטח עוד כמה. בטח מדובר בגיטרות מהליגה היותר יקרה. גם GODIN הם גיטרות יקרות.

לגבי שכיחת הקבל ובעקבות זאת בזבוז הסוללה,
א. הפוך את הוצאת הקאבל מהגיטרה בזמן שלא מנגנים להרגל.
ב. יש גיטרות שבהן יש מפסק שבורר בין מצב אקטיבי לפאסיבי. השתמש בו. אם אין כזה בגיטרה שלך, אני בטוח שזה דבר שקל להוסיף.
Maorsa
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 13 אוג',02 22:37   
יש הרבה דברים שהפכתי להרגל ומדי פעם אני שוכח לעשות (כמו SAVE אחרי כל כמה טייקים בלוג'יק בזמן סופת ברקים....)

יש דרך לנטרל את מעגל הפרה אמפ של הבס ולהשתמש בפרה אמפ אחר שיש לי?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בס - Bass

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון