תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 14:59
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קלאסית מוגברת - המלצות ושאלות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  avish  
קלאסית מוגברת - המלצות ושאלות
הודעה פורסם: שני 24 מאי,10 15:03   
היי כולם,
חבר חדש פה בפורום, התנצלותי על חוקים ואתיקה שאני דורס מבלי משים ...
אני בטוח שהמקצוענים פה שונאים את השאלה, אבל בכל זאת: אני מחפש קלאסית מוגברת (cutaway), בתחום שבין 2000-3000 ש"ח. אני לא מקצועי, אבל כבר גם לא ילד ומאז שחזרתי לנגן (הרבה בוסה נובה, ובתכל'ס הכל) די השתפרתי. אני יודע שהתשובה הנכונה היא "מה שנשמע לך טוב ומרגיש לך נוח", ואני אמנם בדרך לסיבוב חנויות קצר במרכז תל אביב, אבל ברגע שהמוכרן אומר לי "תקשיב לסאונד החם של הגיטרה" אני נאבד. מה לעשות, לא מצליח, ובטח שלא ב-10 דקות של נגינה בחנות להחליט מה טוב יותר / פחות ...
מבין האופציות שכבר נתקלתי בהן, ישנן את האדמירה, טאקאמין, מנואל רודריגז ומרטינז. יתרונות / חסרונות / המלצות ?
ברגע שיהיו לי מודלים יותר ספציפיים בראש, אעדכן.
תודה!
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 24 מאי,10 15:51   
ברוך הבא לפורום.
תקשיב ,באמת אין הרבה מה להגיד לך על קנייה של גיטרה חוץ מתנגן עליה,תרגיש אותה, תתחבר עליה ותקשיב לה.
אל תקשיב לאף מוכר,אל תקשיב לאף מומחה,גיטרה זה כמו חברה חדשה,
אתה לא תקשיב לאף אחד אם התאהבת בבחורה ,אפילו אם יגידו לך שאתה משוגע כי יש לה ריח של דג מעושן מהפה.
תעשה סיבוב חנויות,לך עם מצב רוח נכון לקנייה,
תרחיק את המוכרים ממך,אם נדלקת על גיטרה מסויימת אפילו מהתצוגה אל תבקש חדשה מהקופסא כי היא תשמע אחרת.
אחרי שנדלקת על הגיטרה והיא בתקציב שלך,חבר אותה להגברה ותקשיב איך היא נשמעת.
בהצלחה #thumbsup
re:
הודעה פורסם: שלישי 25 מאי,10 00:43   
א. בגדול בתוך השאלה שלך כיסית כבר את כל הקשת... גם במותגים שהזכרת (הייתי מוסיף לרשימה גם את יאמהה ולורקה), וגם בגישה.
וקיבלת חיזוק רציני מאחד מתותחי הפורום פה.

ב. בכל אופן מאחר ועברתי מסכת דומה בעברי הרחוק, אני מקווה שאתרום משהו מנסיוני הדל:
1. מבין המותגים שציינת, אני מכיר מקרוב חבר שבסוף בחר במרטינז ומרוצה מאוד.
2. באופן כללי חשוב שתשמע הרבה גיטרות. אתה לא תשים לב לסאונד השמן של גיטרה ספציפית אלא אם כן שמעת לפניה גיטרה דקיקה ורזה (לפחות לא בשלב הזה שאתה עוד מתחיל לקלוט את הצבעים והניואנסים).
ולהיפך - גיטרה יכולה לצלצל לך "פעמונית" וצלולה, רק כי לא שמעת אחרת מצלצלת ממנה...
ונכון שאין לדבר סוף, אבל מאחר וגם ככה אתה מוכוון תקציב, חשוב שתשמע כל מה שניתן בטווח הזה.

אני בזמנו לפני הקניה ממש התאהבתי בגיטרה ספציפית. לא שמעתי שום דבר אחר וגם לא רציתי. היא היתה נוחה, צלצלה לי טוב באוזן, (גיטרה SAMICK) , ועם הגברה די פשוטה, אבל סיפקה אותי.
ואז יום אחד חבר שלי השאיל לי יאמהה שלו להופעה וכל כך הסתנוורתי מהסאונד ביחס למה שהואזן שלי התרגלה לשמוע, שלא בדקתי יותר - פשוט הזמנתי כזו יאמהה... שהיא אגב, גיטרה נחמדה מאוד, אבל היום אני כבר יודע שהייתי ממשיך לבדוק...

לכן לך אחרי הלב שלך, אבל אל תסתפק בהתאהבות ממבט ראשון. תן עוד כמה מבטים.
ותשתדל שתנאי הבדיקה יהיו זהים ככל שניתן (אם אתה בודק למשל את הסאונד בחיבור להגברה, שים לב ששיטת ההגברה דומה - PA לעומת מגבר וכו', אקוסטיקה של חדר...)

3. פעם זו היתה עצה יותר רלוונטית אבל היום כמעט כולם משתמשים בפיקאפים של הגדולות (פישמן, שאדו, LA), ועדיין כדאי לבחון איזה סוג פיקאפ מותקן בגיטרה.
4. אם יש מוט לאורך הצוואר (טרסווד) זה בהחלט מהווה יתרון, שלרוב לא נמצא בגיטרות קלאסיות. מונע התעקמות של הצוואר, או לפחות שומר עליו ישר ככל שניתן...
לא על זה יקום ויפול אבל כדאי שיהיה.
5. לא שולל לפזול גם למותגים פחות 'נחשבים' כמו וושבורן וקורט.
6. ואחרון - (ללא חשיבות לסדר) , תוך כדי בדיקות שים לב גם למה חשוב לך בגיטרה, אתה אוהב צוואר שטוח (כמו למשל באדמירה) ורחב, או עגול ושמן, או עגול וקטן? שים לב לאקשן (מרחק המיתרים מהצוואר - למרות שזה בד"כ בר כיוון), המרווחים בין המיתרים עשויים להשתנות קלות בין סוגים שונים של גיטרות...

זהו, בהצלחה #thumbsup
  avish  
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,10 14:06   
היי כולם,
תודה על התגובות. טוב, כמה סיבובים פה במרכז העיר (איזה כיף שאני חי בבועה)העלו כל מיני ממצאים. אני לא אלאה אתכם בכל המודלים, בכל זאת, וזה נרמז פה למעלה, גיטרה לא קונים בפורום אלא בחנות. בכל אופן, אחת הגיטרות המעניינות שמצאתי (מיוזיכל, אלנבי) היא manuel albenize , ספרדיה עם גשר רחב יותר מכפי שאני רגיל. העניין הוא שלא מצאתי עליה שום רפרנס ברשת ... מישהו מכיר? האחרת שאכן מצאתי מעניינת היא הימאהה: פה פה נכנס האנטי הטבעי לקנייה בכלי-זמר (סתם בגלל שהם רשת, לא משהו אישי) וטיפה המחיר.
ועוד שתי הצקות קטנות לקוראים הנכבדים והמנוסים: אני משום מה מחפש אחת עם cutaway, האם זו התעקשות הגיונית או שאפשר לוותר (דעתכם, כמובן, זה לא שאלת כן / לא)? אותו דבר עם הגשר הרחב - אני רגיל לצרים יותר, השאלה אם קל ונכון להתרגל לצורה שונה - אני בעל אצבעות של אנטי פסנתרן ...
תודה!
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,10 14:17   
אני ממליץ לך לנסוע למרסלו רייך בחדרה ולשמוע קצת גיטרות יותר רציניות ממה שיש במרום וכלי זמר (וגם במחירים סבירים).
אפאריסיו, בורגט בעיקר (הקארילו יקרות מידי לתקציב שלך).
באדמירה לא הייתי נוגע.
בכללי אני נגד קלאסיות מוגברות. קלאסיות טובה היא קודם כל גיטרה אקוסטית במהותה. וקידוח והתקנה של פראמפ פוגע בגיטרה. פיאצו מתחת לגשר מפחית מיכולת העברת האנרגיה מהמיתרים לטופ.
אני הייתי קונה גיטרה טובה, ואז מחפש פתרון הגברה לא פולשני (אם באמת אתה צריך הגברה - קודם כל תענה על השאלה הזאת - אני מבי שאתה לא נגן מקצועי). יש פיקאפים נדבקים, יש קונדנסרים יעיודיים שמורכבים על הסאונדהול, כל מיני פתרונות.
אלבניז בונה גיטרות טובות - אני מכיר בעיקר מפורומים של גיטרות קלאסיות, לא ניסיתי ולא ראיתי אף אחת אף פעם (אני מנגן בעיקר קלאסית בשנתיים האחרונות אחרי 25 שנה של חשמליות).
אני בייתי מוותר גם על הקאטאווי - שוב - תשאל את עצמך אם באמת צריך. אפשר להגיע בקלות עד הפסק ה-15 לפחות בקלאסית רגילה, ומעל לזה עם הזזת היד. האם באמת קריטי לך הפגיעה הזאת במבנה האקוסטי של הגיטרה? כמה באמת אתה משתמש בגבהים האלה בגיטרה קלאסית?
אם כבר קאטאווי ומוגברת, כרנאה שימאהה זה לא הבחירה הכי גרועה שתעשה. הם סה"כ נותנים תמורה טובה למחיר, ויודעים לעבוד.
אם אתה באמת הולך על קלאסית טובה, אני הייתי הולך על גיטרה ספרדית טובה ולא יפנית ממפעל ענק.
אני לא מבין את הקשר לרוחב הגשר? אתה מדבר על המרחק בין המיתרים?
כנראה שזה הרוחב התקין/תקני של גיטרה קלאסית. הצוואר והגשר הרחבים מאפשרים שליטה טובה יותר בפריטה באמצעות האצבעות.
דווקא לסגנון לטיני, בוסה וכו' - אני לא חושב שזה קריטי. זה חשוב יותר בקלאסית או פלמנקו.
רמירז
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,10 21:22   
אני מנגן בעיקר קלאסית ואקוסטית ואני ממליץ לך על רמירז מוגברת אמנם עולה הרבה יותר אבל אין מה להשוות לשום גיטרה שמסתובבת בחנויות בתל אביב.
לך למרום ותבקש משמוליק לנגן על הרמירז המוגברת עם הקאט אווי...אתה תיפול.
בהצלחה,דני מגד.
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,10 22:42   
אני לא יודע על איזו גיטרה ספציפית מדובר, אבל אני בכלל לא נפלתי מרמירזים בטווח המחירים שהבחור ציין.
רמירזים ברמות הגבוהות יותר בהחלט כן. אבל הרמירזים הנמוכות (במחירים של 5000 ש"ח) לא עלו לדעתי על גיטרות אחרות שעולות חצי.
הודעה פורסם: שישי 28 מאי,10 10:53   
איך לא שמעתי שאמרו פה מיוזיק סנטר, יש להם גיטרות לא רעות בכלל.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון