תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:44
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  adirsab  
שלום לכולם מבקש עזרה לטיפול בחדר. מצורף שירטוט.
הודעה פורסם: שבת 29 מאי,10 12:22   
עברתי השבוע לדירה של 2 חדרים חיברתי תציוד בחדר שינה שבתיכנון לסטודיו ביתי פתחתי קיובייס שמתי קיק ויש הידהוד בחדר. נקשתי על הקיר שממולי והופה קיר גבס. בנוסף יש רעש מהצד של הרחוב (בנין מגורים חלון פונה לכביש) ואני מאמין שאני מרעיש לשכנים בגלל אותו קיר גבס. מה אפשר לעשות:
א. בקשר להידהוד
ב. הרעש מבחוץ
ג. הרעש לשכנים
ד. פתרון לקיר גבס?
האם יש פיתרונות זולים למצב הזה? (עד 1000 ש"ח) יש לציין שאני שוכר את הדירה ואני לא מתכוון לשבור קירות או משהו #smile הרמקולים שיש לי עכשיו הם פשוטים jbl creature 2 יש לי מוניטורים ADAM A7 בהזמנה שצריכים להגיע. מצורף שירטוט של החדר עם פרטים .תודה.
אדיר.

http://www.f2h.co.il/5595183223486 - קישור להורדה/פתיחה של השירטוט.
guyogev
הודעה פורסם: שבת 29 מאי,10 17:43   
בתור התחלה אני הייתי הופך בין המיטה לעמדת עבודה שלך.זה גם יפתור את בעיית הסטראו שנוצרת בגלל הדלת וגם ירחיק את הרמקולים מהשכנים של הקיר גבס.
בקשר להדהוד צריך להביא חומרים סופגים, זה כמה מאות שקלים.
לחסימת רעש אתה צריך מסה. אני מניח שלבנות עוד קיר לא בא בחשבון. אתה יכול לתלות על הקיר גבס שטיח כבד, אולי אפילו דפיוזר מעץ אם בא לך לבנות כזה, אולי זה יעזור. אותו דבר בקשר לחלון.
UV
Supporter
הודעה פורסם: שבת 29 מאי,10 21:30   
הפיכה בין עמדת העבודה למיטה יכולה לדעתי לעזור מעט בעניין הרעש לשכנים.
בקשר להדהוד - אם הוא דומיננטי בתדרים נמוכים לא תוכל להקטין אותו משמעותית באמצעות ספוגים אקוסטיים או צמר מינרלי, אלא אם כן תשתמש בכמות גדולה יחסית הממוקמת בפינות החדר - מה שכנראה חורג מהתקציב שציינת. כמה נסיונות עם המרחק של הרמקולים מהקיר שמאחוריהם יכולים לעזור.
בקשר לרעש מהרחוב - איזה מין חלון יש שם? אם הבעיה היא חוסר אטימות בין החלון למשקופים ניתן לשפר מעט את המצב בעזרת גומיות אטימה הנדבקות לחלון ולמסגרת. אם יש ארגז תריס צריך לבודד גם אותו, למשל ע"י לוח עץ מלא או גבס מצדו הפנימי של מכסה ארגז התריס. סגירת תריס יכולה כמובן לעזור, ואם אפשר לתלות וילון כבד השגת שיפור נוסף. כל זה ללא הוצאות כבדות.

פתרון לקיר גבס יכול להיות הברגת שכבה נוספת של לוחות גבס על הקיר הקיים. קרוב לוודאי שהשיפור יורגש אבל לא מדובר בשיפור מאד משמעותי.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 מאי,10 01:31   
לגבי ההדהוד, שים לב לדבריו של UV. הדהוד אפשר לפתור על ידי ספיגה בתדרי גבוהים ותדרי אמצע, מה שתוכל להשיג עם ריהוט, שטיח, ספה, וכו'.

לגבי הרעש, שכח מזה. בטח אם אתה לא מוכן לבצע שינויים מהותיים בדירה ובטח ובטח לא בתקציב שציינת. הדבר היחיד שתוכל לבדוק הוא האם החלונות\דלתות אטומים לאוויר כשהם סגורים. אם לא (למשל אם יש חרך מתחת לדלת) בדוק אם תוכל לאטום אותו איכשהו.
תודה רבה לכל העונים
הודעה פורסם: ראשון 30 מאי,10 18:22   
לגבי ההפיכה בין המיטה לעמדת העבודה זה במשא ומתן עם החברה שרוב הסיכויים שאני מפסיד #smile
לגבי החלון - כן יש ארגז תריס שצריך לבודד, יש חוסר אטימות בינו למשקופים שצריך לטפל והתריס גם לא נסגר עד הסוף בגלל מזגן שתקעו בו. וילון כבד אפשר להשיג.
לגבי הקיר גבס - האם הברגה של לוחות גבס+דפיוזר מעץ+שטיח עבה+ספוגים זה משהו הגיוני שיכול לתת פיתרון? כאילו ליצור מסה כמו שנאמר?
ראיתי מקום שמוכר ספוגים 50X50 ס"מ עובי 5 ס"מ ב70 ש"ח ליחידה. 10 ספוגים יעלו לי 700 ש"ח שזה בתקציב. האם כמות זאת יכולה לפתור בעיות ואם כן באיזה סידור כדאי יהיה להשתמש?
שוב תודה לעונים אתם עוזרים לי מאוד
אדיר
UV
Supporter
הודעה פורסם: שני 31 מאי,10 07:20   
לגבי הקיר גבס - כדאי שתגדיר במדוייק מה הבעיה שאתה רוצה לפתור. ספוגים ודיפיוזרים מאחורי הרמקולים לא יעזרו לך למניעת הדהוד ולא להגדלת המסה של הקיר.
יש לך גם בעיה של מידות בחדר בגלל מימד הגובה והרוחב שלו שהם זהים - 3 מ'. אם אכן הם זהים בדיוק הדבר ייצור הצטברות לא אחידה של גלים עומדים בתדרים שאורך הגל שלהם רלוונטי למידה זו. ניתנו כאן בעבר הסברים על התופעה ע"י גדולים ומומחים ממני ויש גם מחשבונים ברשת המסייעים בחישוב התדרים הבעייתיים. חפש room mode calculator.

לא בטוח שבאמצעים הצנועים שלך אפשר לפתור את הבעיה ובטח לא ע"י ספוגים (שוב, אם ספוגים או צמר מדובר בכמויות גדולות ובמיקום בפינות).

יכול להיות שדווקא במקרה שלך עדיף ללכת על מלכודת בס מכויילת, אם יש לך ידיים טובות וסבלנות אולי זהו הפתרון האפקטיבי ביותר לבעיית ההדהוד בנמוכים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון