תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
headphones Burn in
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  hazaya  
headphones Burn in
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 09:26   
יש לי שאלה שנורא מעניינת אותי

לאחר שרכשתי את הסנהייזר HD380 PRO החלטתי לעשות burn in ולנסות לפתוח את האוזניות ולהביאן למצב אופטימלי.

חקרתי קצת את העניין ונראה כאילו התהליך אכן עובד אך הדעות חלוקות ויש אנשים שלא חוו שום שינוי,לא לטובה ולא לרעה.

מישהו כאן ניסה את העניין ומוכן לשתף ולספר על התהליך.
איך הוא בנה את הפלייליסט של התדרים ? ( אם הוא בחר בדרך של להריץ תדרים )
מה הזמן המומלץ לתהליך לאוזניות כמו שלי?
האם אחרי התהליך הוא חש בשינוי כלהוא?

כל הערה,הארה או תובנה תתקבל בברכה

תודה

תחזיקו אצבעות לאוסטרליה במשחק הלילה #clap

audiosonic

Phone : +61 740 941 145
E-mail : audiosonic@live.com.au
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 10:17   
היי יקי/רי, איך באוסטרליה?
מענין שהנושא הזה עולה דווקא עם אוזניות מסוגים שנחשבים "יוקרתיים" או איכותיים.
התהליך הזה, 'יישון' זהו, מתיימר להושיב את נתוני ההתקן יותר קרובים לאלה המוצהרים בידי הייצרן. זה נשמע כבדיחה גרועה של אודיופיילים, והאמת כאן מועטה, שלא לדבר על לא הגיונית.
תהליך הבלאי המלאכותי כביכול, לא יכול להשפיע על הרבה דברים באוזניה להוציא הסליל והדבק שלו. אלה, מן הסתם, ועוד באוזניה הנחשבת איכותית, מבוקרים לנתונים המוצהרים של היצרן עוד במפעל, ונבדקים בפועל לפני יציאה ממנו. חימום יתר של הסליל ומכאן 'הגמשת' הדבק לא ממש באים לשפר את מה שהיצרן הכתיב, לשנות אולי כן, אבל שיפור זה כבר נושא לוויכוח או בדיקה לגופה של כל אוזניה. ואין כאן ענין של אופטימיזציה אלא קירוב למצב "משופשף".
אוזניות זה לא יין, ותדר קבוע עשוי אולי לא להזיק לה במיידית, אבל לקרב את הסליל ו/או הדבק לנקודה פגיעה יותר לאותם רגעים בעתיד שבו היא תיתקל בעוצמה חזקה, פידבק וכדומה. [קבצי יישון לדוגמה)
אני מאמין שלא היית רוכש אותן אם הן לא היו עם נתוני התחלה מתאימים לך, אז למה לשנות-כביכול? כדי שזה יישאר קבוע פחות או יותר בסאונד ולא ישתנה לך לאורך זמן?! (ההצהרה שבגדר התעלול)
האפשרות שתחוש בהבדל, ועוד לטובה, או לאורך זמן, שווים לסיכוי שתתרגל לסאונד שלהם ותוכל להשתמש בהן לניטור מוסיקה. ממש כמו רמקולים. אז אם עבודה רגילה אמורה ליישן ולייטב אותן, אז אני הייתי, אם כבר, מצדד בתהליך הטבעי.

ובנושא דומה: לגבי שמיעה ממושכת באוזניות - סכנת היחרשות!
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 13:59   
היי ראובן
תודה על ההסבר . #clap
איך באוסטרליה? האמת שמעולה,באמת שלא יכול להיות יותר טוב.
סיפרתי בקצרה לפני כמה ימים,לפני שקניתי את האוזניות על מעללי בחודשים האחרונים ,זה יעדכן אותך #wink
אני באמת חושב שהתמזל מזלי ואני גר במקום מדהים.
אם תרצה לראות את האיזור שאני גר בו ,בבקשה . #smile

אז כמו שהבנת,החלטתי בסוף ללכת על הסנהייזר ואני מרוצה עד השמיים.
עכשיו כשהסטודיו גם מתחיל לקבל צורה ויש אינטרנט אני חוזר לקרוא וקצת להשתתף בפורום.
ומאחר ואין יותר מדי מוסיקאים,טכנאים או אנשי התחום באיזור שאני מתגורר בו,מקור המידע היחידי שלי הוא הנט ובמיוחד הפורום הנהדר הזה.

הבעיה היחידה שיש לי עם האוזניות הוא חוסר קל בנמוכים ,אבל לפחות זה משהו שאני מודע לו ואדע איך לטפל ואם הזמן כאשר האוזניות קצת ישתפשפו אני אדע אם חל שיפור או שלא.
חוץ מזה האוזניות מדהימות באיכות ובנפח,מאוד קלות לנשיאה ,גמישות וחסינות למכות קשות וזה מה שהופך אותך לאוזניות דו"ש לסטודיו ולתיקלוט .
ובאותו נושא ,האטימות שלהן יוצאת מן הכלל והן מאוד נוחות על האוזניים גם אחרי זמן ממושך של שימוש.

ReuvenM :
אני מאמין שלא היית רוכש אותן אם הן לא היו עם נתוני התחלה מתאימים לך, אז למה לשנות-כביכול? כדי שזה יישאר קבוע פחות או יותר בסאונד ולא ישתנה לך לאורך זמן?! (ההצהרה שבגדר התעלול )

שאלה קצת טריקית,נצא מנקודת הנחה שהיישון באמת עובד ,מאחר ומצד אחד כטכנאי אתה מעוניין לקנות אוזניות וישר להתחיל לעבוד ו/או לשמוע את מה שאתה מצפה לשמוע במצב הכי טוב ( נקרא לזה לצורך העניין )של האוזניה מבלי לעבור את תהליך היישון .
אבל מצד שני ישנו את הפיספוס בחוויה של התהליך,כלומר לחוות תוך כדי שמיעה או עבודה בסטודיו את השיפור ועל ידי כך ללמוד את הפלוסים והמינוסים של האוזניות.

תודה ראובן על ההסבר, הגיונית אתה מאוד צודק אך השאלה הנשאלת ,מדוע אם כן טכנאים מנוסים עדיין מנסים להוכיח את הטענה שזה כן עובד?
אני בהחלט אלך על הכיוון של להשאיר אותם כמו שהם ולתת לזמן לעשות את לו.

הנה ניסוי שעשה דייב ראט האגדי בנושא :

אני ממליץ גם לקרוא את התגובות לסרטון .הדעות כמובן חלוקות .

audiosonic

ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 14:41   
ציטוט:
מדוע אם כן טכנאים מנוסים עדיין מנסים להוכיח את הטענה

מהנסיון שלי עם טכנאים וותיקים, בארץ ובחו"ל, ככל שהגיל שלהם עולה כך נתונים פסיכוטיים מקבל חיזוק וקיבוע (כמו אצל כל אחד, רק בהעשרה מקצועית של התחום שלנו ושאר העוסקים בו). זה לא צחוק, אני אומר את זה בעצב רב, ולא ארחיב על סגנון הדיבור וההסבר שלו, אך לגופו של עניין, גם רמקול, מיקרופון, או כל דבר מכני או אלקטרו מכני, יש לו בלאי מהרגע שהתחיל לפעול. אין כאן למה להשוות אחד לאחד, כי גם אלה שיושנו בתהליכי וודו, ימשיכו להתיישן בתהליך 'נורמלי'. אז איפה אנחנו עומדים בדיוק?
אולי נריץ תהליך יישון על כוננים. אמנם שם זה אחד או כלום וקשה להוכיח דברים וירטואליים, אבל אפשר להגיד שאם מריצים כונן לכמה שעות, ההקלטות יהיו שמנות יותר, או שכל האזורים הדפוקים בכונן כבר ימופו לפח... #biggrin
יש להבחין בין "הרצה" לבין בלאי. בעבר היו משאירים הרצות למשתמש הקצה (ראה רכבים לדוגמה, וזאת כדי שמה שאמור לקרות יקרה עם הפעלת הרכב, כמו שחרור ברגים, כיוונים, נזילות וכו'), אך ככל שאמצעי הייצור והבקרה השתכללו, כמו גם החומרים, תהליכי הרצה ובדיקה כאלה נעשים במתחם המפעל, ביחס ישיר למוניטין של כל חברה, וזאת כדי לשמור על נתוני קצה אחידים ככל האפשר. לא רק, חלק מתהליכי בדיקה אלה נעשים רובוטית לחלוטית, ועוקפים טעויות אנוש (אלה האוטומטיים לעתים מקשיחים את הטיפול במוצר כדי לבדוק עמידות ואורך חיים).
ועוד דבר, אוזניות שומעים עם האוזן, לא עם מיקרופון #smile
אגב, אתה גר באחלה מקום #thumbsup
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 15:13   
#clap
אחלה הסבר, אתה צודק לגמרי.
צודק גם לגבי הפסיכוזה של הטכנאים הוותיקים ( חוץ ממך ,ראובן #biggrin ).
בהחלט ניתקלתי בלא אחד ולא שניים שהפסיכוזה השתלטה עליהם לרמות של דיבוק . #lol

ובהזדמנות זו אני מזמין את חברי הפורום שמגיעים לטייל באוסטרליה ומגיעים לצפון לבוא לבקר גם את המקום וגם אותי .

audiosonic

Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 15:40   
מקום מדהים,לקחתי את ההזמנה ושמתי בכיס האחורי של המכנס. #thumbsup
עניין הקרוונים פופולרי באוסטרליה כמו שהוא פופולרי במדינות אירופה בקיץ? (לגרמנים למשל אין אילת,יש קרוואן פנטהאוס לכל משפחה והם מתנחלים לחודשיים ליד כל מני אגמים קפואים שהטמפרטורה לא מדגדגת להם בכלל). #biggrin
  hazaya  
הודעה פורסם: ראשון 13 יונ',10 16:26   
בהחלט.
אוסטרליה נחשבת לאחת המדינות הכי נוחות בעולם למטיילים בקראוונים .
לא יודע אם זה קיים בעוד מדינות אבל כאן ישנם אתרי קראוונים ללא תשלום שניתן לעצור ללילה ,יש שירותים מקלחות לא במצב הכי אסטטי אבל עובר( ללא מים חמים ) ואין חשמל להתחבר לקראוון,רק תאורת האתר,אבל עדיין נוח, חוקי והרבה מטיילים מעדיפים את זה .
אצלנו החניה ללילה היא אמנם בתשלום אבל יש מקלחות מסודרות ושירותים נקיים, מכונת כביסה ומייבש , כמובן חניה בחלקה עם חשמל וללא ובריכה .
והקראוונים שאני רואה כאן לא מביישים דירות פאר בתל אביב. מאות אלפי דולרים .
שלא לדבר על הוילות #wink
היתרון בלטייל באוסטריה בקראוון ובכלל אפילו טיול אוהלים הוא שבצפון ,האיזור שבו אני גר שהוא איזור טרופי,רוב השנה חם.
גם כשקריר אני עדיין הולך עם קצר ולא קר.
אז כשקיץ בשאר חלקי אוסטרליה אצלנו גם חם ומאוד התיירות קצת יותר דלילה, ורוב המטיילים מטיילים באיזור הדרומי יותר ,לכיוון סידני ודרומה למלבורן, היכן שיותר סביל.
וכשחורף בדרום אצלנו עדיין חם ואז מתחילה עונת התיירות כאן וכל המטיילים שבורחים מהחום עולים צפונה ואז מתחילות החגיגות.

כן,גם כאן מאוד נפוץ לטייל לתקופות מאוד ארוכות וקורה שהם שוכחים את עצמם ונתקעים במקומות נידחים ,גם אצלנו יש מטיילים שגרים כאן כמה שנים,אחרי שטיילו ,הגיעו לכאן ופשוט התאהבו באיזור.

audiosonic

הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון