תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוניטורים בתקציב קצת בעייתי, אני אשמח אם תוכלו לייעץ
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  Mental Adir  
מוניטורים בתקציב קצת בעייתי, אני אשמח אם תוכלו לייעץ
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 02:54   
התקציב שהצבתי למוניטורים הוא עד 4,500-5000 ש"ח מקסימום, אני כבר כמה זמן בהתלבטות, קראתי מליון ואחד פוסטים לגבי מוניטורים בתקציב הזה, בפורומים בחו"ל ובארץ, כמובן שזה הרבה עניין של טעם אבל מעבר לזה קשה לגבש החלטה סופית.

ככה בעיקרון המוניטורים צריכים לעבוד בחדר שעדיין לא מטופל אקוסטית (אבל אני כן מתכנן טיפול אקוסטי, יש לי כבר חלק מהחומרים , לדוגמאת פלטות עץ וחומר "snow-white")

התכנון היה לעבוד בחדר מסויים שיהיה אולפן למוזיקה 3X3 ריק מריהוט ואני אחליט מה לשים בו, אבל כנראה שלא ייצא לפועל ולכן זה יהיה בחדר השינה בו יש ריהוט,ארון, מיטה זוגית וכו' גודל החדר בערך 4.5X4

העיקרון הוא לגבי המוניטורים, בתקציב הזה הדגמים שקיימים הם:
Yamaha HS80
KRK Rokit 8
Mackie MR8

עוד מוניטורים שנכנסים בתקציב אבל עליהם לא השגתי הרבה מידע:
Behringer B3031A
Roland DS-7

חרשתי את הרשת בכתבות וסקירות, היום במקרה ייצא לי לראות את ה- Yamaha MSP7 שגם נכנס בתקציב, ולמען האמת התגובות עליו טובות (הקטע הוא שהמוניטור הזה הוא 6.5" ביחס לאחרים שהם 8")

הרבה אמרו לי לא להתפשר, לחסוך עוד טיפה ולקנות את ה- ADAM A7, בעיקרון זה לא עניין של חסכון, לצערי אין לי לב לשלם 7,200 ש"ח על מוצר שבעיקרון מהווה תחביב בשבילי ולא יותר מזה. (ועוד כשיש לי את ההוצאות על הציוד הנוסף מסביב+קורס שעשיתי)

רציתי לדעת את דעתכם וההצעות שלכם בין 3 המוניטורים שלמעלה, וה-MSP7 כנגד אם יש מקום להשוואה למראות השוני
*אני יוצר בעיקר טראנס (אפריקה/דארק), חשוב לי עומק ודיוק באזור הנמוך, הבאס כמובן

תודה.
torgoffer
לטעמי ה-HS-80M
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 02:58   
#thumbsup
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 03:02   
בעיקרון ע"פ ההרגשה רציתי לסגור על ה-HS80 באמת, וזהו.
אומרים שהוא מדוייק מאוד, איכותי ונותן תמורה טובה מאוד ביחס למחיר

מערער אותי הקטע שחלק מהאנשים אומרים שדווקא באזור הנמוכים והמיד-ריינג' הוא פחות חזק, ואני חושב שזה חסרון לסגנון המוזיקה שאני יוצר (ושוב, גם אם זה עניין של טעם, את העניין הזה קראתי בכמה וכמה פורומים ובתגובות של אנשים שונים)
UV
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 08:53   
כמה נקודות שנאמרו כבר בעבר:

- מוניטור אמור לעזור ביצירת מיקסים שיישמעו טוב ככל האפשר על מגוון רחב ככל האפשר של מערכות סאונד. לכן, מוניטור טוב לא בהכרח יישמע טוב יותר עם המיקסים שלך לעומת מוניטור פחות טוב, אלא יגרום לחשיפת הבעיות במיקסים באופן כזה שתוכל לתקנן כהלכה והתוצר המוגמר יהיה טוב יותר.
- מוניטור תמיד עובד בתוך חדר נתון ולפעמים שינויים בחדר או בחירת חדר מתאים משפיעים הרבה יותר מטיב המוניטור.
- מוניטור הוא גם עניין של טעם אישי, הרגל והיכרות. החלק החשוב ביותר הוא לדעת איך המשוואה מוניטור+חדר מעבירה את המיקס לעומת העולם שבחוץ.

מכל הסיבות האלה, מוניטור יקר ובעל שם לא בהכרח יעשה את עבודתו טוב יותר ממוניטור "עממי" יותר. הדרך הנכונה לדעתי לבדיקת מוניטור היא לבצע עליו מיקס ואז לבדוק איך המיקס עובר במערכות אחרות. אם זה בלתי אפשרי, הייתי לוקח מיקס עם כמה בעיות קטנות - שירה שלא יושבת לגמרי נכון ביחס לפלייבק, בס קצת מרוח וכו' - ומנסה לבדוק איזה מוניטור חושף יותר את הבעיות ואיזה מוניטור פחות. קשה מאד לבצע בדיקה כזו בחנות ממוצעת ולכן אם אפשר לקבל את המוניטור לבדיקה בבית זה הטוב ביותר.

מכל המוניטורים שציינת אני מכיר רק את הברינגר. אני לא מת עליו אבל לא פוסל על הסף.
itayabr
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 10:21   
קניתי את ה- MSP7 ואני מבסוט ביותר!
ממליץ
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 11:28   
תודה על התגובות.

UV, כמה דברים:
ע"פ הדברים שאמרת, המוניטורים העיקריים שעומדים בדברים האלו ע"פ תגובות רבות ברשת הם ה- HS80 ו- MSP7 של ימאהה
לעומת זאת שמעתי על ה- Mackie תגובות וחלק מהאנשים אמרו שהם "מייפים" את הסאונד

בקשר למיקס, אין לי כ"כ מקום לעשות בו מיקס עם 2 המוניטורים, אולי ללכת לחנות ולשמוע מוזיקה שאבחר, לא אידיאלי, במיוחד כשהאוזן מסתגלת קצת מהר ומהסיבה שאני די "מתחיל" בעסק יהיה לי קשה לשמוע שינויים גדולים אני מאמין

האמת שה- MSP7 ע"פ הרשת לא נופלים אפילו מה-HS80, אבל המידע והביקורות שאני מצאתי לגביהם קטן מאוד ביחס לביקורות האינסופיות של ה HS80
אני חושב שההתלבטות האמיתית שלי היא ביניהם

תודה שוב
itayabr
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 20 יונ',10 19:08   
זכור לי שהשוויתי בין שניהם כמה פעמים בחנות ואת ה- MSP7 אהבתי הרבה יותר.
הודעה פורסם: שלישי 22 יונ',10 22:31   
האם יהיה משמעותי לחסוך עוד קצת כסף וללכת על ה- ADAM A7
ע"פ ההבנה שלי עם המוניטורים האלה You can't go wrong והם כבר נמצאים בכמה רמות מעל

מה דעתכם על העניין?
במקום כל ההתלבטות אני יכול לחכות עוד חודש אם זה משמעותי ושווה
yanukav
תומך
הודעה פורסם: שלישי 22 יונ',10 23:10   
מוניטור זה רק עניין של טעם אישי,
לכל מוניטור יש חסרונות, גם לאלה שעולים 20 אלף, מוניטור זה לא כרטיס קול, כל אחד נשמע שונה לחלוטין.

אינטרנט זה מקום טוב לשמוע את השמות בתקציב אבל לא יותר מזה בהקשר למוניטורים.

אתה רוצה את המוניטור האידיאלי בשבילך ואתה מוכן להשקיע? תשקיע זמן.
תתקשר לכל החנויות הקרובות אליך, תסביר להם שאתה מתלבט בקשר לחברות אחרות ושאל אותם אם אפשר לקחת ליום יומיים את התצוגה הביתה (תגיד להם שחנויות אחרות נתנו לך #smile ).
אם לא לך לשמוע אותם בעצמך עם אותם דיסקים של המוזיקה שאתה אוהב, וכמה מיקסים שלך.

קח את הזמן שלך, תבין שהתהליך הוא לא למצוא מוניטור, אלה להבין מה אתה רוצה (בגלל שזאת הפעם הראשונה שלך)

תבין גם שהרבה אנשים ממליצים על המוניטורים שהם קנו מתוך חיזוק ההחלטה שלהם והרגשה יותר טובה עם הבחירה שלהם וזה לא מה שאתה מחפש,
אושהם צודקים והמוניטור נהדר, אבל מתאים להם, זה לא אומר שזה מתאים לך.

ומנגד (וכדי שלא תתחרבש אם זה יותר מדי), תזכור שלא משנה איזה מוניטור תקנה, אתה תלמד אותו ותבין את החסרונות שלו מול מערכות אחרות וגם תתרגל אליו.
  Mental Adir  
הודעה פורסם: רביעי 23 יונ',10 00:15   
בטוח שקודם אשמע את המוניטורים הנבחרים כדי להחליט, ושוב אני יודע שזה עניין של טעם אישי אבל כמות האנשים שממליצים על מוניטורים מסויימים היא גדולה ביחס למוניטורים אחרים באותם תקציבים אפילו.. וזה אומר משהו לגביהם

אין לי אפשרות לקחת מוניטורים אליי להתנסות כי אין פה חנויות באיזור שאני גר שמתעסקות עם זה (פרט לכלי זמר... שאני לא מאמין שיש להם מה שאני מחפש)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון