Act Compatible
פורסם: שני 28 יונ',10 07:09
אתה צודק! ה"קור" הוא באמת לא סינטי, אלא שלט מתוחכם, שמנגן תוכנה מהמחשב . . .
שני האחרים הם סינטים, כאשר לדעתי - הקורג יותר "מגניב" - אבל קשה לתפעול וליצירת סאונדים אישיים שלך.
הנובה, נראה כבר סינטי "אמיתי", כזה שקונים בשביל "סינטיסייזר". יש לו פוליפוניה יותר עשירה, יותר משחק של ניתובי סאונד, ונראה לי שאם אתה מבין סינתזה - תהנה ממנו יותר מכל השניים האחרים.
לא מכיר: אבל לטעמי:
1. ה"קור" עמוס ומפוצץ באפשרויות וסאונדים, עד כדי כך שנופלים לאותם פריסטים, ומרוב עצים לא מוצאים את היער....
הוא יותר נגן דגימות עם אופציות עשירות בשינוי הסאונד.
2. הנובה: סינטי טוב ועשיר הרבה יותר מהקורג, מבחינת סינטזה לשמה.
3. הקורג - יש לו את הקטע שלו, את השם וההיסט(ו)ריה מסביבו, אבל לדעתי, מה שיש בקורג, תוכל לעשות בנובה. בדוק האם לדגם זה של הקורג יש תוכנה המאפשרת ניתובים ו"חפירה" מעמיקה יותר בסינטזה עצמה (בדגם החדיש יותר שלו הדגם - יש) אז כבר תוכל ממש להשתמש בו כסינטי ולעצב ולבנות את הסאונדים האישיים שלך...
מה אתה מחפש בכלל - כשאתה אומר "סינטי"?
Act Compatible
פורסם: שני 28 יונ',10 08:17
אז ככה: אני לא מומחה לסינטזה (יש פה חבר'ה ממש אלופים בעניין זה) אבל כשאני חיפשתי סינטי טוב ונוח לתפעול כהתחלה - המליצו לי על הנובה (מצאת כזה יד-שניה?)...
הקורג מכשיר חמוד מאוד, אבל מסורבל מבחינת התיכנות (בהנחה שאתה לא רץ על בנק הסאונדים המוכן מראש = פריסטים).
אני אישית, לא הייתי בוחר ב"קור", בגלל שתי נקודות עיקריות:
1: הוא "עשיר" מדי בסאונדים, אין לו את הייחוד שלו, ומרוב צלילים שוכחים מה רוצים. . .
2: צריך להדליק מחשב בכדי להשתמש בו...
האחרים הם כבר סינטים עצמאיים, שאם יצא לך לפגוש ולנגן עם חבר'ה, פשוט תיקח את המכשיר איתך, חבר אותו למיקסר/הגברה/מוניטורים ותתחיל לנגן. אתה לא מוגבל. זה הראש שלי. (גם כדי לעבוד וללמוד את הסינט - לא צריך יותר מאשר להדליק את הסינטי, לחבר אותו למוניטוים ולנגן . . . הרבה פעמים המחשב מוסיף הסחות דעת).
תבין, זה הראש והדיעה שלי... אני התאהבתי בסינטים ואני שם לב שהמכשול העיקרי שלי זה המחשב (שמעיף אותי לכיוונים אחרים, אינטרנט, תפעול המחשב . . . ). אני בא לסינטים מכיוון של נגינה, לכן מבחינתי - "הדלק ונגן" זו הגישה המועדפת.
לגבי הסינטזה: אם יש לך תיאבון - לך על זה. תחום מגניב, מעשיר ועמוק מאוד. אתה יכול ללמוד מעט ובפשטות בתור התחלה, את הבסיס והמושגים (ממקורות באינטרנט, מחברים, שאלות וכו') ואח"כ - אם תרגיש שאתה מקבל עוד ועוד תיאבון - לך ללמוד באופן מסודר ומעמיק. יש לי 2 המלצות מעולות עבורך...
עוד חומר למחשבה: הקורג הוא כאן להישאר (אמנם החליפו דגם, מיקרו קורג XL) אבל זה הבייבי שלהם. לא יעזבו אותו.
הנובה - לעומת זאת - הולך ונהיה "וינטאג'". אז יכול להיות שאם תבחר בו - בנוסף לחווית הסינטזה - יהיה לך מכשיר שלא לכולם יש, מה גם שהוא עשיר מבחינת אפשרויות ויכולות . . .
פורסם: שני 28 יונ',10 08:30
תודה רבה על העזרה נתת לי המון חומר למחשבה. עדיין אשמח לקבל יותר פרטים על הקור 2 האם הרכישה שווה?
יום טוב לכולם
פורסם: שני 28 יונ',10 11:32
לגביי הקור 2: לא קנייה שווה
לגביי הmicrokorg: מכשיר ממש נחמד יש הבדל מהותי בין הmicrokog ל kmicrokorg xl לxl יש מסך שמראה כל פרמטר ברזולוצי של אחוזים
וגם הווקורדר שלו יותר משוכלל כי אפשר לישלוח לווקורד כל סאונד {עוד 16 פרסטים} במקום רק את סאונד הווקורד היעודי
וגם המיקרופון שלו הרבה יותר איכותי
לגביי הנובה: מכשיר נחמד אבל העבודה יותר מורכבת מהקורג, עם אתה מחפש באאס מעניין אני ממליץ לך על הבייס סטיישן של נוביישן
באאס אמיתי