תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:51
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
חיבור לפטופ בהופעה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  bamba12  
חיבור לפטופ בהופעה
הודעה פורסם: שבת 17 יול',10 09:30   
היי,

שאלה לגבי הופעה חיה (ובכלל).
יש לי לפטופ (ללא אבלטון, או תוכנת מוזיקה אחרת) שאני רוצה לחבר למיקסר/מגבר ולנגן ממנו (בעזרת מדיה פלייר) משהו שישתלב עם שירה וגיטרה אקוסטית.
עקרונית היציאה של הלפטופ היא יציאת מונו רגילה של אוזניות.
כשניסיתי לעשות את זה באולפן הקלטות זה רק עשה המון רעשים ולא יותר מזה.

יש לי אפשרות נוספת לחבר את הלפטופ לכרטיס קול חיצוני (M-Audio) ואז אותו לחבר למגבר וכו' (אבל את זה לא ניסיתי).

השאלות שלי הן:
1. למה נוצרו רעשים כשחיברתי את היציאה הרגילה של הלפטופ?
2. האם חיבור דרך כרטיס קול יפתור את הבעיה?
3. איך מחברים באופן מקצועי לפטופים בהופעות וכו'? (אשמח להסבר מפורט)

תודה רבה
tamirpod
הודעה פורסם: שבת 17 יול',10 14:00   
סתם, בלי קשר... יציאת האוזניות מוציאה סטריאו, לא מונו.

1) הרעש נבע ככל הנראה מכך שהמחשב היה מחובר לחשמל, והארקת השנאי גרמה לרעשים. הפתרון המהיר והפשוט ביותר הוא חיבור ללא הארקה, 2 פינים במקום 3. ***** יש פתרונות שלא יסתיימו במותך מחישמול חס וחלילה ****** זה הפתרון המהיר והפשוט... אחי עובד כך כבר חודשים.

2) כרטיס קול לא יפתור את הבעיה של הרעשים, אך ייתן לך "סאונד" יותר טוב - מאחר ויש לו ממירי DAC (תקרא בוויקי מה זה אומר) טובים יותר ממה שיש לך בתוך המחשב. בנוסף זה ייתן לסאונדמן אפשרויות טובות יותר לחבר אותך אליו (ולא דרך חיבור בננה קטן, עם מתאמים למשהו שיתאים למיקסר שלו).

3) אני לא עובד בהגברה, נשאיר את זה למומחים... אבל הרוב המוחלט עובדים עם כרטיס קול קטן ונייד, מחובר ל DI (לרוב דרך XLR) שהולך ישירות לקונסולה.

מקווה שעזרתי.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 17 יול',10 18:59   
1. לא שנאי אלא ספק ממותג. אסור לנתק ארקה אם קיימת.
אומנם המחשב עצמו מקבל מתח נמוך כי הוא כבר אחרי הספק, אבל זאת לא גישה בריאה לחיים.
3. כרטיס קול טוב עם יציאות ליין מאוזנות וחזקות לא חייב DI בכלל ויכול ללכת ישירות למיקסר גם ממרחק גדול.
חיבור XLR לא שייך לעניין כי גם TRS הוא מאוזן וקשה לדחוף יציאות XLR לכרטיס קטן. אבל אם עוברים על מולטיכבל ב99 אחוז מהמקרים הכניסה למולטי תהיה באמת בXLR, אבל זה בסה"כ עניין של מתאם
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון