תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הטמעת מקלדת שליטה "בתוך" שולחן עבודה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Yehuda_K  
הטמעת מקלדת שליטה "בתוך" שולחן עבודה
הודעה פורסם: שני 16 אוג',10 11:13   
שלום חברים,
אני מתעתד לבנות לעצמי שולחן עבודה חדש לסטדיו,
אני קלידן וכל הפתרונות שמצאתי עד היום לעבודה נוחה פשוט לא עבדו...
לא מגירה נשלפת (בעייה בגובה המקלדת) לא להניח אותה לצידי (כאבי צאוור/גב) ולא על השולחן עצמו (חוסר מקום לעכבר מקלדת ועוד.)
לאחרונה נתקלתי במקרה במקלדות האלו : http://www.doepfer.de/Controller_Casebolt.htm
מאד נדלקתי על הרעיון של מקלדת ממש בתוך השולחן עצמו אבל........

ידוע לי שרק האלקטרוניקה שייכת ל - doepfer והקלידים עצמם באים מחברת - FATAR ואני קצת חושש , יש להם שם לא מי יודע מה... (תקלות וכו')

מישהו עובד עם המקלדת הזו?
האם מישהו התנסה בפירוק שלה והרכבה בתוך שולחן?
יש למישהו נסיון עם מקלדות אחרות שניתנות להטמעה בסגנון הנ"ל?

תודה לכולם!
טוב
הודעה פורסם: שני 16 אוג',10 11:24   
זה די מדהים מה שקישרת פה, ורק מוח גרמני יכול לחשוב על כאלו פתרונות, אבל כל מה שציינת נכון . אי אפשר להניח מקלדת של פטר כזאת גדולה על השולחן, אין מקום אפילו לכוס קפה או מאפרה למעשנים שבינינו #smile , והמגירה לא תמיד יציבה ומחזיקה משקל רב, מצריכה עוד 2 טון של חומרים כבדים על השולחן, מגושמת, ובנוסף לא מאפשר נגינה יציבה. הפיתרון הגרמני הזה,נראה מדהים ונראה טוב ובטוח שגם מגיב טוב, פשוט זה מגיב כמו פסנתר עם רגליים יציבות ומקנה לך workflow שלא יהיה בכל קונפיגורציה אחרת, זה מדהים אותי שאנשים לא ויתרו והביא פתרון יפה ואלגנטי כל כך...ועכשיו לפרקטיקה.

אתה או כל אחד יכול לבנות שולחן כזה במידה ויש לך את הכישורים .
לבנות שולחן או להזמין מנגר על פי מידות זה לא בעיה.
את המקלדת אתה יכול לפרק ממקלדות זולות יותר מהפאטר שנחשבת ליקרה ( אך איכותית מצד שני)
אם יש לך ידיים באמת טובות ואתה יודע מה אתה עושה לך על זה, יותר מזה , אתה תהיה ככל הנראה הראשון שיעשה את זה, אני אישית מוכן לקנות ממך אחד אם זה יהיה במחיר סביר ואמין, וכך גם אנשים אחרים שעובדים בקונפיגורציה טובה.
לגבי פטר. fatar ידועה באמינות שלה בכל מה שקשור לחוית המשתמש של פסנתרים, הם פיתחו מערכת מסורבלת ורגישה שמדמה את הפטישים של הפסנתר האקוסטי ומעבירה אותו בשפת מידי לפקודות רלבנטיות. המערכת שלהם נחשבה בזמנו לטובה ביותר בתחום, לראיה מספר מקלדות של roland ואם אני לא טובה גם המקלדת השקולה של clavia nord piano משתמשת במכניקה של fatar... למרות שבזמנו היה להם אתר עלוב והם אפילו סגרו לאיזו תקופה או מכרו את הבעלות מכל מיני שיקולים שלהם ,הם נחשבים לאמינים ויציבים מאוד.
לפתוח על המערכת של פאטר\ עשיתי את זה , אך לא למטרת בנייה אלא לניקיון, וזאת למרות שאיש מיומן ידע להעביר את זה למקלדת זה לא שווה לעניות דעתי את הhussle אבל מצד שני אין לי מושג כמה זה עולה
אבל אם תחליט ללכת על זה אני בטוח שההרכבה תהיה מאוד ידידותית למשתמש וגם באתר מצויין שהם ישלחו לך את הכל בflight case , אם תחליט ללכת על זה - אני רוצה תמונות!

http://www.giladchatsav.com
  Yehuda_K  
תודה
הודעה פורסם: שני 16 אוג',10 12:19   
תודה על התגובה GC

אין לי אומנם ידיים שמאליות אבל התכנון העתידי שלי לפנות לנגר ולא לבנות את השולחן לבד.
הלבטים שלי כעת הם רק בנוגע למקלדת, מה שציינת לגביי -FATAR אמת ויציב לפחות בנוגע לאיכות המקלדת וכו' .
בנוגע לאמינות שלה שמעתי/קראתי דברים קצת שונים ממה שציינת (הלוואי ואני טועה..)
ונראה לי קצת מסורבל לפרק כזו מקלדת מתוך השולחן כל חצי שנה ולשלוח למעבדה,
לכן רציתי עוד קצת חוות דעת על המקלדת של FATAR וכמו כן, אם מישהו ניסה בארץ את הפיתרון הזה של הטמעה בצורה הזו.

שוב תודה ואשמח לעוד תגובות.
הודעה פורסם: שני 16 אוג',10 12:47   
מגניב מגניב מגניב!

הייתי לוקח מקלדת מהחדשות, הזולות והנפלאות של CASIO - כן כן...
החבר'ה שם התחילו לכוון לשוק המקצועי ויש להם אחלה מקלדות. אני אישית רכשתי לעצמי PX330 שמשמשת אותי רק כמקלדת שליטה להופעות וחזרות (לא ממש בדקתי אפילו את בנק הסאונדים שלה שאמור להיות לא רע בכלל.) מכיוון שהיא קומפקטית, משקלה פחות מ 12 ק"ג (!), המחיר ללא תחרות, והטאץ' ממש ממש סבבה (זו דעתי כפסנתרן).
הPX330 היא היקרה יחסית בסדרת ה PRIVIA אבל יש עוד אופציות מעולות של CASIO ואפילו זולות יותר (פשוט ללא פיצ'רים וסאונדים נוספים).

בהצלחה עם הפרויקט נראה כיף ומגניב לאללה.
הודעה פורסם: שני 16 אוג',10 13:30   
מגינב לאאלה
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון