פורסם: ראשון 01 ספט',02 13:17
אני צריך לעשות מיקס לקטע שאמור להיות מושמע בטלפון, רציתי לדעת מה אני יכול לעשות במיקס או במסטרינג שישמע טוב?
זה ממש ממש דחוף אז אודה לכם עם תעזרו לי....
S.Supporter
פורסם: ראשון 01 ספט',02 17:42
תתחיל בזה שאת הליך הבקרה (מוניטורינג) תבצע עם שיט-בוקס או עם רמקול זהה לזה שבמכשיר הטלפון הממוצע.
כמו כן הורד את רוחב התדר של המיקס במהלך העבודה שוב על-מנת ליצור הדמיה של המערכת בה הוא הולך להישמע.
פורסם: ראשון 01 ספט',02 23:34
אני צריך יותר פרטים... זה ישודר דרך הטלפון או דרך סלולרי ?
אם זה דרך סלולרי אז אני צריך לדעת בדיוק איזו רשת (סלקום, פלאפון...) ורצוי גם איזה מכשיר (nokia,sk).
אם טלפון, אז אלחוטי ? קבוע ? של בזק ? או בכלל הישנים עם החוגות ?
חוצמזה תוסיף על עלויות ההפקה, המסטרינג והדיסק לצריבה גם את מחיר שיחת הטלפון - אל תקליט קטע ארוך מדי כי זה יקפיץ לך את העלות והרי התעשייה פה במילא בצרות...
Act Compatible
פורסם: שני 02 ספט',02 16:36
מנסיון קודם שלי בתחום-תכתוב עיבוד פשוט ולא עמוס מדי בתפקידים שמנגנים
בשתי האוקטבות האמצעיות,תחתוך עם HPF מתחת ל200HZ,תחתוך עם LPF מעל 5-6K תבדוק את המיקס ברמקולים קטנים(אני בדקתי על הרמקול הפנימי של המק).
את עיקר הדגש שים על העיבוד!!
Expert
פורסם: רביעי 02 אוק',02 11:35
עשיתי פעם דבר כזה להודעה בטלפון.
דבר ראשון אם יש לך קצת זמן וסקרנות אז תקנה רמקול קטן 1 אינץ ותחבר אותו ל OUTPUT של האוזניות וכך יהיה לך רפרנס של איך המיקס שלך נשמע ברמקול קטן (בדרך כלל ה MID-RANGE? ?בולט בו)
דבר שני אתה גם יכול לחתך את התדרים הנמוכים (מ 200 HZ ומטה יעני ROLL OFF )
לגבי תדרים גבוהים אתה יכול להריד מ 5KHZומעלה )יעני ROLL OFF
שים לב שהמיקס לא יצעק יותר מידי באיזור ה 1 KHZ אחרת זה לא יהיה נעים לשומע אז כדי קצת להוריד שם -. תקמפרס את זה ותדאג שזה יהיה בווליום טוב.
תחשוב על איכות SPEECH טובה ושזה לא ישמע מתכתי .
בהצלחה
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: רביעי 02 אוק',02 12:34
תעשה מיקס רגיל. מיקס פתוח ולא עמוס עובר טוב יותר בפורמט הזה, כמו במרבית הפורמטים. זכור שאין קצוות בין כה וכה בטלפון והריינג' מוגדר כ400-4000 הרץ בלבד - כולל הכל. חבל לבזבז מקום על סאב וסופר גבוהים.
קצת טכני:
Sample rate convert ל22-32KHz ושמירה/אקספורט/bounce/ ל8Bit - זה הכל. כל השאר מסתדר כבר לבד.
עצה אחרונה, ההורדה לאיכות נמוכה מוסיפה ומדגישה רעשי רקע, נסה להתחיל עם המקור השקט ביותר האפשרי ולא תיוותר עם סופה בים.
פורסם: רביעי 02 אוק',02 14:58
ואם יש לך זמן, קפוץ לאיזה אולפן ג'ינגלים שישמיע לך את זה דרך Hybrid.
Expert
פורסם: חמישי 03 אוק',02 09:47
זאת גם דרך לבדוק את העינין
יש לשים לב לכך שכל HYBRID נשמע אחרת (יש אקטיבים ויש פאסיבים ) והם בעלי איכויות שונות