הצטרף: 25 יונ' 04
הודעות: 152
פורסם: שישי 10 ספט',10 20:12
מדובר בהחלפה פשוטה של פוטנציומטרים בגיטרת sg
ובאותה הזדמנות חשבתי להחליף שם גם את הכבלים
השאלה היא נושא האיכות :
1.למיטב הבנתי הערך של הרכיב הוא זהה עבור מיספר איכויות שונות כביכול של רכיבים
אז למה זה אמור להשפיע על הצליל יותר? בהיבט האיכות ?
2. למשל פוטנציומטר 500k של דימרציו עולה 35 ש"ח לעומת פוטנציומטר אחר שעולה אולי 10 ש"ח
עבור אותו ערך....אז במה בידיוק בה לידי ביטוי האיכות?
בסאונד שיתקבל או בעמידות לאורך זמן ?
3. כנ"ל אותה שאלה לגבי הכבלים ?
4. אם ישנה בכל זאת השפעה והבדל באיכויות....אשמח אם תוכלו להמליץ לי על סט ראוי
כלומר אלו פוטנציומטרים וכבלים לקנות ל sg, של איזו חברה ?
תודה מראש!
הצטרף: 24 יול' 10
הודעות: 19
פורסם: שישי 10 ספט',10 23:49
1. הערך שך הרכיב הוא לא זהה בכל מקרה. לרוב החברה מספקת פוטנציומטרים בטולרנס של 20%, מה שאומר שלפוטנצימטר של 500K יכול להיות ערך שנע בין 400K ל - 600K. כל מקרה לגופו. ערך גבוה יותר מספק התנגדות גבוהה יותר של הסיגנל להארקה, מה שמתבטא ביותר תדרים גבוהים בצליל.
2. כשאתה משלם על רכיב של דימרציו אתה משלם גם על השם, אבל גם על איכות המוצר. אם אני לא טועה CTS מייצרים להם את הפוטנציומטרים, והם נחשבים Industry standard בעולם הגיטרות.
kפוטנציומטרים מאיכות טובה תהיה התנגדות מכנית "בריאה" (הם לא יזוזו אם תנשוף עליהם). האיכות מתבטאת גם בכך שלמוט אין חופש תמועה בתוך השרוול (דבר מעצבן כשהוא קיים), וששינוי ההתנגדות לאורך מסלול הפוטנצימטר הוא כפי שהוא צריך להיות. כמו כן רכיב מחברה טובה כנראה יחזיק מעמד יותר זמן, יהיה חסין יותר לפגעים, מכות, אבק (שגורם לקרקושים) וכו'. חברות שאני יכול להמליץ עליהן מנסיון אישי הן alpha, CTS, Burns, Dimarzio .
3. החיווטים עצמם בתוך חלל האלקטרוניקה לא צריכים להיות משהו מיוחד. בכל חנות לענייני אלקטרוניקה אתה יכול לקנות את החוטים הדקים שיש להם לפי מטר רץ במחיר של שקל-שניים למטר. תוודא שאתה קונה חוט גדילים ולא חומר מלא, מכיוון שהגדילים מאפשרים גמישות גדולה יותר ומייצרים חוט שהסיכוי שיישבר או ייקרע נמוך בהרבה. אם אתה רוצה לשמור על אותנטיות של גיבסון אתה צריך כבל שעטוף בהארקת גדילים.
בכל מקרה כדאי לך לשקול לסכך את חלל האלקטרוניקה בצבע מוליך או ברדיד נחושת אם הוא ללא סיכוך שכזה. כך אתה מפחית רעשים סטטיים משמעותית.
הצטרף: 24 יול' 10
הודעות: 19
פורסם: שבת 11 ספט',10 13:13
בכל חנות אלקטרוניקה צריכים להיות הקבלים שאתה צריך. אני לרוב מזמין מחו"ל כתוספת להזמנות גדולות יותר, אבל בכל מקרה באזור שדרות הר-ציון פינת לוינסקי בתל אביב יש משהו כמו שלוש חנויות די גדולות.
בקשר לערכים - גיבסון השתמשו לרוב ב 22uf. ואני הייתי נשאר באזור הזה.
בקשר לסוגים - ההבדלים הם מאוד מינוריים, אבל יש הטוענים שהם שומעים אותם. קבל קרמי פשוט יעשה את העבודה יופי. אם אתה רוצה להשתמש במשהו יותר יוקרתי אז יש את האורנג' דרופס (לא יודע איפה אפשר להשיג בארץ, אבל יש לי כמה כאלה אם אתה מעוניין), השלב שאחרי זה אתה מגיע לקבלים וינטג' מאיביי ב 40$ לקבל ושאר דברים מיותרים בסגנון.