שלום,
אני אסף, ואני גיטריסט שמקליט להנאתו עם חברים פרוייקטים מסוגים שונים בצורה חובבנית, ומאוד נהנה מזה.
לא השקעתי סכומים מטורפים של כסף באולפן כי אין לי כוונה להוציא תוצאות מדהימות ומיקסים לא מהעולם הזה.
אני מקליט כלים בדרך כלל בדיירקט, אבל מדי פעם אני גם מקליט כלים אקוסטיים ושירה.
אני ממש לא מתכנן ליצור תנאים אקוסטיים מושלמים וגם לא לשלם הרבה, אבל יש בעית הד קטנה שאני רוצה לפתור.
מהכמות מידע אקוסטי שקראתי הבנתי שאני יכול ליצור בחדרים מקומות שאם נקליט בהם, איכות ההקלטה תשמע יותר טובה לשאר החדר.
לכן, אני מאוד רוצה ליצור מצב כזה למקום מסויים בפינת החדר שלי, שמה יש לי מקום להקריב על הקיר לתליית לוחות אקוסטיים.
אני צריך את עזרתכם כדי שתעזרו לי לנסות לשפר את בעית ההד הזאת בפינה של החדר,
כדי שלפחות שמה אני יקליט שירה כמו שצריך.
תודה רבה.
עריכה:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
קיר B ו-D הם 3 מטרים
קיר A ו-C הם 4 מטרים
הפסים השחורים העבים על קירות C ו-B זה חלונות.
יש דלת בקיר D.
החדר שלי עשוי לבנים רגילות.
כשאני עומד בפינה האקוסטית (עדיין לא) ומוחא כף לדוגמא, אני שומע את הצליל מהדהד עוד שנייה בחדר בתדרים האמצעיים והגבהים (לפי האוזן שלי).
כשאני שר או מנגן בגיטרה בפינה של החדר ומקליט עם מיקרופון קונדנסור, שומעים את ההד הזה והוא מפריע מאוד.
אני מקליט עם מיקרופון קונדנסור של רוד, בדרך כלל שירה, אבל לפעמים גם גיטרות אקוסטיות (וממש לעטים רחוקות דרבוקה או מצילות).
התקציב שלי הוא בערך 1000 אבל מומלץ לא לחרוג.
תודה רבה!
היכנס בבקשה אל הלינקים הדביקים בראש הפורום המוקדש לאקוסטיקה. סביר להניח שתמצא שם לפחות חלק מהתשובות וגם תדע לשאול בצורה נכונה יותר. לשאלתך, אם אתה מעוניין ליצור איזור מסויים בחדר עם תנאים אקוסטיים משופרים אתה צריך להגדיר במדוייק מה מפריע לך. אמרת שיש "הד" - באיזה תדרים: נמוכים? אמצע? גבוהים? אמרת הקלטת שירה ואולי גם כלים אקוסטיים (איזה?). לא ציינת את מידות החדר ובאיזה מיקרופונים אתה משתמש. _________________ יובל עמית - אולפן הקלטות | הגברה והקלטת מופעים | הוראת סאונד
www.yuvalamit.com https://www.facebook.com/YuvalAmitSoundRecording
הפסים השחורים העבים על קירות C ו-B זה חלונות.
יש דלת בקיר D.
החדר שלי עשוי לבנים רגילות.
כשאני עומד בפינה האקוסטית (עדיין לא) ומוחא כף לדוגמא, אני שומע את הצליל מהדהד עוד שנייה בחדר בתדרים האמצעיים והגבהים (לפי האוזן שלי).
כשאני שר או מנגן בגיטרה בפינה של החדר ומקליט עם מיקרופון קונדנסור, שומעים את ההד הזה והוא מפריע מאוד.
אני מקליט עם מיקרופון קונדנסור של רוד, בדרך כלל שירה, אבל לפעמים גם גיטרות אקוסטיות (וממש לעטים רחוקות דרבוקה או מצילות).
התקציב שלי הוא בערך 1000 אבל מומלץ לא לחרוג.
תודה רבה!