תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:23
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שלום רציתי לדעת את ההבדלים בין דמו לסינגל
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  moti6684  
שלום רציתי לדעת את ההבדלים בין דמו לסינגל
הודעה פורסם: ראשון 03 אוק',10 23:53   
אני מצטער לא מצאתי מקום לרשום את השאלה הזאת אז אני רושם פה תעזרו לי ותימחקו בבקשה
ככה אני רוצה להבין מה ההבדלים בהפקות האלו?

שאומרים

הפקת דמו-מיקס-מאסטרינג
הפקת סינגל-מיקס-מאסטרינג

אני חייב להבין מה יש פה מדויק

תודה!
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 04 אוק',10 15:35   
זו שאלה של מינוח. לרוב "דמו" הוא מוצר לא-סופי, שמציג את הקונספט של השיר - מלים, לחן, עיבוד, ביצוע - אך ללא הליטוש שמאפיין מוצר סופי. שימושו העיקרי הוא בתקשורת מול מוזיקאים אחרים\גופים עסקיים (כגון חברות תקליטים). סינגל, לעומת זאת, הוא שיר שמיועד להפצה לקהל הרחב ולכן רמות הליטוש והגימור הסופי בו גבוהות. במלים אחרות, סינגל > דמו.
Supporter
הודעה פורסם: שני 04 אוק',10 15:42   
מחזק את אסף ומוסיף שדמו יכול להעשות באמצעים זולים יותר כדוגמת דגימות במקום נגנים, או אפילו סתם אורגן עם ליוויים אוטומטיים.
גם בדמו צריך לעשות מיקס ומאסטרינג רק שהתהליך הוא יותר מהיר ו"חפלפי" מטעמי עלות, דמו למעשה עולה הרבה פחות והמטרות שהוא משרת הן מה שאסף אמר.

סינגל כבר עובר תהליך אחר, לרוב ולפי הצורך, יוקלטו נגנים או נגן אחד עם כלי נגינה אמיתיים כגון גיטרות חשמליות, בס, אקוסטיות, כלי נשיפה, כלי הקשה שונים ועוד.
המיקס כבר יקבל יחס הרבה יותר רציני על ידי מי שיעשה אותו וברוב המקרים הוא גם ילקח לטכנאי מאסטרינג שיעבוד על זה באולפן שלו וכאלה.

זה החלק הקל כמובן.
במקרה של סינגל תוסיף לזה עיצוב גרפי, הדפסות, שיכפולים, יחצנות, קידום ושיווק למיניהם ופה הדרך רק מתחילה.
שיהיה בהצלחה.
הודעה פורסם: שני 04 אוק',10 21:04   
דמו או קיצור של Demonstration זו בעצם הקלטה די התחלתית של משהו שרוצים להקליט ולהפיק באולפן, וצריך להשמיע לעוד אנשים את השיר/קטע, כדי שיבינו במה מדובר. כאשר מדובר בדיסק דמו - ראה Promo Single.

הסינגל מטרתו לקדם את האומן ואת האלבום שלו (במקרה ויש אלבום), אלבום אוסף או סיבוב הופעות.
יש כמה סוגים של סינגלים.

Promo Single - איזשהו דיסק, CD-R או תקליט חד-צדדי, עם שיר או קטע בודד שאינו יוצא למכירה והולך רק לתחנות רדיו ולכל מיני עיתונאים פלצנים, לפני שהוא יוצא למכירה ואפילו לפני שקיים סינגל מסודר. בארץ זוהי הצורה הנפוצה ביותר של סינגל (ובינינו -בעידן האינטרנט היא לא רלוונטית לחלוטין ורק מזהמת את הסביבה בפלסטיק מיותר!) בדרך כלל גם תופיע הכתובת Demonstration Only, Not for sale או For Promotion use only, Not for sale. בארצות בהם יש שוק רחב יותר של מוסיקה (בניגוד לישראל) מוציאים משהו יותר מסודר:

"7 single - הדבר האמיתי והמקורי... תקליטון קטן בקוטר "7 שנועד לרדיו, תקליטנים, ג'וק בוקס או לשוק הפרטי. בד"ע מכיל קטע/שיר נוסף שלא יוצא באלבום ומוכר בכינוי B-Side . היום כבר לא רלוונטי, אבל להקות גדולות וותיקות ממשיכות להוציא אותו במהדורות מוגבלות עבור אספנים.

"12 Single או מה שגם ידוע בשם: Maxi Single הופיע לקראת סוף שנות ה-70 וענה לצרכי ה-DJ מטעמי נוחות עבודה. ב-"12ים הראשונים לא היה שום דבר מיוחד חוץ מהגודל, אבל לאט לאט התחילו התקליטנים והאולפנים ליצור גירסאות ארוכות ומיוחדות שנועדו לבדר את קהל הרוקדים. להשמיע להיט מוכר אבל בגרסא שונה ומשתנה שאמורה להפתיע ובעיקר... למכור שוב את אותו השיר שכבר מופיע לך באלבום שקנית. בשנות ה-80 השוק הזה פרח וערך מאמצע העשור העשיר הזה, התחילו לייצר גם גרסאות מופקות מחדש (רמיקס) בסגנונות שונים. פט-שופ בויז, דפש מוד, ניו אורדר, סינדי לאופר, קיור, בואי, ועוד רבים, התהדרו במאקסי סינגלים שלוקחים בכיס הקטן את כל תעשיית ה"פלסטיק-רמיקס" (כפי שאני קורא לזה) שיש היום. עד לאמצע שנות ה-90 הסיפור הזה שלט אבל אז נכנסה תרבות המועדונים והרייב ששינתה את התעשיה הזאת

"10 Single אותו קוטר של התקליטים הראשונים של הגראמופון... איזהשהו גימיק למכור מהודורה מוגבלת לסינגל קיים (ובד"כ פריט אספנות), או במוסיקת מחתרת נסיון למשוך תשומת לב של אלה שעדיין מעריכים מוסיקה בכסף עבור חומר.

EP - Extended Play - את המונח הזה אפשר גם למצוא בשנות ה-80 (ידיע גם כ"מיני-אלבום"), אבל הוא הפך ליותר פופולארי בשנות ה-90. בד"כ הציג 4 קטעים או שירים שונים שלא יצאו באף פורמט אחר. בשוק הגואה טראנס, הספיור ירד ל-2 קטעים בגלל אורכם והנוחות של לעבוד בטראק בודד בכל צד של תקליט.

CD-Single גרסת הדיסק של הסינגלים/מאקסי סינגלים וה-EP. החלה את דרכה ביפן (איך לא?) בשנות ה-80 ובשנות ה-90 פרחה מאחר והיה אפשר להעמיס יותר מידע מבלי לשנות משהו בדרך העבודה. בתחו ההאוס והיורו-דאנס יצאו לשוק סינגלים באורך של דיסק מלא, עם 10 רמיקסים לפעמים (קפלה, אייס אמ סי, קלצ'ר ביט וכו'). בעשור האחרון הפורמט הזה דעך ורוב הסינגל-דיסקים שיוצאים, מכילים שלושה שירים (שיצאו באלבום) או כל מיני רמיקסים מעפנים שאין להם שום קשר למקור וגם בתור קטעים מוסיקליים לעצמם הם מסריחים לחלטין (הסינגלים של דפש מוד מהעשור האחרון פשוט בזיון ואין ללהקה עצה שום קשר לרמיקסים. זה בעקבות מדיניות מפגרת של EMI שקנתה את הלייבל Mute ב-2001)
* CD Single יכול להגיע בפורמט של "5 ולפעמים "3.

Cassette Single - כן, קראתם נכון. היה גם דבר כזה בשנות ה-80 עד תחילת שנות ה-90. בד"כ קלטת שיש בה את כל תכולת המאקסי או ה-CD single ובאה בעטיפת קרטון (Slipcase). מידי פעם היו יוצאות קלטות-סינגל עם גרסאות מיוחדות רק להן והיום הן פריט אספנות מבוקש, או שזוכות להוצאה מחודשת כבונוס במהדורות החדשות לכל מיני קלסיקות של EMI

DVD Single - גם משהו לא ברור. איזשהו נסיון למכור וידאו קליפ ועוד איזה 2-3 קטעים שלא מופיעים באלבום בפורמט מסורבל, שהיה צריך להמחק מההסיטוריה כבר לפני הרבה שנים... ממש סתם.

קובץ דיגיטלי - הפורמט העכשווי והמבעס משהו של כל מי שלא יכול להרשות לעצמו להדפיס תקליטים, להפיץ ולשכנע את הציבור האדיש לבצע את הטקס הזה של ללכת לחנות תקליטים, לשמוע מוסיקה וגם לקנות. הישר אליך הביתה למחשב. סינגלים, EPים אלבומים שלמים... הכל זמין בפורמטים שונים, רק תעביר מספר כרטיס אשראי או פייפל/גוגלצ'ק ותקבל בתמורה בייטים דיגיטליים מבעסים תיכו, שיושבים לך במחשב בין תיקיית התמונות מהבר מצווה של השכן, לבין ותיקיית הפורנו, והעבודות לאוניברסיטה - ללא מדיה, ללא עטיפה, ללא ריח, ללא נשמה ולרוב אפשר למצוא את אותם הקבצים בחינם בכל מיני אתרי טורנט או פשוט להקליד ביוטיוב ולנגן...
אז מה עשינו פה? #think
C172
Expert
הודעה פורסם: שני 04 אוק',10 23:25   
המילה "דמו" היא בעצם קיצור של המילה demonstration, שזה "הדגמה". המטרה היא להדגים בלבד.
"סינגל"? לעומת זאת, כפירוש המילה, הוא שיחרור של מדיה המכילה שיר בודד בגירסתו הסופית, בדרך כלל כ-teaser לאלבום המלא שהשיר הזה הוא חלק ממנו.

זהו. פשוט.
הודעה פורסם: שלישי 05 אוק',10 01:48   
ציטוט:
"סינגל"? לעומת זאת, כפירוש המילה, הוא שיחרור של מדיה המכילה שיר בודד בגירסתו הסופית, בדרך כלל כ-teaser לאלבום המלא שהשיר הזה הוא חלק ממנו.
זהו. פשוט

C172 לא קראת את הפוסט שלי... זה לא כל כך פשוט. פשוט בארץ ה"מוסיקלית" שלנו תמיד זלזלו בסינגלים בטענה ש"אין לזה שוק פה" ולחברות התקליטים היה יותר קל להדפיס שיר בודד על תקליט ולשלוח לרדיו. הם עדיין עושים את זה, במקום לשלוח באי מייל...
  moti6684  
אז רגע
הודעה פורסם: רביעי 06 אוק',10 01:16   
דמו הבנתי שזה סך הכל הפקה להדגמה נטו
וסינגל זה התוצר הסופי
עכשיו אלבום שלם בנוי מסינגלים בודדים שחיברו אותם לאלבום זה בגדול

ועוד שאלה
עזבו אתכם רגע מהדפסות וכל השטויות מסביב אני מדבר על השיר עצמו
פה אני הריי עושה לו עיבוד מיקס מאסטרינג וכו'
אז מה יהיה הבדל בדמו לבין הסינגל בשיר עצמו כי הריי אני עושה את אותו דבר
ונניח שאני גם לא מביא נגנים לייב לסינגל כי יש הרוב היום שעושים הכל דיגיטלי VST ואנשים עושים עבודות מדהימות בלי שום נגן

זה מה שעניין אותי
כל נושא הדפוס והשליחה כרגע לא מעניין אותי
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון