תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
תהיות מוניטורים בשנית וסטנדים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  Kwebos  
תומך
תהיות מוניטורים בשנית וסטנדים
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 19:37   
לפני שבועיים בערך ביקשתי המלצות למוניטורים קצת יותר רציניים בתקציב של כ-8K, אקטיבים עם וופר לא קטן יותר מ-6.5'.
מאז עברתי קצת חנויות ושמעתי מעט מוניטורים אם כי לא מספיק זמן ולא בכולם חומרים שאני מכיר מספיק טוב.
המסקנה הראשונית: בכל החנויות שהייתי (אולי מלבד סנטרוניקס) עמדת ההאזנה לא מספקת ובחלקן אפילו מצחיקה, המוכר יכול לשבח את המוניטורים עד מחר, ויכול להיות שהם באמת עומדים בכל השבחים הללו ויותר, אבל איך אני אמור להבחין בזה אם אני שומע אותם בתא קטן, קופסתי ועשוי פלסטיק או זכוכית או מה שזה לא יהיה?

בנוסף יש רעשים בחנות, בחוץ (מישהו ניסה פעם להקשיב למוניטורים בקילומבו?), קשה להבחין בפרטים קטנים ובחלק מהמקומות משורשרים שלל דברים שלפעמים בטעות עובדים כשהם לא אמורים לעבוד.

ההתרשמות הכללית שלי היתה שאכן יש הבדלים מורגשים בין הדגמים היותר נוחים לכיס לבין אלה היקרים המתיימרים להיות יותר איכותיים (לא בכל המקרים, לדעתי הצנועה), אבל ההבדלים שציפיתי להם - מיקס צלול, פתוח, ברור, נמוכים בריאים ומורגשים היטב בעלי פאנץ' כמו שצריך להיות - כל אלה לא היו ברמה שציפיתי לה.
כנראה שציפיתי ליותר מדי ממוניטורים קטנים למדי ומה שאני מחפש לשמוע מגיע החל ממידות הרבה יותר גדולות.

אין לי מקום או תקציב למשהו שלא מיועד לשדה שמיעה קרוב, אז מה אתם אומרים, כדאי פשוט לצרף מוניטור 8 אינץ' זול יחסית שיורד נמוך בשילוב עם ה-KRK RP5 שלי? אני כרגע בחדר יחסית לא רע, גדול ומרווח, אין בעיות שממש בולטות לאוזן, יש צורך לטפל בהחזרים במידת האפשר.
יש מוניטורים 8 אינץ' (זולים יחסית, נגיד עד 4-5K) שיורדים עד ל-40HZ ועושים את זה בצורה טובה?

ושאלת סטנדים - לרוב החנויות יש את אותם הסטנדים למוניטורים, אלה המשולשים בבסיס, מישהו יודע איפה אני מוצא אותם במלאי במחיר הגון? מצאתי כמה חנויות שמוכרות ב-360 ש"ח אבל לאף אחד לא היה במלאי ואלה שכן היה להם רצו 450.
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 20:21   
היי,
כשקניתי מוניטורים לפני כשנתיים לקחתי אליי לאולפן bm6 , p11 ו s7 לבדיקה, נכון שזה היה בתקופת מיוזיק שופ (הquested מD&D) אבל אין סיבה שלא תבקש לבדוק גם אתה בהנחה שאתה רציני. או שפשוט תמצע משהו שיש לו את מה שאתה רוצה לבדוק, אני מסכים איתך שאין שום סיכוי לבדיקה רצינית בשום חנות, מה גם שכדאי להשוות אצלך בין דגמים מיבואנים שונים.
דרך אגב, בדיקה רצינית בעיני זה לעשות מיקס קצר ולשמוע אותו בבית.
אני לא הייתי קונה מוניטור גדול שאני פחות אוהב, ולפי מה שאתה אומר אולי אתה באמת צריך 8 אינטש, אבל לדעתי אלא אם אתה עובד בחדר באמת מרווח וגם עובד הרבה עם אנשים אחרים 6.5 אמור להספיק.
שאלה חשובה היא האם אתה באמת אוהב את הkrk שלך ואם כן אולי שווה לשקול להוסיף סאב?
בהצלחה!
fugazi
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 20:47   
אני מניח שאתה מחפש את הסטנדים האלה:
http://www.artstudio.co.il/popup.php?module=catalog&action=info&id=784

לא חושב שתמצא יותר זול (150 ש"ח #lol ) אני קניתי כאלה ואת המחיר הנ"ל הם בטח שווים.
אני גם לא הייתי קונה שם כל דבר - כיסא פסנתר שקניתי שם בשביל לחסוך 70 ש"ח התפרק אחרי שבועיים.
בכל מקרה, אם יש לו במלאי אני חושב שזו קנייה בהחלט משתלמת.
בהצלחה!
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 20:53   
ה-KRK קצת נמאסו עלי אבל החדר הקודם שלי תרם לזה המון, הוא באמת היה החדר הכי זוועתי ששמעתי עם כל כך הרבה בעיות בנמוכים ובלואו מיד שעבודת מיקס נעשתה כבר חצי ניחוש.
עכשיו העסק נשמע הרבה יותר טוב וייתכן ואגלה אותם מחדש, סה"כ בשביל מוניטורים 5 אינץ' הם לא נוראים, אבל מה שאני רוצה לשמוע באיזור הנמוך לא אקבל מהם לא משנה באיזה חדר זה יהיה.

אולי שווה לבדוק את רעיון הסאב, איך בדיוק העסק אמור להתחבר?

fugazi זה אכן הסטנדים, למרות שיש כל מיני יצרנים, אבל כנראה שכולם מיוצרים באותו מפעל ופשוט מודבק לוגו שונה כי סה"כ הם די זהים.
אתקשר אליהם לבדוק אם יש במלאי, אם כן קניתי. עושים את העבודה?
תודה #thankyou
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 20:55   
שים לב שהמחיר במודעה שצרפת זה 150 ליחידה..
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 21:01   
זהו בדיוק חשבתי על זה שכנראה המחיר ליחידה.
טוב, אז אולי זה לא כזה משתלם - הנסיעה לרעננה וכו', יוצא כבר אותו דבר.
אז יש פה מישהו שראה אותם במלאי ב-360?
או שפשוט אזמין מהם כבר עם שליח... נראה אם יש להם במלאי באמת.

אגב, שימו לב שהגובה שלהם לפי האתר שם נע בין 6.9 מטר ל-13 מטר #lol

ציטוט:
כשקניתי מוניטורים לפני כשנתיים לקחתי אליי לאולפן bm6 , p11 ו s7 לבדיקה, נכון שזה היה בתקופת מיוזיק שופ (הquested מD&D) אבל אין סיבה שלא תבקש לבדוק גם אתה בהנחה שאתה רציני. או שפשוט תמצע משהו שיש לו את מה שאתה רוצה לבדוק, אני מסכים איתך שאין שום סיכוי לבדיקה רצינית בשום חנות, מה גם שכדאי להשוות אצלך בין דגמים מיבואנים שונים.

זה כזה סרט אבל... אם הכל היה מאותה חנות זה היה יותר שפוי, אבל להתחיל להתחנן עכשיו ולאסוף זוגות מחנויות שונות, רק מלהיכנס עם אוטו לתל אביב אני מתחרפן...
מבאס. #confused
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 21:12   
1. מה נפח החדר?
2. מה המרחק המקסימאלי שאתה יכול לשבת מהמוניטורים?
3. מה המרחק המקסימאלי שאתה יכול להרחיק אותם מקירות סמוכים?
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 21:30   
החדר לא מתפקד לצערי כחדר האזנה נטו אלא גם כסלון, פינת ישיבה וכו' (מה לעשות, בכל זאת שכירות במרכז #redface ).
אבל הוא די מרווח ומדובר על שטח של כ-30 מ"ר (אולי קצת יותר).

אני יכול לשבת כמטר עד מטר וחצי מהמוניטורים לדעתי, להרחיק אותם מהקיר זה קצת יותר בעייתי, עם סטנדים אני מאמין ומקווה שאוכל לתת להם לפחות כחצי מטר מהקיר.
אני מתעד גם לטפל בקיר שמאחוריהם ואז אני מניח שהם יהיו באותו מרחק יחסי מהקיר אבל די קרובים לפלטות האקוסטיות.
בנוגע לקירות הצדדיים - אני מקווה למקם אותם כמה שיותר במרכז הקיר, סיכוי סביר שאאלץ להתפשר קצת ולקרב אותם קצת יותר לקיר צדדי כלשהו, מקווה שזה יעמוד על עד כשני מטרים.

קשה לי להגיד במדויק כי כרגע יש כאן שולחן שגדול לנו מדי ואנחנו מחפשים להעיף אותו (מישהו רוצה לקנות שולחן? באמת אחלה שולחן #smile ) וכשאקנה סטנדים אפרד פה מעוד שולחן מעפן שמשמש כרגע בעיקר כתחליף לסטנד ואוכל לרווח יותר את העסק.
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 21:52   
8'' בהחלט הכיוון.

אם היית יכול לשבת יותר רחוק, אז היית יכול ללכת אפילו על משהו קצת יותר גדול.
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שני 11 אוק',10 21:58   
אולי 8 אינץ' באמת ירצו אותי ויתנו לי את מה שאני מחפש.
בסבב המדובר לא שמעתי עדיין 8, מצד שני אין לי תקציב ל-8 בעל שם.
או שאתפשר ואלך על משהו כמו היאמהה HS80 (שלא התרשמתי שהוא ממש יורד נמוך) או שאחכה עם זה עוד, למרות שממש בא לי זוג חדש מרגש ובועט שכזה.

קשים הם חיי הסאונד #biggrin
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון